Είδα για πρώτη φορά τον Τριαντάφυλλο στον τοίχο ενός πολύ στενού μου φίλου. Για την ακρίβεια, η αδερφή του φίλου μου, είχε κολλήσει μια αφίσα στο δωμάτιο που μοιράζονταν τότε ώστε κάθε πρωί που ανοίγει τα μάτια της, να αντικρίζει τον ανεκπλήρωτο όπως αποδείχθηκε έρωτά της. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ίσως στο μέλλον βρεθώ καλεσμένος στο γάμο τους. Μακρινό σενάριο, σύμφωνοι, όμως ως γνωστών, η τύχη μας δουλεύει όσο εμείς κοιμόμαστε. Δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με τα προσωπικά των άλλων, ας κάνει ό,τι θέλει.

Εύχομαι το όνειρό σου, αγαπητή, να γίνει πραγματικότητα αν και δεν ξέρω ποια είναι η άποψή σου για τον «Ντάφυ» τώρα που γνώρισες σε βάθος τον χαρακτήρα του μέσα από την 50 ιντσών τηλεόρασή σου. Δεν είναι αστείο που αγοράζουμε τεράστιες οθόνες για να παρακολουθούμε τόσο μικρά προγράμματα; Δεν είχα σκοπό να θίξω τις προτιμήσεις των τηλεθεατών απλώς το ερώτημα «γιατί ένα ολόκληρο έθνος ασχολείται με τον Τριαντάφυλλο;» παίρνει τη θέση άλλων, πιο σοβαρών ερωτημάτων όπως είναι το «γιατί το κρασί πρέπει να το αφήνουμε να αναπνέει;» ή «τι θα γίνει αν βάλω τον δίσκο της Μαρινέλλας με το τραγούδι ‘Κι Ύστερα’ ανάποδα;», καταλάβατε τι θέλω να πω;

Πόση υποκρισία χωρά στο ”δεν είμαι εγώ για ριάλιτι” του Γιώργου Κοψιδά;

Ο κόσμος του ίντερνετ, ειδικά του ελληνικού, είναι μικρός. Σκεφτείτε πόσες φορές είδατε σε μια φωτογραφία γνωστού με το hashtag #reunion ένα πρόσωπο που κάποτε γνωρίσατε στις καλοκαιρινές σας διακοπές αλλά τελικά η σχέση σας δεν πρόκοψε. Μέσα στο πρόγραμμα είναι και αυτό. Ο αλγόριθμος του Facebook παίζει παιχνίδια με το μυαλό μας και όσο περνούν τα χρόνια, πιστεύω όλο και πιο έντονα ότι οι δημιουργοί του που έχουν εντρυφήσει στον Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ, ποντάρουν στο συλλογικό ασυνείδητο. Για να με τιμωρήσει ο Μαρκ που αποκαλύπτω τα μυστικά του, μου ανακυκλώνει συνεχώς «ειδήσεις» για Survivor στην αρχική μου σελίδα.

Οι 8/10 ειδήσεις που αφορούν το ριάλιτι επιβίωσης (είδατε, το κείμενο μόλις απέκτησε μια σοβαρότητα) έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά του Τριαντάφυλλου. Βέβαια, οι υπόλοιπες έχουν να κάνουν με τις αποχωρήσεις και τα «καυτά» στιγμιότυπα της τάδε. Όχι που θα κάτσουν να σκάσουν τα σάιτ. Το μάτι μου έπεσε επίσης σε μια άκρως ενδιαφέρουσα αποκάλυψη: Το ΣΚΑΪ, λέει, έστειλε εξώδικα σε πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές ανταγωνιστικών καναλιών διότι κάνουν spoilers που βλάπτουν τα νούμερα του καναλιού. Ας κρατήσουμε αποστάσεις καλύτερα.

 

Το θέμα μας όμως είναι ο Τριαντάφυλλος. Βλέπω το πρόσωπό του παντού χωρίς να έχω ασχοληθεί μαζί του. Και αυτό είναι άδικο. Δε με νοιάζει, βαριέμαι και αυτό είναι δικαίωμά μου, όπως είναι δικαίωμα των τηλεθεατών να σχολιάζουν τις εξελίξεις στο Survivor. Γιατί έγραψα ολόκληρο κείμενο για να κάνω γνωστή τη δυσφορία μου; Γιατί, καλώς ή κακώς -μάλλον το δεύτερο- αυτή είναι η δουλειά μου. Κάποιοι θα υποστηρίξουν ότι φθονώ αυτό που δεν έχω και ότι προσπαθώ να αποκτήσω αξία μέσα από την αξία ή την προβολή ενός άλλου ανθρώπου. Λάθος. Υπερασπίζομαι απλά την επιλογή μου να απέχω από τις συζητήσεις περί ηθικής και καρύδας.

Αν οι παίκτες του Survivor ήταν συμμαθητές σου

Ας γίνει κάτι με το feed μας στο Facebook, έχουμε να ασχοληθούμε με σοβαρότερα ζητήματα. Θέλω να διαβάζω ξανά και ξανά για το μενού στο Προεδρικό Μέγαρο, το μπισκότο σουπιάς και τη «μπουλουμπίνα».