Πάει, πέρασε και αυτό. Τα κεφάλια μέσα, άρχισε ο καύσωνας, Μέρος Δεύτερο. Όσο χαρήκατε για τις δύο εμφανίσεις των Arctic Monkeys στη χώρα μας, χαρήκατε. Τώρα καλό θα ήταν να αρχίσετε να βάζετε χρήματα στην άκρη, έρχονται οι Coldplay του χρόνου. Αλλά αφού το θέλετε, θα μείνουμε για λίγο ακόμα στο μουσικό θέμα των ημερών -το άλλο συνεχίζει να μας καίει.

Χθες, βρεθήκατε στην Πλατεία Νερού. Το ίδιο κάνατε και την Τρίτη. Λογικό. Δεν ακούς κάθε μέρα τους Arctic Monkeys από κοντά. Όπως είχαμε ενημερωθεί εδώ και καιρό, η συναυλία ήταν sold out και έτσι, οι καλοί άνθρωποι του Release αποφάσισαν να σφηνώσουν στο πρόγραμμά τους άλλη μία εμφάνιση. Και καλά έκαναν.

Οι Έλληνες ακροατές, όμως, είναι δύσκολοι. Ό,τι και να κάνεις γι΄αυτούς, όποιο όνομα και να φέρεις, θα έχουν κάτι να πουν. Ίσως αυτό οφείλεται και στην τιμή του εισιτηρίου. Όταν πληρώνεις ένα σεβαστό ποσό, θέλεις το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικό. Πικρή αλήθεια: Δεν γίνεται να έρχονται όλα όπως τα θέλουμε.

Το πέρασμα των AM από τη χώρα μας, λοιπόν, άφησε τους Έλληνες λιγάκι μπερδεμένους. Αν κάνετε μια βόλτα από τα social media θα καταλάβετε τι εννοούμε. Οι περισσότεροι, ωστόσο, έμειναν ικανοποιημένοι. Το live δεν ήταν κακό σε καμία περίπτωση. Ούτε αυτό της πρώτης μέρας ούτε της δεύτερης. Αν έπρεπε να το χωρέσουμε με το ζόρι σε κάποια κατηγορία, αυτή θα είχε τον τίτλο «επαγγελματισμός». Δεν ξέφυγαν, δεν έκαναν το κάτι παραπάνω, δεν ήταν αδιάφοροι, δεν ήταν μέτριοι.

Το μέτριο προφίλ του Δημήτρη Δ., όμως, έχει άλλη άποψη. Ο Δημήτρης από τον Χολαργό περίμενε πώς και πώς τους Arctic Monkeys και, αν καταλάβαμε καλά από τις αναρτήσεις του, δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος. Με χρόνια εμπειρίας στην πλάτη του από τα live που έχει ακούσει στο καφέ/μπαρ/παμπ της γειτονιάς τους, μοιράστηκε μαζί μας τη μέτρια βραδιά που πέρασε.