«Βγήκα για μπύρες, όταν γύρισα σπίτι είχε ετοιμάσει βαλίτσες να φύγει και τη χτύπησα». Αυτό φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο γυναικοκτόνος που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του στο στην οδό Ματρόζου, στο Κουκάκι. Αν δεν ήταν πραγματικά ανεδαφικό το να αναλύσουμε πόσο θράσος και επί της ουσίας αναισθησία κρύβει αυτή η φράση, θα μιλούσαμε για έναν ακόμα θρασύδειλο γιο της πατριαρχίας. Τώρα πρόκειται απλώς για την πρόχειρη ομολογία ενός γυναικοκτόνου, ο οποίος αφού σκότωσε τη σύζυγό του, όταν κατάλαβε πως εκείνη σκοπεύει να τον αφήσει, γνωρίζοντας πως δεν χρειάζεται την άδειά του για να λήξει μια σχέση, επιχείρησε, σύμφωνα με την αστυνομία, να αυτοκτονήσει. 

Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, ένας 53χρονος άντρας μαχαίρωσε θανάσιμα τη 46χρονη σύζυγό του, στο διαμέρισμα που διέμεναν στην οδό Ματρόζου. Ο άντρας αφού τη μαχαίρωσε πολλές φορές, με ένα αιχμηρό αντικείμενο, κάλεσε τον γιό τους στο τηλέφωνο, ενημερώνοντάς τον για την πράξη του. Ο νεαρός, φτάνοντας σε σοκ στο σπίτι του ζευγαριού, εντόπισε τη μητέρα του νεκρή, σε μια λίμνη αίματος και κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Κινούμενος στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, στο ύψος της παραλίας Θυμάρι, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, προσκρούοντας σε βράχια. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως με αυτόν τον τρόπο επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του

Η τοξικότητα της έμφυλης βίας φαίνεται να έχει μείνει στη θεωρία, σε μια σοσιαλμιντιακή φούσκα.

Η τοξικότητα της έμφυλης βίας φαίνεται να έχει μείνει στη θεωρία, σε μια σοσιαλμιντιακή φούσκα. Τα αυτιά στα οποία θα έπρεπε όντως να φτάνει, είναι κλειστά και «πίνουν μπύρες» πριν οπλιστούν για να σκοτώσουν τη σύζυγό τους γιατί θέλει να τους χωρίσει. Τα αυτιά στα οποία θα έπρεπε να φτάνει όλο το κύμα για τη βία κατά των γυναικών θεωρούν τις θηλυκότητες κτήματα, δικά τους κτήματα και επιβεβαιώνουν τον κανόνα πως οι γυναικοκτόνοι δεν είναι σχιζοφρενείς δολοφόνοι του σκοτεινού urban τοπίου, αλλά σύζυγοι, γιοι, άντρες που θεωρούν εαυτούς ιδιοκτήτες και τις γυναίκες αντικείμενα των οποίον την «κατοχή» επικυρώνουν με βία. Είναι οι άντρες που “δεν έχουν δώσει δικαιώματα“, άντρες που η τηλεόραση έχει βάλει στο πλυντήριο ως “καλούς οικογενειάρχες” και “όμορφα παιδιά”. 

Δεν έχει περάσει καιρός από τη δίκη για τη γυναικοκτονία της Τζεβριέ, στην οποία ο σύζυγός της καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από το Ορκωτό Κακουργιοδικείο Ορεστιάδας. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο θείος του κατηγορούμενου είπε, ανενδοίαστα, ότι «όλοι τις δέρνουμε τις γυναίκες μας, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δεν είπαμε να τις σκοτώσουμε, αλλά εννοείται τις δέρνουμε», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προέδρου. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος ομολόγησε πως «είχα χτυπήσει τη σύζυγό μου δυο τρεις φορές στο παρελθόν, αλλά όχι πολύ… στο παρελθόν την είχα χτυπήσει επειδή για παράδειγμα δεν είχα καθαρά ρούχα, είχε αργήσει να έχει έτοιμο το φαγητό, το πολύ να της είχα δώσει ένα χαστούκι σε αυτές τις περιπτώσεις». Τότε πολλοί έσπευσαν να βρουν τον ένοχο σε αυτή την τακτική στην καταγωγή και τη θρησκεία του θύτη, ο οποίος να αναφέρουμε πως όταν σκότωσε τη γυναίκα του είχε πει θεωρώντας το «μια ακόμα μέρα σε αυτόν τον κόσμο», πως είχε βγει να πιει τα ποτάκια του με τους φίλους του. Γεγονός που μάλιστα χρησιμοποιήθηκε από τον ίδιος ως δικαιολογία στην ίδια τη δίκη.