Στην Κάτια Ταραμπάνκο, εκτός από την πιθανή νικήτρια του φετινού Survivor, έχουμε βρει και ακόμα ένα πρόσωπο-αφορμή, να πούμε για ακόμα μια φορά τα αυτονόητα, που με μεγάλη λύπη ανακαλύπτουμε πως δεν είναι και τόσο αυτονόητα τελικά.

Σε πρόσφατο επεισόδιο του reality επιβίωσης, η παίκτρια των Διάσημων που αποδεικνύει πως είναι πολύ σκληρή για όχι για να ηττηθεί, αλλά για να μην κερδίσει, εμφανίστηκε με ένα t-shirt, με το outfit της να στερείται ένα βασικό, κατά πολλούς layer: το σουτιέν. Και επειδή, διάολε, τα αυτονόητα, όπως είπαμε, δεν είναι αυτονόητα, καλούμαστε για ακόμα μια φορά να μιλήσουμε για το πώς για ορισμένους μια επιλογή μπορεί να μεταφραστεί με όρους σκοπιμότητας και σεξουαλικοποίησης του γυναικείου σώματος.

Η απουσία σουτιέν από την εμφάνιση της Ταραμπάνκο, σχολιάστηκε και από τους συμπαίκτες της στο ριάλιτι αλλά και από τους τηλεθεατές. Η συνταγή επιτυχίας ενός show που δίνει τροφή για τα κατώτερα ένστικτα μέσα από αθλήματα με έπαθλο την τροφή, μέσα από τσακωμούς για ωράρια ύπνου και ψαρέματα για λίγη πρωτεΐνη, μπήκε στην παύση, στο σκοτάδι της αδιαφορίας, μπροστά στην υπόνοια γυναικείου στήθους. Με λίγα λόγια, οι ρώγες της Κάτιας απασχόλησαν το κοινό περισσότερο κι από την επιλογή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ να μην προχωρήσει στην προβολή του επεισοδίου, για να ασχοληθεί εκτενώς με την εισβολή στο Καπιτώλιο.

https://twitter.com/hashtag/survivorGR?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 Για τις ρώγες της Κάτιας άνθρωποι μπήκαν στη διαδικασία να σπαταλήσουν λέξεις στο Twitter γράφοντας ατάκες του στυλ «Καλησπέρα στις ρώγες της Κάτιας» ή «Όσο οι ρώγες σου κοιτάνε τον ουρανό Κάτια μας, εσύ θα είσαι η νικήτρια». Αποσβολωμένο το τηλεοπτικό κοινό μπροστά σε ένα μέρος του γυναικείου σώματος, που έχουν γίνει αχρείαστες μάχες για να απενοχοποιηθεί, σε άλλα νέα.

Από την πλευρά της αντίπαλης ομάδας της Κάτιας, οι παίκτες βόλεψαν τη σκέψη τους στην πεποίθηση ότι η Κάτια αδιαφορεί παντελώς για ένα άβολο κομμάτι υφάσματος, για να γίνει πιο «συμπαθής» και να κερδίσει ψήφους. Γιατί ως γνωστόν το γυναικείο στήθος είναι όπλο και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται το 2021. Στο μεταξύ, προσπαθώ απλά να σκεφτώ την Ταραμπάνκο να αδιαφορεί παντελώς ασυναίσθητα για το σουτιέν της όσο ντύνεται στην αρχή της μέρας της, πίσω από κάποια καρύδα, θεωρώντας το στον Άγιο Δομίνικο, όσο άβολο και αχρείαστο το θεωρούμε πολλές γυναίκες και στην Αθήνα, ανίδεη για το πόσο χαμό προκάλεσε η απουσία του στην απέναντι παραλία, αλλά και στην πατρίδα. Η Κάτια στο μυαλό μου γίνεται ένας μικρός «εξωγήινος», όπως πολλές από τις πιο αυστηρές με την αυτοδιάθεσή τους γυναίκες, που δεν αντιλαμβάνεται τις πράξεις της σαν κάτι το ιδιαίτερο, να μαθαίνει σοκαρισμένη το πώς οι ρώγες της απασχόλησαν τον τουητερόκοσμο και την ομάδα των Μαχητών. Λογικά θα γελάσει.

Κάτια, αν ποτέ μάθεις τι παίχτηκε με τις ρώγες σου, ελπίζω να έχεις κερδίσει το έπαθλο, απλά για να κλείσεις τη νίκη φωνάζοντας «Κερασμένα σουτιέν για όλους» και αντί για κομφετί να πέφτουν στηθόδεσμοι από τον ουρανό.