Φόβος και Παράνοια. Αληθινές ιστορίες από την ελληνική καθημερινότητα που θα μπορούσαν κάλλιστα να τις διαβάσουμε στο ημερολόγιο ενός φρενοβλαβή. Το τελευταίο διάστημα η αρχική μας σελίδα στο Facebook έχει μετατραπεί σε ένα πεδίο με νάρκες που από επιλογή τις πατάμε. Χαρίζουμε κλικ στις ειδήσεις που εμφανίζονται στην οθόνη μας για να βεβαιωθούμε ότι αυτό που διαβάζουμε στον τίτλο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 

Ιερέας που έχασε στο δρόμο το «αγαπάτε αλλήλους» θέλησε να κάνει αγιασμό σε επτά μητροπολίτες και έναν αστυνομικό με καυστικό υγρό. «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν» είπε στις αρχές ενώ έγινε γνωστό ότι η αγορά του έγινε μέσω του διαδικτύου. «Με κυρίευσε η οργή. Είχα στοιχεία που έδειχναν ότι δεν έφταιγα. Γίνονται τόσα και όμως εμένα τιμώρησαν». Λίγο πριν του ανακοινώσουν οι μητροπολίτες ότι έφτασε το τέλος του ως κληρικός, τους ράντισε. Σουρεαλισμός, Επίπεδο Πρώτο.

«Ο χώρος πλημμύρισε με αίμα και καμένα ράσα. Φώναζε και ράντιζε με τα μπουκάλια. Δεν ήταν μπουκαλάκια. ήταν μεγάλα δίλιτρα μπουκάλια. Το σκηνικό ήταν εφιαλτικό», εξήγησε ο υπερασπιστής του. « Άνοιξε η πόρτα, βγήκαν οι ιερείς σχεδόν χωρίς ράσα, είχαν λιώσει», δήλωσε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος για τα όσα διαδραματίστηκαν στη Μονή Πετράκη. Σουρεαλισμός, Επίπεδο Δεύτερο.

https://www.youtube.com/watch?v=T0GtcP1aM5g

Ο 37χρονος ιερέας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας της περιοχής Αγίας Βαρβάρας Βέροιας, «έχει κάποια προβλήματα, π.χ. δανειζόταν χρήματα από ηλικιωμένους του χωριού και δεν τα επέστρεφε, οι παρέες του φαίνονταν άνθρωποι του υπόκοσμου, έβρισε τον ψάλτη την ώρα της λειτουργίας ενώ εκκρεμούν και μηνύσεις». Σουρεαλισμός, Επίπεδο Τρίτο.

«Ήσυχος άνθρωπος, φαινόταν φιλότιμος, δε φαινόταν αγροίκος. Ένα ήσυχο ανθρωπάκι. Πριν περίπου ένα μήνα ήθελε να αυτοκτονήσει, είχε έρθει και η Ασφάλεια. Το είχε γράψει στο ίντερνετ ότι θέλει να αυτοκτονήσει. Αυτά που ακούγαμε μας στεναχωρούσαν πάρα πολύ. Ακούγαμε ότι τον έπιασαν με ναρκωτικά, ότι είναι διωγμένος, ότι δεν τον ήθελαν στις εκκλησίες». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Αβραάμ Τσινάρη, πρόεδρο της κοινότητας Φλαμπούρου Σερρών. Σουρεαλισμός, Επίπεδο Τέταρτο.

Γυρίζουμε πίσω στο 2018. Ο ιερέας είχε συλληφθεί όταν κάτω από το ράσο του, βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, ένα φιξάκι 1,8 γραμμαρίων. Υποστήριξε ότι ήταν μια στιγμή αδυναμίας. Σουρεαλισμός, το κοντέρ τερμάτισε. Ο Μπρετόν θα ήταν περήφανος. Η καθημερινότητά μας είναι βασισμένη στο Μανιφέστο του.