Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία της ελληνικής εταιρείας Viva Wallet στην οποία πρόσφατα επένδυσε η Jp Morgan. Σε διάλογο που είχε με τον CEO & Co Founder της Viva Wallet, Χάρη Καρώνη, ειπώθηκε, αυτολεξεί, ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα με καταπληκτική ποιότητα ζωής.

https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1489260160434393092?ref_src=twsrc%5Etfw

“Αν μπορεί να προσφέρει καλή εργασία και καλές απολαβές, για κάποιον ο οποίος είναι Έλληνας η επιστροφή είναι περίπου μονόδρομος και αυτό είναι κάτι που αρχίζουμε και το βλέπουμε να γίνεται”. Αν αναρωτήθηκες κι εσύ τι έχεις καταλάβει λάθος, είμαστε πολλοί να ξέρεις.

Θέλω να βγει κάποιος υπεύθυνα να μου πει το εξής. Και δεν θα λαϊκίσω. Δεν θα μιλήσω για τον κατώτατο μισθό γιατί θα νιώθω λες και κλέβω εκκλησία. Σχέση κατώτατου μισθού με αγοραστική δύναμη; Η Ελλάδα συναγωνίζεται χώρες των Βαλκανίων κ της Ανατολικής Ευρώπης. Με στοιχεία δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου.

https://twitter.com/hashtag/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7_%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1_%CE%B6%CF%89%CE%B7%CF%82?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Πείτε για ένα μέσο νέο άνθρωπο εκεί γύρω στα 30-35 που είναι μισθωτός με μηνιαίο μισθό 1000-1200€ και πληρώνει ενοίκιο σε ένα δυάρι στο κέντρο της Αθήνας, έχει θέρμανση, κοινόχρηστα, ΔΕΗ, κινητό, βενζίνη για το αυτοκίνητο του για να μετακινείται στο γραφείο του μιας και αποφεύγει τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να μην κολλήσει κορωνοϊό, πηγαίνει σουπερμάρκετ δυο φορές την εβδομάδα, βγαίνει κάνα θεατράκι/σινεμά μια δυο φορές το μήνα, σινεμά πάει τις Τετάρτες για να είναι προσφορά το εισιτήριο , πηγαίνει για ποτό ή ένα απλό καφέ δυο τρεις φορές την εβδομάδα, κουρεύεται μια φορά το μήνα και πληρώνει μηνιαία συνδρομή στο γυμναστήριο. Έχει ένα κατοικίδιο που πρέπει να το ταΐζει και να του παρέχει ιατρική φροντίδα. Δεν του μένει σεντ στο τέλος της τρίτης εβδομάδας και όλο λέει να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία αλλά δεν βγαίνει.  Δεν κάνει περιττά έξοδα και μεγάλη ζωή με μπουζούκια και τριήμερα για σκι. Θα ήθελε αλλά προσπαθεί να κόβει από παντού. Σας θυμίζει κάτι αυτός ο νέος;  Α, ψάχνει και δεύτερη δουλειά. Επίσης, σκέφτεται να βρει συγκάτοικο και να φύγει από το σπίτι που μένει γιατί άρχισαν να μην πληρώνουν τα κοινόχρηστα οι υπόλοιποί ένοικοι και δεν θέλει να ζει σε ιγκλού.

https://twitter.com/hashtag/%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CE%B9%CE%B1?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Να μιλήσω για το ζευγάρι φίλων εκεί κοντά στα 40 με δυο παιδιά και σχετικά μεγάλους μισθούς. Στο ενοίκιο, δουλεύουν και οι δυο, πρέπει κάπως να πληρώνουν τις νταντάδες γιατί δεν έχουν βοήθεια. Ο ένας μισθός φεύγει στο ενοίκιο ενός σπιτιού 90 τμ στο Χολαργό και στα έξοδα του σπιτιού και με τον άλλο φροντίζουν τις ανάγκες δυο μικρών παιδιών και τις δικές τους. Δύσκολα. Δουλεύουν φυσικά παραπάνω από 8ωρο.

https://twitter.com/hashtag/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1_%CE%B6%CF%89%CE%AE%CF%82?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Να μιλήσω για τους συνταξιούχους γονείς μου; Που οι κρατήσεις που πλήρωναν χρόνια για τη σύνταξη τους προφανώς έχουν φαγωθεί από u know who. Και γκρινιάζουν για τις περικοπές σε συντάξεις. Και την ακρίβεια. Κι αυτοί ψωνίζουν σε λαϊκές, όχι σαν κι εμάς που κάνουμε delivery από τα σουπερμάρκετ τα φρούτα και τα λαχανικά σε διπλή τιμή.

https://twitter.com/hashtag/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7_%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1_%CE%B6%CF%89%CE%B7%CF%82?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Αυτά είναι τα καθημερινά προβλήματα. Γιατί μπορώ να αναφέρω και σοβαρά προβλήματα. Αν δεν έχεις ιδιωτική ασφάλεια και σου παρουσιαστεί πρόβλημα υγείας και πας στον Ευαγγελισμό -όπως συνέβη σε φίλο μου- ίσως κλάψεις με μαύρο δάκρυ αν είσαι ευαίσθητος στον πόνο μέχρι να σε αναλάβει γιατρός. Κι αυτά δεν είναι σοβαρά όμως. Εκεί πλέον φτάσαμε να τα θεωρούμε όλα όσα δεν μας σκοτώνουν ασόβαρα. Σοβαρά προβλήματα είναι να σε σκοτώνει καταδικασμένος χούλιγκαν επειδή δεν υπάρχει χώρος στις φυλακές πχ και γυρνούν εγκληματίες έξω έχοντας κάνει το 1/5 της ποινής τους. Τα σοβαρά προβλήματα είναι να καίγεται το σπίτι σου στις πυρκαγιές, να είσαι αποκλεισμένος στην Αττική οδό επειδή χιόνισε και να βρέχει και να γίνονται κεντρικές λεωφόροι τόσο δύσβατα προσπελάσιμες λες και είσαι στον Αμαζόνιο. 

https://twitter.com/hashtag/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7_%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1_%CE%B6%CF%89%CE%B7%CF%82?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Δεν αμφιβάλλω ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με καταπληκτική ποιότητα ζωής. Φαίνεται να το πιστεύουν οι τουρίστες που έχουν τετραπλούς μισθούς από τον μέσο Έλληνα και την δυνατότητα να κάνουν διακοπές 20 μέρες το καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά. Τα πιο όμορφα του κόσμου.