Κάθομαι τώρα και διαβάζω τις ειδήσεις στο newpost. Και πέφτει το μάτι μου στο εξής αποτρόπαιο:

“Ληστεία σε σπίτι που έμεναν δύο ηλικιωμένοι σημειώθηκε χτες το βράδυ στη Χαλκίδα στην περιοχή της Σουβάλας. Οι ληστές δεν δίστασαν να βασανίσουν το ζευγάρι με σκοπό να πάρουν χρήματα. Οι αδίστακτοι δράστες έδεσαν και φίμωσαν τον ηλικιωμένο άντρα τον οποίο και χτυπούσαν επί ώρες. Από τα χτυπήματα και το σοκ που έπαθε, ο άτυχος άντρας υπέστη καρδιακή προσβολή και πέθανε μπροστά στα μάτια των ληστών. Η σύζυγός του, κατάκοιτη, ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο φρικιαστικό σκηνικό.

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ με κάτι τέτοια συγκλονίζομαι. Με την απόλυτη αγριότητα μιας ακατάσχετης βίας απέναντι στους ηλικιωμένους. Απέναντι στους αντικειμενικά αδύναμους αυτής της ζωής, που δεν μπορούν να αμυνθούν, δεν μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Δεν μπορούν καν να ανταποδώσουν μια μπουνιά, μια κλωτσιά, μια σφαλιάρα, έτσι για την τιμή των όπλων. Και πέφτουν θύματα αποκτηνωμένων υπάρξεων που δεν αρκούνται να τους κλέψουν αλλά τους χτυπούν κιόλας μέχρι θανάτου.

Υποθέτω ότι εχει να κάνει με τα ναρκωτικά τόση βία. Τέτοια λύσσα ακατάσχετη, που έχει ως θύματα πλάσματα ανήμπορα. Γιατί και παλαιότερα είχαμε ληστείες και παλιότερα είχαμε φόνους, αλλά αυτό το πράγμα δεν το είχαμε δει. Αυτή την μανία, αυτό τον ζόφο κατευθείαν από την καρδιά του σκότους. Αυτά τα βασανιστήρια που δεν τα πιστεύεις, δεν μπορείς και δεν θέλεις να τα πιστέψεις. Δεν γίνεται να τα πιστέψεις. Βάλτε τους γονείς σας, τους παππούδες σας, τους θείους και τις θείες σας στη θέση του νεκρού απ’ τη Χαλκίδα και θα με καταλάβετε.

Και θα δείτε ότι δεν πάει άλλο. Ότι έχει παρατραβήξει το κακό με την τυφλή βία έναντι των ηλικιωμένων. Ας κάνει λοιπόν ένα βήμα παραπάνω για την προστασία τους και για την τιμωρία των ενόχων η αστυνομία. Ας αποσύρει κόσμο από την προστασία υψηλών προσώπων (και δημοσιογράφων…), ας πάρει μερικά απ’ τα τζιμάνια που κυνηγάνε τους τρομοκράτες και ας τους αναθέσει αυτό το έργο το ταπεινό. Μπορεί να μην κερδίσουν γαλόνια και υπερωριακές αμοιβές, αλλά το κάρμα τους θα το βελτιώσουν σίγουρα.