Να είστε ευτυχισμένοι, ρε, τι σας ζητάνε; Άρτον και θεάματα, δε λένε; Καλά κάνουν και το λένε. Τη στιγμή που το αντιεργατικό νομοσχέδιο έρχεται για να μείνει, εμείς υποδεχόμαστε τον Τριαντάφυλλο στο αεροδρόμιο με τιμές ήρωα. Άσε μας μωρέ με τις ρηχές συγκρίσεις και τις μπούρδες, πού κολλάει το ένα με το άλλο; Όλο το έθνος προσκυνά έναν παίκτη ριάλιτι, το Survivor, τις μπλε και τις κόκκινες φανέλες. Οι ψευτοκουλτουριάρηδες να αλλάξετε κανάλι ή να μεταφέρετε το σπίτι σας σε άλλη χώρα. 

Να είστε ευτυχισμένοι, ρε, τι σας ζητάνε; Να καίτε τη βενζίνη σας, να ξοδεύετε τα χρήματά σας σε εισιτήρια του μετρό και του προαστιακού για να βρεθείτε στο αεροδρόμιο. Να σπρώχνεστε με τους υπόλοιπους που έκαναν το ίδιο μήπως και ακουμπήσετε τον Τριαντάφυλλου στον ώμο για να σιγουρευτείτε ότι είναι αληθινός. Δεν σας γελούν τα μάτια σας, ζείτε όντως από κοντά αυτό το θαύμα.

Να είστε ευτυχισμένοι, ρε, τι σας ζητάνε; Να κρατάτε το κινητό σας και να τραβάτε βίντεο την άφιξή του και να ξεχειλίζετε από ενθουσιασμό. Να χαίρεστε με τον εαυτό σας. Η επιθυμία σας να τον δείτε από το μισό μέτρο να υπερνικά τις κακές σκέψεις ή τα βάσανα του παρελθόντος. Να ζείτε το τώρα. Με συνθήματα, χαρές και συγκίνηση. Για τον Τριαντάφυλλο, ρε γαμώτο. Για τον Τζέιμς. Για την τιμή των όπλων.

Να είστε ευτυχισμένοι, ρε, τι σας ζητάνε; Να μην κρίνετε τους γύρω σας. Γουστάρουν Ντάφυ; Μπράβο τους, εσένα τι σε κόφτει; Κάνε τη δουλειά σου να κάνουμε και εμείς τη δική μας. Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε, η Ελλάδα που ποθούμε, η Ελλάδα που ονειρευόμαστε. Ο τόπος αυτός αυτή ανήκει στους πολλούς και οι πολλοί περνούν τα βράδια τους μπροστά από μία τηλεόραση παρακολουθώντας την τούρκικη σαπουνόπερα του Ατζούν.

Να είστε ευτυχισμένοι, ρε, τι σας ζητάνε; Μα πάνω απ’ όλα, να είστε ειλικρινείς. Γνωρίζατε ότι θα βρεθεί πλήθος κόσμου στο αεροδρόμιο, το θεωρούσατε δεδομένο. Έχετε συνηθίσει σε αυτή την πραγματικότητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, καιρός να το αποδεχτείτε. Σας Φαίνεται λογικό που, μικροί και μεγάλοι, κανάλια και φωτογράφοι, ακολουθούν σαν άλλοι Paparazzo του Φελίνι έναν τραγουδιστή που συμμετείχε σε ριάλιτι επιβίωσης. Να μην είστε υποκριτές, λοιπόν, ξέρετε καλά τι συμβαίνει γύρω σας. 

Να είστε ευτυχισμένοι, ρε, τι σας ζητάνε; Να βλέπετε στο πρόσωπο του Τριαντάφυλλου έναν εθνικό ήρωα που κατάφερε να μείνει στο παιχνίδι για μήνες παρά τον πόλεμο που δέχτηκε. Έδειξε χαρακτήρα και ήταν αληθινός, αυτό μας αρκεί. Μέσα από το Survivor χτίζεται μεθοδικό μια μεταφυσική εξέγερση που θα μας οδηγήσει σε έναν κόσμο ουτοπικό, εκεί που θα βλέπουμε Survivor με τις ώρες.

Οι πιο ευτυχισμένοι, είναι αυτοί που επιβιώνουν.