Η προφητεία για τον Βαρουφάκη!

Ο Χρήστος Ξανθάκης σχολιάζει τα περιοδικά... κοινωνικής κριτικής που ξέθαψαν μια προφητεία (!) του γέροντα Παΐσιου για τον... σωτήρα Βαρουφάκη.

Η προφητεία για τον Βαρουφάκη!

Ο Χρήστος Ξανθάκης σχολιάζει τα περιοδικά... κοινωνικής κριτικής που ξέθαψαν μια προφητεία (!) του γέροντα Παΐσιου για τον... σωτήρα Βαρουφάκη.


Ήταν να μην ανοίξει ο χορός με το «Hello!». Πλέον, όλα τα περιοδικά ενεργού κουτσομπολιού (συγγνώμη, κοινωνικής κριτικής) ασχολούνται με τα πρόσωπα της κυβέρνησης. Με προεξάρχον βεβαίως το «Χάι», που δίνει μαθήματα δημιουργικής δημοσιογραφίας από την περασμένη εβδομάδα. Κι ενώ στο προηγούμενο τεύχος του φιλοξενούσε ένα θέμα ανθρώπινο και βαθιά συγκινητικό («Οι δύσκολες ώρες και το διαζύγιο στο γάμο Βαρουφάκη»)...


 

...στο τεύχος που συναντήθηκε χθες με τα περίπτερα αφήνει την σφαίρα του αισθήματος και περνάει στο σύμπαν των προβλέψεων. Ο τίτλος του εξωφύλλου είναι χαρακτηριστικός: «Προφητεία-σοκ του Άγιου Παΐσιου για τον Βαρουφάκη. Ένας ψηλός άντρας σώζει την Ελλάδα.»

 

 

Μάλιστα, καλά το διαβάσατε, έτσι το γράφει. Κι αν το εξώφυλλο σοκάρει, το άρθρο στο εσωτερικό του περιοδικού κυριολεκτικά συγκλονίζει. Γράφει λοιπόν εκεί ότι ο Παΐσιος είχε προβλέψει την οικονομική κρίση και ότι τόνιζε στις καλόγριες της Μονής Σουρωτής στη Χαλκιδική τα εξής:
«Ο λαός θα περάσει πολλά βάσανα, δεν θα έχουν συμμάχους, ξένοι λαοί θα θελήσουν να του κάνουν κακό, όμως, μετά από μεγάλες δοκιμασίες σχεδόν πέντε χρόνων, ο Θεός θα φροντίσει να βγάλει τον κόσμο από την δοκιμασία και θα του στείλει τον σωτήρα του που θα είναι ένας γεροδεμένος άνδρας, που η μάνα του θα έχει αποδημήσει εις Κύριον. Θα αναστατώσει τα πάντα. Η φήμη του θα φτάσει μέχρι τον ουρανό. Θα είναι σκληρός σαν ατσάλι. Θα αντέχει τον πόνο και τις κακουχίες. Θα κρατάει έναν πυρσό, θα είναι μπροστά και θα καθοδηγεί τους ανθρώπους που θα τους βγάλει από τα σκοτάδια στο φως της ευτυχίας. Όλα θα γίνουν με κόστος. Ο ψηλός άνδρας θα σταλεί από τον Ύψιστο να τραβήξει τη χώρα από το γκρεμό και να τραβήξει το κάρο της δυστυχίας σχεδόν μόνος του. Δεν θα έχει άλλους δίπλα του, γιατί θα είναι ο απεσταλμένος του Μεγαλοδύναμου να επιτελέσει έργο πέρα από τα ανθρώπινα και τα κοινά. Ο άνδρας αυτός θα είναι ο σωτήρας που ο λαός θα αγαπήσει και θα αναγάγει σε αρχηγό του.»

Και συμπεραίνει εκ των ανωτέρω το περιοδικό: «Ο Άγιος Παϊσιος αναφερόταν στον Γιάνη Βαρουφάκη. Η προφητεία πραγματοποιήθηκε. Είκοσι χρόνια πριν είχε δρομολογηθεί με θεία παρέμβαση ο ρόλος που θα διαδραμάτιζε στην παρούσα οικονομική κρίση. Το όνομά του έγινε γνωστό στην οικουμένη. Το στιλ του, ο τρόπος ζωής του, η προσωπικότητά του, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον όλων των λαών της γης. Ο ψηλός σωτήρας ήρθε. Να δούμε τι μας επιφυλάσσει η μοίρα…»

Υ.Γ. 1: Άν εξαιρέσει κανείς το γεγονός ότι ο Βαρουφάκης εγκατέλειψε το βόλεϊ  λόγω χαμηλού ύψους, όλα σωστά είναι.

Υ.Γ. 2: Αυτό το πράγμα με τον συγχωρεμένο τον Παϊσιο που τον βάζει στο στόμα του ο πάσα εις, μήπως έχει πάει λίγο μακριά;

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα