Αν πω ότι με 2000€ και αποζημιώσεις δεν λειτουργείς κράτος αλλά μια δυσλειτουργική φαμίλια που μεγαλώνει ανεύθυνους πολίτες που δεν ξέρουν τα δικαιώματά τους, θα πέσετε να με φάτε;

https://twitter.com/hashtag/%CE%91%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CE%9F%CE%B4%CE%BF%CF%82?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Τι ζήσαμε μια Δευτέρα που όλοι ξέραμε ότι αυτή η ρημάδα η Ελπίδα θα έρθει στον τόπο μας; Εγώ ανήκω στους προνομιούχους, είχα ρεύμα, δεν εγκλωβίστηκα στην Αττική Οδό, στην Κατεχάκη, στην Μεσογείων ή στον περιφερειακό Υμηττού. Παρακολουθούσα μουδιασμένη γεροντάκια 75 χρονών να παρακαλούν τους δημοσιογράφους των καναλιών στην τηλεόραση εγκλωβισμένοι –αδιανόητο σκάνδαλο για μια ιδιωτική εταιρεία που κάθε μέρα μας αναγκάζει να πληρώνουμε πανάκριβα διόδια για να την χρησιμοποιούμε– στα αυτοκίνητα τους στην Αττική Οδό και να περιμένουν από το Στρατό να τους σπρώχνει με τα χέρια τα αυτοκίνητα.

https://twitter.com/GiorgosKyrtsos/status/1485698113213980684?ref_src=twsrc%5Etfw

Για την Αττική οδό άργησε η Κυβέρνηση να καταλάβει τι συνέβη. Όχι χθες. Εδώ και καιρό. Το μποτιλιάρισμα είναι καθημερινή κατάσταση, όταν βρέχει μετατρέπεται σε ποταμάκι κι εμείς νιώθουμε έτοιμοι για καγιάκ και αν έχουν γίνει έργα συντήρησης να μας δείξουν έγγραφα με αποδείξεις, γιατί αμφιβάλλω. Υπάρχει κάτι που λέγεται ΛΕΑ και περιμένουμε κάποιον να βγει υπεύθυνα να μας πει γιατί χθες δεν λειτούργησε για να παράσχει φαγητό, νερό και κουβέρτες σε πολίτες που μιλούν και για 32 ώρες παραμονής σε ακινητοποιημένα αυτοκίνητα. Στο τουίτερ την αποκαλούν Αρκτική Οδό.

Έβγαζαν και ανακοινώσεις που κατηγορούσαν τους πολίτες ότι είναι ανεύθυνοι. Αλίμονο. Ο ένας θα ρίχνει την ευθύνη στον άλλον και τελικά θα φταίει πάντα ο πολίτης που δεν είχε ατομική ευθύνη. Ιδιωτικοποιήσεις μας έλεγαν για το καλό μας. Γιατί λοιπόν είναι δυσλειτουργικό το κράτος; Ο Υπουργός Στυλιανίδης είπε ότι για τον εγκλωβισμό ανθρώπων στην Αττική Οδό φταίει η Αττική Οδός ΑΕ. Η Αττική Οδός ΑΕ είπε φταίνε οι οδηγοί. Με 2,80 ευρώ, διέλευση και διανυκτέρευση. Και τώρα – εξαγοράζεται από μια ιδιωτική εταιρία η ψυχική οδύνη με 2000€.

Οι πολίτες που εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στην Αττική Οδό και μετακινήθηκαν με τον Προαστιακό, πήραν από ένα κουπόνι των 10 ευρώ και τους άφησαν στο πάτωμα του αεροδρομίου. Ντράπηκε και η ντροπή η ίδια. Ειδικά, με τις εικόνες των πολιτών να πηδούν τις ράγες για να μην χάσουν το έκτακτο δρομολόγιο του προαστιακού. Γλιστερά ήταν τα σκαλοπάτια και τα επίπεδα διαπλοκής της εξουσίας. Λέω εγώ τώρα. 

Συντονισμός, μια άγνωστη λέξη

Αλατιέρες; Είδατε εσείς πουθενά μέσα στο σκ; Αργία γιατί να είναι η Τετάρτη και όχι η Δευτέρα; Γιατί άφησε το κράτος 3000 αυτοκίνητα να εγκλωβιστούν στην πρωτεύουσα της χώρας; Που ήταν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ στο κέντρο της Αθήνας; Πότε θα έχουν ρεύμα εκατοντάδες συμπολίτες μας σχεδόν σε όλη την Αττική που έμειναν χωρίς θέρμανση και τρόπο να φορτίσουν τα κινητά τους μέσα στα σπίτια τους; Πόσες συγγνώμες θα ακούσουμε μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες ενώ πληρώνουν πανάκριβους λογαριασμούς ρεύματος με τους κατώτατους μισθούς μας; Κι αυτό δεν είναι λαϊκισμός, είναι αποτίμηση της πραγματικότητας. Αυτά τα κλαδιά των δέντρων που έπεσαν σε Μαρούσι γιατί δεν ήταν κομμένα; Στο σκοτάδι και χωρίς θέρμανση, έμειναν χιλιάδες σπίτια για 12 ώρες.

Πανωλεθρία χωρίς καμία ελπίδα

https://twitter.com/hashtag/%CF%87%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Μέχρι και ο Άρης Πορτοσάλτε αναφέρθηκε στις πολιτικές ευθύνες που πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση και αναρωτήθηκε εάν θα έχουν την ευθιξία να υποβάλλουν παραιτήσεις. Μετά από περίπου 18 ώρες παρατημένοι στη μέση του πουθενά, οι περίπου 300 επιβάτες της αμαξοστοιχίας που ακινητοποιήθηκε στην Οινόη με προορισμό την Θεσσαλονίκη επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία. Υποθερμία έπαθε ένας ηλικιωμένος επιβάτης. Άλλη μια ιδιωτική εταιρεία. Επιβάτες καταγγέλλουν πως ξέμειναν από νερό και τρόφιμα, ενώ για αρκετές ώρες παρέμειναν και χωρίς θέρμανση. Καταγγέλλουν ακόμη πως τους είχαν ενημερώσει από τη 1 το βράδυ πως θα πάει στο σημείο εκχιονιστικό να καθαρίσει τις γραμμές ωστόσο κάτι τέτοιο ποτέ δε συνέβη.

Ο Γ. Οικονόμου ρίχνει το επιτελικό μπάχαλο στο χιόνι, επειδή… ήρθε νωρίτερα​. Απόγνωση για αυτή τη χώρα που μοιάζει ανεξοικείωτη με την ιδέα της προόδου. Στο τέλος θα φταίει η κλιματική κρίση για όλα και θα συνεχίσουμε τις ζωές μας σαν ζόμπι μέχρι την επόμενη κακοκαιρία, φωτιά ή πτώση κομήτη.