“Τα είχαμε“. Αυτό ισχυρίζεται στο απολογητικό υπόμνημα του ο κύριος Φιλιππίδης, αυτός είναι ο τρόπος που επέλεξε να υπερασπιστεί τον εαυτό του αντιμετωπίζοντας τις καταγγελίες για τις οποίες του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Ο Πέτρος Φιλιππίδης ακολουθεί μια υπερασπιστική γραμμή που ρίχνει την ευθύνη στο θύμα, την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, που ήταν -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- εμμονική μαζί του. Κι αυτό θα το ισχυριστεί και η σύζυγός του, η Ελπίδα Νίνου.

https://twitter.com/hashtag/%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CF%80%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%82?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η Άννα Μαρία Παπαχαράλαμπους είχε πει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας της και το γεγονός ότι είχε ανάγκη για δουλειά, είχε προβεί σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς της. Θυμίζουμε αποσπασματικά τι είχε καταγγείλει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών μαζί με τις Λένα Δροσάκη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου: “Ο καταγγελλόμενος με παρενοχλούσε και εκτός θεάτρου με διάφορους τρόπους, όπως παρακολουθώντας με και προκαλώντας μια συνεχή ανησυχία που έφθανε στα όρια του τρόμου. Ειλικρινά δεν ήξερα ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του. Φοβόμουν ότι είναι ικανός για τα πάντα όπως μου είχε αποδείξει άλλωστε”.

https://twitter.com/hashtag/%CE%A6%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CF%80%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Ο κύριος Φιλιππίδης αρνείται τα πάντα, επιμένει κατηγορηματικά ότι είναι “θύμα μιας αδυσώπητης και λυσσώδους συκοφαντίας από πρόσωπα που δυστυχώς έχουν ευτελή κίνητρα να ακουστούν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα ή/και στο θεατρικό γίγνεσθαι”.

Παρουσιάζει την κα. Παπαχαραλάμπους ως το τρίτο πρόσωπο σε ένα γάμο. Πιστεύει ότι για κάποιο λόγο η υπόθεση του #metooGR μπορεί να γίνει κίτρινο πρωτοσέλιδο με ηθικές συζύγους και ανήθικες ερωμένες που είναι εκδικητικές. Πετάει την μπάλα σε μια κερκίδα που δεν την αφορά καθόλου καμία εξωσυζυγική σχέση. Τουναντίον, νοιάζεται να τιμωρήσει τις κακοποιητικές συμπεριφορές.

https://twitter.com/hashtag/%CE%BC%CE%B5_%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%82?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Αλλά, δεν πείθει. Όχι εμάς. Δεν έπεισε τον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη, και η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή. Τρελάθηκαν μαζικά τόσες γυναίκες και καταγγέλλουν τα ίδια; Γιατί να υποβάλλουν τον εαυτό τους σε αυτή τη δημόσια δοκιμασία; Οι μαρτυρίες για κακοποίηση και απόπειρες βιασμού είναι στα χέρια του εισαγγελέα. Και είναι εγκληματικές πράξεις. Τι μας αφορά πραγματικά αν η σύζυγός του ήξερε τις εξωσυζυγικές του σχέσεις και πόσο κλειστός  και παραδοσιακός ήταν ο γάμος τους;

https://twitter.com/hashtag/%CE%A6%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CF%80%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η κα Παπαχαραλάμπους δεν αποκλείεται να κινηθεί νομικά και να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση καθώς ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε είχε σχέση/δεσμό με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ένα μόνο ερώτημα παραμένει αναπάντητο: Γιατί ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη στον κύριο Φιλιππίδη;

Η συζήτηση για απατημένες συζύγους που ανέχθηκαν ή όχι να είναι σε ένα γάμο είναι ένα καθαρά προσωπικό θέμα και δεν καταλαβαίνουμε γιατί μπαίνει στη δημόσια σφαίρα. Είναι αποπροσανατολιστικό. Η λασπολογία ως υπερασπιστική γραμμή πάντως λέει πάρα πολλά στην κοινή γνώμη. Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για πολλές γυναίκες που υπέστησαν κακοποιητικές συμπεριφορές και γενναία αποφάσισαν να μιλήσουν για να σπάσει ο κύκλος της κακοποίησης. Ο μόνος λόγος για να μην πιστεύεις όλες αυτές τις γυναίκες είναι επειδή τρέμεις στην ιδέα ότι δεν θα μπορείς να τις ελέγχεις, να τις καταπιέζεις, να τις χειραγωγείς, να τις εκφοβίζεις, να τους τσαλαπατάς την αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.