Η καθημερινότητα πολλών ανθρώπων, περιστρέφεται σχεδόν αποκλειστικά γύρω από τη δουλειά τους. Ο τόνος, μεταφέρεται από το «α» στο «ι» από τη μία στιγμή στην άλλη, ανάλογα τις περιστάσεις. Αναπόφευκτα, θα έρθει η ώρα που ο εργαζόμενος θα κουραστεί. Ο βράχος που σπρώχνει σαν άλλος Σίσυφος, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, θα τον πλακώσει και μαζί θα πλακώσει και τους υπόλοιπους. 

Το εργασιακό νομοσχέδιο βασίζεται στη μειοψηφία: στους ανθρώπους που από την αδιάκοπη εργασία, θα σκύψουν το κεφάλι και θα πουν «ναι», που θα κάνουν τα πάντα για να ξεκουραστούν, που θα γίνουν υπέρμαχοι αυτού του εκτρώματος ώστε να κοιμηθούν δύο ώρες παραπάνω, χωρίζοντας τον ελεύθερο χρόνο τους στη μέση, μεταξύ κρεβατιού και οικογένειας. Δουλεύεις υπερωρίες; Πάρε ρεπό. Τις Παρασκευές έχει συνήθως λιακάδα, πήγαινε με τα παιδιά σου στο πάρκο. Η ζωή είναι στιγμές, όχι ένα νούμερο στον τραπεζικό σου λογαριασμό. 

https://twitter.com/hashtag/%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 

«Το αντάλλαγμα για τον εργαζόμενο θα είναι να έχει παραπάνω χρόνο για να κάθεται», είπε ο υπουργός Κωστής Χατδηδάκης στο Kontra. Την απάντηση για το αν το εισόδημα μειώνεται, απέφυγε να τη δώσει. Όχι γιατί δεν κατάλαβε την ερώτηση -άλλωστε αυτή έγινε αρκετές φορές-, αλλά γιατί γνωρίζει ότι οι υπερωρίες, ξέρετε, αυτές που κάποτε σε πλήρωναν (όχι πάντα), μετατρέπονται σε «ελεύθερο χρόνο». Όταν, λοιπόν, έρθουν οι άνθρωποι της ΔΕΗ να «περιποιηθούν» το ρολόι σας, χαμογελάστε και σκεφτείτε ότι το ρεύμα είναι πολυτέλεια, υπάρχουν και τα κεριά. Ή ακόμα καλύτερα, ρωτήστε τους: «μα καλά, εσείς δεν έχετε ρεπό σήμερα;» και χτυπήστε τους φιλικά στον ώμο. 

https://twitter.com/hashtag/%CF%81%CE%B5%CF%80%CF%8C?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους πειράζει να κουράζονται, προσέξτε, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο». Έχετε γνωρίσει συναδέλφους σας που όταν ξυπνούν, το πρώτο πράγμα που σκέφτονται, είναι «μα τι όμορφη μέρα, ας δουλέψω 2 ώρες παραπάνω και ας μην τις πληρωθώ»; Αν όχι, θα τους γνωρίσετε σύντομα γιατί, τελικά, ζουν ανάμεσά μας. Έτσι, τουλάχιστον, θεωρεί ο υπουργός. A, ναι, η Κυριακή θα είναι επίσης εργάσιμη. Αν το επιθυμείτε φυσικά, αφού οι σχέση μεταξύ του εργαζόμενου και του εργοδότη, ως γνωστών, βασίζονται στην κατανόηση. Θα το συζητήσετε πρώτα και σε καμία περίπτωση δεν θα σας απειλήσει με έμμεσο τρόπο. Θέλουν το καλό σας, όχι να αυξήσουν τα κέρδη τους στην πλάτη σας και μάλιστα σε καιρούς πανδημίας.

Λίγο πριν το εργασιακό νομοσχέδιο φτάσει στη Βουλή, ο Κωστής Χατζηδάκης σκέφτεται σοβαρά να κάνει μερικές βελτιωτικές παρεμβάσεις. Επιθυμεί αυστηρότερη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που κρίνουν παράνομη και καταχρηστική μια απεργία. Αυτή είναι η σκέψη που δεν τον αφήνει να κοιμηθεί τα βράδια. Λόγω της αϋπνίας, σκέφτεται να σοβαρά να πάρει μερικά ρεπό. Έφτασε και το καλοκαίρι, μην το ξεχναμε αυτό. Καλύτερα να στύψουμε την πέτρα μπας και κάνουμε καμιά βουτιά στη θάλασσα.