Ένας… οργασμός δεν φέρνει την ειρήνη (ούτε καν την άνοιξη!)

Πως γίνεται το σεξ και η παγκόσμια ειρήνη να συνδυάζονται, πέρα από τη κλασική φράση «make love not war»; Μάλλον για κάποιους ισχύει. Αλλά τελικά οι πόλεμοι συνεχίζονται (και στο τέλος χαλάει και ο οργασμός). Του Φροίξου Φυντανίδη.

Ένας… οργασμός δεν φέρνει την ειρήνη (ούτε καν την άνοιξη!)

Πως γίνεται το σεξ και η παγκόσμια ειρήνη να συνδυάζονται, πέρα από τη κλασική φράση «make love not war»; Μάλλον για κάποιους ισχύει. Αλλά τελικά οι πόλεμοι συνεχίζονται (και στο τέλος χαλάει και ο οργασμός). Του Φροίξου Φυντανίδη.


Παρασκευή απόγευμα, (όχι και τόσο) χαλαρά στο γραφείο, μου έρχεται μήνυμα από μια φίλη και είχε το link μιας σελίδας: www.globalorgasm.org. Το κοιτάω μία στα γρήγορα, και αφού ξεπερνάω το ψώνιο «θέλει να κάνουμε σεξάκι», περνάω στο παρασύνθημα και στο νόημα του site. 

Ουσιαστικά ο… οργανισμός αυτός ζητάει από όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη να έρθουν σε οργασμό -όπως μπορεί ο καθένας- μια συγκεκριμένη ώρα (13.11 ώρα Ελλάδος νομίζω ότι έπεφτε, δεν παίρνω και όρκο) το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου με σκοπό την… παγκόσμια ειρήνη! Μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα πολλές σκέψεις πέρασαν από το μυαλό μου. Και πολλές αντιδράσεις. 

Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν αστείο. Αλλά όχι, πίσω από αυτό δεν κρύβονταν τα παιδιά από to koulouri (τους πάω πολύ, το παραδέχομαι). Θα μπορούσαν όμως.

Όντως υπάρχει αυτό το «κίνημα» του Global Orgasm και εκεί γέλασα πολύ περισσότερο. Δηλαδή οργασμός και ειρήνη. Καταστάσεις τόσο άσχετες μεταξύ τους, που απλά σε πιάνει νευρικό γέλιο. Είναι, βρε παιδί μου, όπως όταν... πέφτει ένα φύλλο από ένα δέντρο στη Κίνα και 100 άνθρωποι ανάβουν κεράκια στην Ομόνοια σε ένδειξη διαμαρτυρίας! Δεν λέω ρομαντικές οι κινήσεις αυτές, αλλά όχι!  

Στα καπάκια ξενέρωσα (δεύτερη αντίδραση), όπως ξενερώνω όταν μου έρχεται το μήνυμα στα φουμπου «Σβήνουμε τα φώτα για την ώρα της Γης». Μάλλον το ξέρετε όλοι αυτό - για μία ώρα «όλος» ο κόσμος σβήνει τα φώτα στο σπίτι-γραφείο δείχνοντας έτσι την ανησυχία του για το μέλλον της Γης. Όχι, δεν είμαι από αυτούς που έχουν γραμμένο στα παλιά τους τα παπούτσια τον πλανήτη. Ανησυχώ. Αλλά, παράλληλα, θεωρώ και πολύ ψεύτικες αυτές τις κινήσεις. 
Δηλαδή γιατί δεν είναι ψέμα όταν για μία ώρα σβήνουν τα φώτα τους 50 εκατομμύρια άνθρωποι -λέω εγώ τώρα- σε όλη τη γη, αλλά τις υπόλοιπες 364 ημέρες και 23 ώρες έχουν συγχρόνως ανοικτά τη τηλεόραση, τον υπολογιστή, το cd player, φορτίζουν παράλληλα το κινητό, το iPod, το iPad και το δεύτερο κινητό με την κάρτα, ενώ παράλληλα θέλουν αναμένα όλα τα φώτα στο σπίτι γιατί τους… πιάνει κατάθλιψη στα σκοτάδια! 

Δεν είναι ψέμα αυτό; Βρε, μάθε πρώτα να κάνεις ανακύκλωση, να ξεχωρίζεις το πλαστικό από το γυαλί και να μην πετάς τα σκουπίδια στο δρόμο και μετά να το παίξεις οικολόγος, ψαγμένος και ανήσυχος! Άντε μην αρχίσω… 

Αλλά θα αποκαλύψω και την 3η αντίδραση-σκέψη μου. Ανησύχησα. Πολύ μάλιστα. Αλλά για τον… οργασμό! Δηλαδή σκέψου να κάνεις σεξ για την παγκόσμια ειρήνη, για τους ανθρώπους που σκοτώνονται τσάμπα, για τα παιδάκια που πεινάνε μετά τους πολέμους. Με τόσο άγχος (και ευθύνη τελικά) που έχεις κατά την ώρα της πράξης μπορείς να αποδώσεις; Νομίζω ούτε καν σου σηκώνεται! 
Δηλαδή να θέλεις να κάνεις το καλό και στο τέλος να μην μπορείς;! Πόσο άδικο. 

Παιδιά μην τα μπερδεύουμε όλα μεταξύ τους. Ωραίες οι κινήσεις, αλλά να έχουν και ένα νόημα. Το να… μασήσουμε όλοι μαζί τσίχλα για να σταματήσει η φτώχια δεν έχει καμία λογική, πέρα από «πλάκα» και δήθεν επανάσταση. 

Με τον ίδιο τρόπο δεν έχει καμιά λογική το να έχεις οργασμό για την παγκόσμια ειρήνη. Με τέτοιες κινήσεις ειρήνη δεν πετυχαίνουμε τίποτα. Το ξέρουμε. Αλλά μην σκοτώσουμε και τον… οργασμό στο τέλος (από το άγχος μας)! 

ΥΓ.: Κι ας το δούμε λίγο ρεαλιστικά το όλο θέμα. Δηλαδή αν 300 εκατομμύρια άνθρωποι αποφασίσουν να έρθουν σε οργασμό την ίδια ώρα, τι θα συμβεί; Θα τρομάξουν οι οχτροί από τα βογγητά; Δεν νομίζω! 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα