Ενα tweet αρκεί για να καταλάβεις πόσοι είναι εκείνοι ανάμεσά μας που όχι απλά μισούν την ζωή, αλλά είναι ταγμένοι να μακελεύουν την τρυφερότητα, την εμπιστοσύνη, την στοργή, την αγάπη, την αφοσίωση. Φίλοι στο twitter ζητάνε να κάνουμε αναφορά σε μια αποτρόπαιη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο facebook με τίτλο «θάνατος στα ζώα»!

Η Τσόλκα επιμένει να δούμε μαζί με την Λήδα Πιμπλή και την Φανή Πλατσατούρα την συγκεκριμένη σελίδα… Τόσο η Λήδα όσο και εγώ συνεχίζουμε να χτυπάμε τα πλήκτρα του υπολογιστή, δείχνοντας ότι δεν… ακούσαμε. Στην πραγματικότητα θέλουμε να κερδίσουμε λίγο χρόνο… Χρόνο γιατί κάθε μέρα αναμετριόμαστε όλοι με μια καθημερινότητα που κερνάει βία–βία–βία–βία. Οι τζιχαντιστές που σφάζουνε, η Γάζα που το αίμα λες και δεν μπορεί  ν’ απορροφηθεί από το χώμα πια, ένα στα 30 παιδιά άστεγο στις Ηνωμένες Πολιτείες, μωρά που με τεράστιο βλέμμα γεμάτο απόγνωση «γεμίζουν» το πλάνο του ρεπόρτερ που καταγράφει την απελπισία του ετοιμοθάνατου και κυκλοφορούν έτσι, χωρίς «επόμενο πλάνο», ανάμεσα σε ρεπορτάζ που διαδίδουν στον κόσμο πόνο, ηδονή, λάμψη, και δηλώσεις για μεγάλες συμφωνίες που αφορούν την προστασία του κλίματος.

Εκατομμύρια παιδιά δεν συναντάνε Άγιους Βασίληδες, ελαφάκια και νεράιδες, αλλά ενήλικες που, με το πρόσχημα του ρόλου του προστάτη της αθωότητας, ξεσπάνε πάνω τους τα πιο διαστροφικά σεξουαλικά βίτσια… Η βία, γεννάει βία και η διαστροφή μοιάζει να φλερτάρει την φρίκη με μας να βλέπουμε και να προσπερνάμε γιατί… Γιατί πιστεύουμε ότι ο δικός μας μικρόκοσμος μπορεί να μην απειληθεί ποτέ.

Το σημερινό tweet είναι, λοιπόν, μια ακόμη μετωπική με την διαστροφική βία. “Άνθρωποι”, ναι “άνθρωποι” δημιούργησαν σελίδα στο facebook δημιουργώντας ομάδα για εκείνους που θέλουν να θανατώνονται τα ζώα. Φωτογραφία; Ένα κουταβάκι που έχει ψηθεί με πατάτες και το μισό του κορμί εμφανίζεται διαμελισμένο… Η πρώτη αντίδραση είναι η «απόλυτη αποστροφή» από την εισερχόμενη είδηση. Ναι, μαζί με την Πιμπλή, δεν θέλαμε να δούμε… Χρειάστηκα λιγότερο από τρία λεπτά για να αλλάξω γνώμη και αποφάσισα να κάνω αναφορά. Η απάντηση; «Λυπούμαστε αλλά δεν βρίσκουμε κάτι προσβλητικό».

Θα γράψω για μία ακόμη φορά ότι άνθρωπος που γδέρνει, βιάζει, τρομοκρατεί, πλάσματα που δεν μπορούν να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην ζωή και την αξιοπρέπεια, θα το κάνει κατ’ εξακολούθηση και σε ζώα και σε ανθρώπους. Το ζώο αποτελεί πάντα τον εύκολο στόχο, καθώς ο διεστραμμένος, γνωρίζει ότι μπορεί να ξεσπάσει την κτηνωδία του, χωρίς να υποστεί την παραμικρή συνέπεια. Να το ξέρετε και να το καταλάβετε πολύ καλά ότι εκείνος που δένει ζώο σε δέντρο για να πεθάνει από πείνα και δίψα, είναι ο ίδιος που θα βιάσει το δικό του παιδί ή το δικό σου. Το έγκλημα είναι ίδιο, το θύμα είναι διαφορετικό. 

Ποτέ δεν είναι αργά ν’ αρχίσουμε να μπλοκάρουμε με κάθε τρόπο και μέσο όσους μισούν την ζωή, την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση. Ποτέ δεν είναι αργά για να πάρουμε θέση και να εκφράσουμε άποψη. Αν προσπεράσουμε, είμαστε συνένοχοι στην κακοποίηση πλασμάτων, είτε προκειται για παιδιά, είτε πρόκειται για ζώα. Εύχομαι πραγματικά όσοι προκαλούν τον πόνο, να τον εισπράξουν πίσω στο εκατονταπλάσιο…