Ζούμε σε μία σκοτεινή εποχή. Ο ουρανός της χώρας μας είναι θολός, στάχτες προσγειώνονται στα μαλλιά μας και τα ρουθούνια μας φιλτράρουν ασταμάτητα τα αιωρούμενα σωματίδια. Μυρίζει καμένο. Καιγόμαστε, στην κυριολεξία. Η Ελλάδα καίγεται και ο κρατικός μηχανισμός υπολειτουργεί, είναι σχεδόν άφαντος. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως, το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι να μην γίνει καμία σύγκριση με το Μάτι, τίποτα παραπάνω. Το πολιτικό κόστος έχουν στο μυαλό τους, όχι τα εναέρια μέσα και τους πυροσβέστες που παλεύουν με τη Λερναία Ύδρα. Άλλωστε, “τα σπίτια θα ξαναχτιστούν, τα δάση θα ξαναγίνουν”. Πόσο πιο κατανοητοί να γίνουν; Το κείμενο αυτό, όμως, γράφτηκε με αφορμή την κίνηση που έλαμψε στο βαθύ σκοτάδι μας και όχι για να κριτικάρει την κυβέρνηση. Θα γίνει και αυτό κάποια άλλη στιγμή.

Όσοι βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από τον πυρήνα της gaming κοινότητας, θεωρούν ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με τις κονσόλες και τα βιντεοπαιχνίδια, δεν είναι τίποτα περισσότερο από παιδιά που ξέχασαν να μεγαλώσουν, που εκμεταλλεύονται την παιδικότητά τους και τη φούσκα του παρελθόντος για να επιβιώσουν στη σύγχρονη εποχή. Χμ, ίσως κάποιος πρέπει να τους μεταφέρει με ήρεμο τρόπο πως κάνουν λάθος και ύστερα να τους μιλήσει για τους Unboxholics, για τους δύο τύπους και την παρέα τους από την Αριδαία.

Ο Σάκης και ο Αλέξανδρος Κάρπας, έχουν χτίσει τη δική τους αυτοκρατορία και διατηρούν το δημοφιλέστερο site για gamers στην Ελλάδα. Όπως κάθε αυτοκρατορία, έτσι και η δική τους, έχει ένα στρατό που τους ακολουθεί πιστά. Οι Unboxholics είναι influencers αλλά όχι οι influencers που έχεις συνηθίσει. Καθορίζουν με τη στάση τους τις συμπεριφορές της νέας γενιάς που δεν χάνει livestream τους. Χθες το βράδυ, λοιπόν, αποφάσισαν να κάνουν ακόμα ένα ώστε να μαζέψουν χρήματα που θα δοθούν σε πυρόπληκτους και φιλοζωικές οργανώσεις. Μέσα σε τρεις ώρες, το ποσό έφτασε τις 300.000+ ευρώ, ένα ποσό τεράστιο και σημαντικό. Η γενιά του ίντερνετ, αυτή που έχει ακούσει και εξακολουθεί να ακούει τα πάντα, έκανε -ξανά- το θαύμα της. Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά. Το ίδιο έκαναν με το ταξίδι του Παναγιώτη-Ραφαήλ και το Μάτι.

Ο λαός θα σώσει τον λαό, είναι μονόδρομος και η χθεσινή συμμετοχή του κόσμου ήταν μία απόδειξη. Δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός πυροσβεστών, υπάρχει όμως έντονο το αίσθημα της αλληλεγγύης που ανθίζει μέσα από τα αποκαΐδια. Οι Unboxholics παρέδωσαν μαθήματα για το πώς οφείλουν να συμπεριφέρονται τα άτομα με διαδικτυακή δυναμική χωρίς καν να αυτοχαρακτηρίζονται influencers. Σκεφτείτε να έκαναν κάτι παρόμοιο και οι υπόλοιποι με τους χιλιάδες followers.

Hats off, Σάκη και Αλέξανδρε. Hats off στη γενιά του ίντερνετ που αισθάνεται χρέος να βγει μπροστά τη στιγμή που ο κρατικός μηχανισμός κρύβεται πίσω από την κλιματική αλλαγή και τους ανέμους.