Τα νέα θέλουν τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, να επισκέφθηκε το παγωμένο Καρά Τεπέ, τα μεσάνυχτα, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του.

Ο υπουργός, αφού επιθεώρησε τις συνθήκες διαμονής των 7.000 περίπου φιλοξενούμενων αιτούντων άσυλο, προσφύγων και μεταναστών, έδωσε οδηφίες για την καλυτέρευσή τους, ενώ ενημέρωσε στα social media πως: «Οι έκτακτες καιρικές συνθήκες δεν έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Αντιμετωπίζονται, δε, χωρίς να διαταραχθεί η κανονικότητα της δομής».

https://twitter.com/hashtag/%CE%A5%CE%9C%CE%91?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Πληροφορίες θέλουν να έχουν διανεμηθεί κουβέρτες και θερμαντικά σώματα στους διαμένοντες προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κρύο που αντιμετωπίζει ολόκληρη η χώρα τις τελευταίες μέρες. Ωστόσο, δε μπορούμε παρά να απορήσουμε πώς ακριβώς γίνεται να μην έχει προκαλέσει «ιδιαίτερα προβλήματα» ο χιονιάς, τη στιγμή που βροχές και δύσκολα καιρικά φαινόμενα μας έχουν «χαρίσει» φωτογραφίες ανθρώπων να προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στις λάσπες κατά καιρούς;

Την ίδια στιγμή, διαβάζουμε πως τη στιγμή που η θερμοκρασία στη Μυτιλήνη άγγιξε μόλις τους 5 βαθμούς Κελσίου, η ηλεκτροδότηση στο ΚΥΤ γίνεται σταδιακά ανά πτέρυγα, μόνο οχτώ ώρες τη μέρα, τη στιγμή που σε συνθήκες παγετού, ο κίνδυνος διακοπής του ρεύματος είναι μονίμως παρών.

https://twitter.com/hashtag/Lesbos?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Οι σκηνές στο Καρά Τεπέ είναι στημένες δίπλα στη θάλασσα, χωρίς πάτωμα, με ανθρώπους να κοιμούνται στο χώμα. Η μοναδική μέριμνα που υπάρχει είναι μεγάλες σκηνές, τα Rubb Hall, τα οποία χωρούν δεκάδες άτομα και διαθέτουν κλιματισμό. Μόνο που στο Καρά Τεπέ δε διαμένουν δεκάδες, αλλά χιλιάδες.

Ναι, ο Υπουργός μας ενημέρωσε, μετά τη μεσονύκτια επίσκεψή του στο ΚΥΤ, πως δεν έχουν δημιουργηθεί «ιδιαίτερα» προβλήματα. Ωστόσο, έξω από τη Μητρόπολη της Μυτιλήνης αναρτήθηκε ένα πανό που έγραφε: «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται στον Καρά Τεπέ», ενώ έξω από το παλιό Δημαρχείο ένα άλλο πανό μας ενημέρωνε πως «2.000 παιδιά παγώνουν δίπλα μας» και αυτές οι δυο πραγματικότητες φαίνονται πιο ειλικρινείς, δεδομένων των στοιχείων, από το διεκπεραιωτικό tweet του υπουργού.