Χρειάζεται να αναφέρουμε στην εισαγωγή του κειμένου αυτού, για ποιο λόγο ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από μεγάλη μερίδα των δημοσιογράφων αλλά και του κόσμου; Ίσως. Παρ’ όλα αυτά, δεν θα το κάνουμε διότι δεν είναι αυτό το θέμα μας στην προκειμένη περίπτωση. Το μόνο που θα πούμε, είναι ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος λατρεύει το κίτρινο χρώμα και το λατρεύει τόσο που, επί σειρά ετών, το χρησιμοποιούσε και στη δουλειά του -δεν αναφερόμαστε στις στιλιστικές του επιλογές. Χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς καμία υποχώρηση, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ελίχθηκε στο χώρο της δημοσιογραφίας και έβγαλε το κλειδί από την πόρτα για να βλέπουν οι ενδιαφερόμενοι καλύτερα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι, από ένα σημείο και μετά, οι όποιοι ηθικοί φραγμοί υπάρχουν ξεθωριάζουν και αντικαθίστανται από συμφέροντα τα οποία επιβάλλεται να εξυπηρετηθούν.

Κλείνουμε το κεφάλαιο Τριανταφυλλόπουλος και ανοίγουμε αυτό της Γεωργίας Μπίκα, της κοπέλας που καταγγέλλει ότι βιάστηκε ομαδικά σε σουίτα της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Χθες, το site του δημοσιογράφου, έκανε γνωστό ότι θα φιλοξενήσει την 24χρονη «στη δική του σουίτα». Η πληροφορία διαδόθηκε ταχύτατα και οι πρώτες αντιδράσεις στα social media, αυτά που πρώτα ανέδειξαν την υπόθεση, δεν άργησαν. Το «γιατί στον Τριανταφυλλόπουλο» είχε την τιμητική του. Μία επιλεκτική φεμινιστική προσέγγιση του όλου θέματος έγινε πιο έντονη όσο περνούσαν οι ώρες και αυτό γιατί η Γεωργία Μπίκα επέλεξε να μιλήσει σε ένα άτομο που, υπό άλλες συνθήκες, δεν θα έδινε δεκάρα τσακιστή. Στην αφάνεια πλέον και πιο διακριτικός από ποτέ, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος άρπαξε στην ευκαιρία και κάλυψε την «δημοσιογραφική του επιτυχία» με το «κάθε πατέρας και κάθε μάνα θέλει να βάλει πλάτη». Ναι, σε πιάνει μια αηδία.

Για ποιο λόγο, όμως, θεωρούμε δεδομένο ότι η Γεωργία Μπίκα, στα 24 της χρόνια, γνωρίζει τι εστί Μάκης Τριανταφυλλόπουλος; Δεν εργάζονται και δεν εργάστηκαν όλοι στα media και σε καμία περίπτωση ένα άτομο νεαρής ηλικίας δεν έχει την υποχρέωση να ψάξει, σε πλήρη σύγχυση, τις παλαιότερες εκπομπές του στο YouTube. Για ποιο λόγο να μπει στη διαδικασία να διαβάσει τι σημαίνει κίτρινος Τύπος και να μάθει το background του; Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται μια κατεύθυνση, την οποία, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, τη δίνουν οι γονείς. Μάθαμε ότι δεν έχει. Αν λοιπόν ήταν δική της επιλογή ή επιλογή του δικηγόρου της, καλά έκανε και έδωσε συνέντευξη στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ζητώντας από άλλα κορίτσια με παρόμοιες ιστορίες να βγουν και να τις μοιραστούν.

Όταν λύσουμε το θέμα των βιασμών και ανατρέψουμε την παρούσα κατάσταση που θέλει την «elit» να επιβάλλει τα «θέλω» της στα κατώτερα στρώματα, ίσως και να ασχοληθούμε με την επιλογή κάποιου να μιλήσει στους «Μάκηδες»

«Απλά ήθελα να υπάρξει κάποιος άνθρωπος να με βοηθήσει», λέει η Γεωργία σε ένα σημείο της συνέντευξης, αναφερόμενη στο βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Αυτό το «να με βοηθήσει» δεν είναι αρκετό για να μας κάνει να ξεχάσουμε το «γιατί στον Τριανταφυλλόπουλο;». Μιλάμε για μια κοπέλα που βιάστηκε, ενημερώθηκε από την αστυνομία ότι ο καταγγελλόμενος είναι γόνος επώνυμης οικογένειας, που ο δικηγόρος του της ζήτησε να ανακαλέσει, που βρέθηκε σπίτι της και δεν έκανε μπάνιο γιατί ο ιατροδικαστής την κάλεσε 3 μέρες αργότερα και σαν να μην έφτανε αυτό, πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας 14 μέρες αργότερα. Ρωτάμε αυτό το άτομο, το οποίο βίωσε με το χειρότερο τρόπο την προχειρότητα της χώρας μας όσον αφορά τις κρατικές δομές, «γιατί στον Τριανταφυλλόπουλο;».

Όταν λύσουμε το θέμα των βιασμών και ανατρέψουμε την παρούσα κατάσταση που θέλει την «elit» να επιβάλλει τα «θέλω» της στα «κατώτερα στρώματα», ίσως και να ασχοληθούμε με την επιλογή κάποιου να μιλήσει στους «Μάκηδες». Μέχρι τότε, το θέμα μας θα είναι η Γεωργία και η κάθε Γεωργία. Όλα τα υπόλοιπα οδηγούν σε αποπροσανατολισμό και εξατμίζουν την ουσία από το κύριο ζήτημα που δεν είναι άλλο -μάντεψε- από τη Γεωργία.