Πως μια διαδικτυακή θεωρία συνωμοσίας εργαλιοποιήθηκε ως τρομοκρατική συμμορία στα χέρια του πλέον ακατάλληλου Προέδρου των ΗΠΑ από την εποχή του Νίξον. Ας ξετυλίξουμε το κουβάρι της πιο παρανοϊκής θεωρίας συνωμοσίας που γεννήθηκε το 2017 και η δύναμη της έγινε αντιληπτή  στις 6 Ιανουαρίου στην Ουάσιγκτον. Καλώς ήρθατε στον κόσμο του Κιουανόν. Να προσέχετε κρυπτογραφημένα μηνύματα με τον αριθμό 17.

To 2017 το QAnon ξεκίνησε ως παγκόσμιο φόρουμ συνωμοσιολογίας. Το Q συμβολίζει τον αρχηγό και το Anon τους ανώνυμους οπαδούς. Ο “Q” πρωτοεμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 2017 σε ένα ανώνυμο διαδικτυακό φόρουμ που ονομαζόταν 4Chan, στο οποίο δημοσίευε μηνύματα τα οποία μαρτυρούσαν κάποιον που είχε πρόσβαση σε άκρως απόρρητες πληροφορίες μελλοντικών γεγονότων. Το γράμμα αναφέρεται σε υψηλού επίπεδου κρατική εξουσιοδότηση ασφαλείας. Τι συνηθίζει να λέει αυτός ο άγνωστος Q; “Το μέλλον επαληθεύει το παρελθόν”.

Ουσιαστικά πρόκειται για την εξής θεωρία συνωμοσίας: σατανιστές παιδεραστές κυβερνούν τον κόσμο. Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να τους ξεσκεπάσει αλλά φυσικά κινδυνεύει και πρέπει να τον προστατεύσουν όλοι οι εξτρεμιστές ακροδεξιοί της Ζώνης. Πώς αυτό το παγκόσμιο σύστημα trafficking ανήλικων παιδιών σχετίζεται με την Χίλαρι Κλίντον, τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Τζορτ Σόρος ξεσπεπάζεται στα κωδικοποιημένα μηνύματα της οργάνωσεις. . Όσοι ακολουθούν τον “Q” στην κοινότητα του QΑnon με μεγάλη ευλάβεια αναλύουν τις λεπτομέρειες των μηνυμάτων του. Στο στόχαστρο των μελών μπαίνουν φυσικά ο Μπιλ Γκέιτς, ο Πάπας Φραγκίσκος ακόμη και ο Δαλάι Λάμα. 

https://t.co/KeVQ3gmkdF

O “Q” δημιούργησε την εικόνα  ενός παγκόσμιου σκοτεινού, σατανικού, συνδικάτου εγκληματικότητας που λειτουργεί ανενόχλητο. O επονομαζόμενος “Q”ισχυρίστηκε ότι είναι κυβερνητικός αξιωματούχος με υψηλή θέση στις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας, που γνωρίζει την αλήθεια για τον μυστικό πόλεμο του Ντόναλντ Τραμπ κατά του “βαθέος κράτους”. Ο Τραμπ ως Πρόεδρος έχει μια μόνο αποστολή, προετοιμάζει την “Καταιγίδα”, δηλαδή μια τεράστια επιχείρηση εξάρθρωσης του κυκλώματος και συλλήψεων χιλιάδων μελών του.  Από το 4chan o Q μετακόμισε στον άλλο διαδικτυακό πίνακα μηνυμάτων 8chan, όπου ευτυχώς τέθηκε εκτός λειτουργίας. Τα μέλη του “Official Q/Qanon” στο Facebook “παραβίασαν πολλές κόκκινες γραμμές σε θέματα bullying, παρενόχλησης, μίσους και διακίνησης εν δυνάμει επικίνδυνης παραπληροφόρησης”. 

Φυσικά Facebook, Twitter και TikTok κατέβαζαν λογαριασμούς κι έσβηναν δημοφιλή # της οργάνωσης αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Οι υποστηρικτές της θεωρίας αμφισβητούν την πανδημία, δεν πιστεύουν στη χρήση της μάσκας και είναι αρνητές των εμβολίων. Εννοείται  πιστεύουν ότι οι Δημοκρατικοί έκλεψαν τις εκλογές από τον Ντόναλντ Τραμπ που δεν παραλείπει να τους ταίζει μέσω των tweets του κρυφά μηνύματα. Σε ένα συλλαλητήριο το 2019, ο Τραμπ έδειξε στο κοινό του  ένα γλυκό μωρό που ΜΑΝΤΕΨΕ φορούσε ένα μπλουζάκι με το κεφαλαίο γράμμα Q.ο μόνο που κολλάει εδώ είναι αυτό που φώναζε ένας Θεσσαλονικιός μακρυμάλλης παίκτης του Big Brother. ΧΑΟΣ. 

Ο Τραμπ έχει συμπεριλάβει οπαδούς του Q στις διαφημιστικές καμπάνιες του και έχει υιοθετήσει μία από τις φράσεις κλειδιά του Q (“αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι”) στα συλλαλητήρια του. Ο δικηγόρος του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι κατά καιρούς έχει και ο ίδιος αναδημοσιεύσει μηνύματα ακολούθων του “Q” στο Twitter. Οι οπαδοί του “Q” θεωρούν ότι είναι στρατός της αντίστασης κατά της παγκόσμιας αυτής εγκληματικής οργάνωσης, με τον Τραμπ ως άτυπο ηρωικό αρχιστράτηγο. Το FBI τους θεωρεί εσωτερικούς τρομοκράτες μιας και οι θιασώτες της θεωρίας είναι φανατικοί του δικαιώματος της οπλοφορίας. Και κουβαλούν βαρύ οπλισμό.

Ποιοι βρίσκονται πίσω από την παγκόσμια εγκληματική οργάνωση; Μα αυτό το ερώτημα έχει πάντα μια απάντηση για κάθε συνωμοσιολόγο που σέβεται το μαύρο ίντερνετ. Στη ρίζα του συνωμοτικού δένδρου βρίσκεται η εβραϊκή οικογένεια των Ρόθτσιλντ. Γιατί γράφτηκε αυτό το κείμενο; Γιατί ο 32χρονος Τζέικ Αντζέλι, γνωστός και ως «Σαμάνος QAnon», φανατικός υποστηρικτής του Ντ. Τραμπ, δίνει πάντα το παρών στις συγκεντρώσεις και πορείες της αμερικανικής Δεξιάς. Αυτός είναι ένας χαρακτηριστικός οπαδός της θεωρίας που ενημερώνεται από μηδενικής αξιοπιστίας ειδησεογραφικά sites, είναι ανιστόρητος ή δίνει δική του ερμηνεία σε ιστορικά γεγονότα και πιστεύει στην νουμερολογία. Μπορεί να σου πει ότι οι Ιλουμινάτι και οι Εβραίοι τον φτωχοποίησαν. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι ο έλεγχος έχει προ καιρού χαθεί. Και ότι η Αμερική μοιάζει ακυβέρνητη. 

Το QAnon είναι η νέα θρησκεία των ακροδεξιών. Κι αυτό είναι τρομακτικό. Γιατί ο Μεσσίας τους δεν είναι ο Τραμπ. Ο Τραμπ απλά υιοθέτησε μια συμβιωτική σχέση με τους εξτρεμιστές πριν την πολιτική αυτοκτονία του. Κυκλοφορούσαν επί μήνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλέσματα ανακατάληψης του Καπιτωλίου και ο Τραμπ απλά έριξε λάδι στη φωτιά μέσω του τουίτερ φλερτάροντας με το Qanon και τα Proud BoysΣε μια πολωμένη κοινωνία ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να χαθεί η Δημοκρατία. Και ο Τραμπ θα είναι παρελθόν στις 20 Ιανουαρίου, οι ακόλουθοι του Κιουανόν όχι.