Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, τα μεσάνυχτα στις 16 προς 17 Φεβρουαρίου, 100.000 ρολόγια είχαν βλάβη. Ανάμεσα στα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα, είναι ο Διόνυσος, η Άνοιξη, ο Άγιος Στέφανος και η Εκάλη. Χθες, ο Στέφανος Μάνος, που υπήρξε μάλιστα και υπουργός στην κυβέρνηση του πατέρα Μητσοτάκη, έγραψε στο Twitter τα εξής: ”Από όταν ήμουν παιδί κατοικώ στην Εκάλη. Παλιά είχαμε συχνά χιόνια το χειμώνα. Τα τελευταία χρόνια, όχι. Φέτος ήταν η εξαίρεση. Γενική διάλυση! Είμαι 36 ώρες χωρίς ηλεκτρικό άρα χωρίς θέρμανση και 12 ώρες χωρίς ύδρευση. Πληροφόρηση μηδέν. Έτσι φαντάζονται την κανονικότητα;”

Με λίγα λόγια, ο Στέφανος Μάνος μόλις ανακάλυψε τον κόσμο και τον ανακάλυψε τώρα που και εκείνος υπέστη ό,τι υπέστη και ένα νοικοκυριό της μικρομεσαίας τάξης όχι μόνο τώρα, λόγω της ”Μήδειας”, αλλά σε σχεδόν κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο. Μας λέει λοιπόν, πως η εικόνα αυτή απέχει από την κανονικότητα. Το ίδιο κάνει και ο Άδωνις Γεωργιάδης αλλά με διαφορετικό τρόπο. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προσπαθεί να μας πείσει ότι το κύμα κακοκαιρίας είναι πρωτοφανές, ενώ, όλοι μας, γνωρίζαμε εδώ και μέρες ότι είναι πολύ πιθανό να προκληθούν σοβαρές ζημιές από την έλευση της ”Μήδειας”.

https://t.co/SwPVOqVZSV

 

Μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, όπως είναι ο Στέφανος Μάνος, τα βάζει με το επιτελικό κράτος και στην ουσία με τις πολιτικές που ο ίδιος υπηρέτησε κατά το παρελθόν. Γνωρίζετε γιατί δεν λειτούργησε το 112; Διότι είχαμε ενημερωθεί, υποτίθεται, για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Βρείτε το λάθος. Φτάσαμε σε σημείο ολόκληρη Εκάλη να έχει μείνει χωρίς ρεύμα επί τρία εικοσιτετράωρα, σκεφτείτε τις περιοχές που δεν ήταν ποτέ τους ”Εκάλη” αλλά ένα χωριό σε κάποιο σημείο της Β. Ελλάδας. Μην ξεχνάμε ότι, παλαιότερα, οι κυβερνήσεις έριχναν τις ευθύνες στη δημόσια ΔΕΗ και ζητούσαν ιδιωτικοποίηση. Να μιλήσουμε λίγο για το τι συμβαίνει αυτές τις μέρες;

Την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα, έχει ξεσπάσει κόντρα μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του ΔΕΔΔΗΕ και των δήμων και πετούν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι με τις ευθύνες. Ο Γιώργος Πατούλης υποστηρίζει ότι υπεύθυνος είναι 100% ο ΔΕΔΔΗΕ και ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ότι κάθε δύο λεπτά ένα δέντρο σπάει και πέφτει πάνω στο δίκτυο. Από την άλλη, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ φωτογραφίζει το κράτος, τους δήμους και το δασαρχείο ενώ ο Μάκης Βορίδης υποστηρίζει ότι η κοπή των δέντρων είναι ευθύνη των ΟΤΑ. Υπάρχει και το ζήτημα με το 112 που τελικά δεν λειτούργησε επειδή, όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, είχαν ενημερωθεί από την Αστυνομία οι αρμόδιοι δημοσιογράφοι. Αντί για το 112, έκλεισε η εθνική οδός.

https://twitter.com/StefanosManos/status/1361706478940418051?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Αυτή, λοιπόν, είναι η κανονικότητα στη χώρα μας και είναι η ίδια ακριβώς με τα προηγούμενα χρόνια, ακόμα και αν ο Στέφανος Μάνος ανακάλυψε τώρα τον κόσμο που ζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Ελλάδας.