Δε σιχαίνομαι τα Χριστούγεννα. Απλώς θα προτιμούσα να «κυκλοφορούν» με skip button. Γενικώς, η χαμηλή θερμοκρασία, η ψεύτικη ανάγκη για θαλπωρή χολιγουντιανής αισθητικής, τα στολισμένα δέντρα, τα σπίτια που μοιάζουν με διαστημόπλοια έτοιμα για εκτόξευση από τα πολλά φωτάκια, μου δημιουργούν έναν εκνευρισμό. Ο εκνευρισμός αυτός κορυφώνεται στο άκουσμα του All I Want For Christmas Is You, με την Κάρεϊ να έχει καταφέρει να μου κάνει πλύση εγκεφάλου για το ότι το μοναδικό πράγμα που θέλει κάθε διαολεμένα Χριστούγεννα είναι εκείνος. Κάθε χρόνο. Το ίδιο και το ίδιο.

Είναι Χριστούγεννα τρία χρόνια πριν, και μετά από ένα επιτυχημένο πρώτο ραντεβού, έχω ήδη κανονίσει δεύτερο. Γενικώς, τα ραντεβού δεν τα αντιμετωπίζω σοβαρά, ειδικά πρώτα και δεύτερα. Ωστόσο, είναι κάποιες πολύ σημαντικές «παραστάσεις», κατά τις οποίες μπορείς να καταλάβεις αν κάποιος θέλει ειλικρινά να σε εντυπωσιάσει. Δε λες πράγματα χωρίς να τα σκεφτείς στα πρώτα ραντεβού. Λες όσα θα δημιουργήσουν στον άλλο την εικόνα που θέλεις να έχει για εσένα κάθε φορά που σε περιγράφει. Ο συγκεκριμένος τύπος που λες, με είχε κάνει να σκέφτομαι όλα τα σωστά πράγματα όταν τον περιέγραφα. Σε όλα.

Ένα λαβ στόρι με προοπτικές μόλις είχε πεθάνει.

Το δεύτερο ραντεβού μας ήταν γραφτό να διαδραματιστεί σε μπαρ στολισμένο χριστουγεννιάτικα. Δεκέμβριος χωρίς κακόγουστα ψεύτικα κλαδάκια έλατου γίνονται βρε; Όχι βέβαια. Στο μεταξύ, όσο ήμασταν καθισμένοι στο μπαρ, εγώ προσπαθούσα να μη χάνω τη συγκέντρωσή μου, όσο λαμπάκια αναβόσβηναν τυλιγμένα σε μπουκάλια και όσο η μουσική θύμιζε την τυπική playlist γνωστής αλυσίδας καφέ τη χριστουγεννιάτικη σεζόν. Όσο έχουμε πιάσει σχετική κουβέντα, συνειδητοποιώ πως το αγόρι αυτό δε συμμερίζεται την αντιπάθειά μου προς αυτή τη γιορτή. Δεν προσπαθήσαμε να πείσουμε ο ένας τον άλλο, περισσότερο επιχειρηματολογήσαμε πολιτισμένα. Δηλαδή ας πούμε εγώ του είπα πως τα Χριστούγεννα είναι μια καταπιεστική, εμπορική γιορτή που προκαλεί λανθασμένες απαιτήσεις από αυτές τις μέρες, καταλήγοντας να παράγει περισσότερους δυστυχισμένους καταναλωτές από όσους μπορεί να καταναλώσει (πολύ ψύχραιμα το φώναξα) και εκείνος, προσπαθούσε να μου πει πως δεν είμαι στα καλά μου με τρόπο που να μην ακούγεται προσβλητικός, παραμένοντας ανησυχητικός και με βλέμμα που έλεγε κάτι σε στυλ «είσαι ο πιο μίζερος άνθρωπος που ξέρω». Το τέλος αυτού του κακού δεύτερου ραντεβού ήρθε όταν χτύπησε το τηλέφωνο της barwoman του μαγαζιού, με ήχο το All I Want For Christmas Is You. Ο τύπος εντελώς φυσικά το σιγοτραγούδησε όλο, ενώ ακόμα και όταν η γυναίκα σήκωσε το τηλέφωνο, εκείνος το συνέχισε μέχρι το τέλος, μη τυχόν και χάσουμε καμία τελεία από το αριστούργημα. Αυτό ήταν too much. Άφησα δέκα λεπτά σιωπής να περάσουν μέχρι να ζητήσω τον λογαριασμό και να φύγω από τη σκηνή του εγκλήματος.

Αν δεν είχε σιγοτραγουδήσει το διαολεμένο All I Want For Christmas Is You, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά τώρα.

Με λίγα λόγια, ένα λαβ στόρι με προοπτικές μόλις είχε πεθάνει. Στο backround της θλιβερής, σπλάτερ σκηνής της καρδούλας μου που έσπαγε, έπαιζε το πιο εκνευριστικό τραγούδι της Μαράια Κάρεϊ. Το πιο υπερεκτιμημένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι σύμφωνα με έρευνα του UNILAD. Από το πρωί που τη διάβασα θέλησα να του τη στείλω, αλλά δε θέλω να του δείξω πως το θυμάμαι ακόμα. Στο μεταξύ, δεν έχουμε μιλήσει καν μετά από αυτό το βράδυ. Κάναμε ghosting ο ένας στον άλλο ταυτόχρονα; Ποιος έδωσε ΤΥΝ σε ποιον;  

Το χειρότερο είναι πως δε μπορώ να γράψω την ιστορία μου στο Thank You, Next γιατί αφενός δε μπορεί να ανταγωνιστεί εκείνη της θεάς Σίας, αφετέρου, είναι και εκείνος στο γκρουπ. Και δε θέλω να καταλάβει πως αν δεν είχε σιγοτραγουδήσει το διαολεμένο All I Want For Christmas Is You, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά τώρα. Μπορεί να είχα αρχίσει να συμπαθώ λίγο τα Χριστούγεννα για χάρη του γαμώτο!