Είναι λίγο μετά τον Γενάρη και στις ειδήσεις παίζει μόνο μια είδηση. Ο Πολάκης καπνίζει, “Το εμβόλιο έρχεται αύριο στη χώρα μας”. Χαμόγελα αισιοδοξίας σε όλους τους πολίτες. Χαμόγελα και στην κυβέρνηση γιατί πλέον θα μπορεί να κλείσει άνετα όλες τις ΜΕΘ να μην έχουμε νεκρούς από τον κορονοϊό. 
 
Υποδοχή με τιμές… Τζιοβάνι στο αεροδρόμιο
 
Ώρες πριν στο Ελ. Βενιζέλος, πολιτικά στελέχη και παπάδες θα περιμένουν να υποδεχτούν τον εκπρόσωπο της εταιρείας που φέρνει το δείγμα. Για λόγους διευκόλυνσης της συζήτησης ας πούμε ότι είναι Ολλανδός και τον λένε Φαν Νίστελρόϊ. Φιλαρμονική από πίσω να παίζει αυστηρά και μόνο “τα παιδιά του Πειραιά” ή το συρτάκι. Μπροστά μπροστά ο Βασίλης Κικίλιας κορδώνεται, όχι μόνο για τις κάμερες, αλλά γιατί έχει πάρει με την άκρη του ματιού του, τον Πάνο Κάμμενο που είναι κρυμμένος και παρακολουθεί σαν απατημένος σύζυγος. Ο Πάνος κλαίει. Μια δουλειά έκανε κι αυτός 4 χρόνια και το την πήραν. “Γιατί να μην μπορώ να υποδεχτώ κι εγώ το εμβόλιο γαμώτο” σκέφτεται φωναχτά και σχεδόν κλαίει. 

Το αεροπλάνο φτάνει, ο Φαν Νιστελρόϊ κατεβαίνει και όλοι τον χειροκροτούν. Μπαίνουν στα αμάξια και κατευθύνονται προς το Μαξίμου.

Οι αντι-εμβολιαστές

Στο δρόμο όμως πλήθος κόσμου έχει μαζευτεί για να αποδοκιμάσει τον Ολλανδό και το εμβόλιο του. Δεκάδες χιλιάδες άτομα, ντυμμένοι Μακεδονομάχοι, Σπαρτιάτες, με τατουάζ τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Σταυρό της ορθοδοξίας γιατί για κάποιον περίεργο λόγο νομίζουν ότι αυτά τα δύο έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους, με πλακάτ στα χέρια που γράφουν “ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ”. Το αμάξι προσπαθεί να βρεί τον δρόμο του ανάμεσα στον κόσμο και την αστυνομία. Ο Φαν χαζεύει έκπληκτος από το παράθυρο και ξαφνικά πετάγεται πάνω στο τζάμι ο Γρηγόρης Πετράκος “Ενίσταμαι στην τάση των ημερών που με θέλει πειθήνιο απέναντι σε  οποιαδήποτε επιστημονική ολιγαρχία“. Ο Κικίλιας κοιτάει κι αυτός έξω από το παράθυρο, μην πετύχει πουθενά τον Μπογδάνο με τα ΜΑΤ και έχει καινούργιες ιστορίες με τον βουλευτή του. 

Α night at Maximou

Ο πρωθυπουργός περιμένει στην είσοδο του Μεγάρου τον Φαν. Ο Ολλανδός δίνει το χέρι του, ενώ ο πρωθυπουργός μας με την τσαχπινιά που τον διακρίνει δίνει τον αγκώνα του και λέει στον “Any relationship with the footballer?” και χασκογελά μόνος του. Ο Ολλανδός που έχει ξεπεράσει αυτό το χιούμορ από τα 15 του έτη, ποζάρει προς τους δημοσιογράφους. Οι κάμερες γράφουν κάθε δευτερόλεπτο, ένας δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ δεν κρατιέται και ρωτά τον πρωθυπουργό. “κύριε Μητσοτάκη, ποια η συμβολή σας στην έρευνα του συγκεκριμένου εμβολίου;”. Ο Κυριάκος απλώς γνέφει με στιλ σίγουρα κάτι έκανα κι εγώ αλλά δεν το λέω γιατί είμαι υπεράνω. Προχωρούν προς τα μέσα.

Το εμβόλιο της Παναγιάς

Παπάδες και κάμερες ακολουθούν. Φτάνουν στην αίθουσα και ο Φαν ακουμπά το βαλιτσάκι στο τραπέζι. Οι παπάδες ξεκινούν να διαβάζουν το Πιστεύω πάνω από το εμβόλιο. Όλοι προσοχή. Εκτός από έναν. Τον άτυχο Φαν που έχει αρχίσει και τρομάζει. Κοιτάζει τον Μητσοτάκη γεμάτος απορία και ο Μητσοτάκης του απαντά ψιθυριστά: “Για να φύγουν τα δαιμόνια”. Εδώ, για να λέμε την αλήθεια, ήθελε Αλέξη Τσίπρα με τα αγγλικά του να λέει ” For the demons to go away”. Ένας από τους παπάδες όσο οι άλλοι διαβάζουν το πιστεύω, γυρνά γύρω γύρω με μια εικόνα και τη δίνει σε όλους για να τη φιλήσουν. Προφανώς, όλοι ασπάζονται την εικόνα, εκτός από έναν. Ναι, ναι. Τον Φαν Ο χριστιανός σαστίζει, κοιτά τον Κυριάκο και του λέει, “Δεν ξέρετε τι ακριβώς είναι η πανδημία και πως θα βοηθήσει το εμβόλιο, έτσι δεν είναι;”. Το μαρτύριο τελειώνει, βγάζουν άλλες δέκα φωτογραφίες και πηγαίνουν προς την έξοδο του Μεγάρου.

Στην πόρτα, ο Κυριάκος σταματά και λέει στον Φαν , “Close your eyes, i have a surprise”, ο τρομαγμένος πλέον ανθρωπάκος, κάνει ότι του λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός για να μην προκαλέσει την τύχη του. Καθώς ανοίγει η πόρτα του Μαξίμου ακούγεται: “ΝΑ……ΜΠΟ….ΡΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ…..ΣΑ……….ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑΑΑΑΑΑΑΑ, ΝΑ ‘ΧΑ ΕΓΩ ΒΕΝΖΙΝΑΑΑΑΑΑΑΑΔΙΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ”.

Ο Φαν έκπληκτος βλέπει πάνω σε μια καρότσα αγροτικού, μια κοντοκουρεμένη τραγουδοποιό και δίπλα της τον δήμαρχο της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη , ο οποίος φορά μπλούζα  “I ❤️ATH”. Γύρω γύρω, κόσμος χορεύει στους ρυθμούς που δίνει η Άλκηστις. Είναι όλοι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

Η αντιπολίτευση

Δυο γειτονιές πιο κάτω, στην πλατεία Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνει από το γραφείο του και πάει να κάνει δηλώσεις στις κάμερες που περιμένουν έξω από το κτίριο. Πριν μπει στο ασανσέρ, βλέπει 2-3 άτομα να κοιμούνται. “Τι έγινε ρε παιδιά;”, ρωτά ο Αλέξης με φωνή Σπύρου Παπαδόπουλου. “Ε, ρε πρόεδρε δουλέψαμε ήδη 3 ώρες σήμερα. Από βδομάδα πάλι”. Ο Αλέξης φεύγει, και νευριασμένος λέει στον εαυτό του, “Α, ρε θα σας δείξω εγώ θα δείτε τι θα πάθετε”, για 3η φορά αυτό τον μήνα. Τελευταία φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ νευρίασε τόσο με την κατάσταση των ανθρώπων που δουλεύουν στο κόμμα, πήραν όλοι αύξηση 30%. Γιατί όταν πατάει πόδι ο Αλέξης, δεν χαρίζει κάστανα. Με τα πολλά φτάνει στο ισόγειο και κάνει δηλώσεις στην ΕΡΤ. “Το συγκεκριμένο εμβόλιο το πληρώσαμε σε διπλάσια τιμή από την υπόλοιπη Ευρώπη”, ενώ ακριβώς δίπλα ο Τσακαλώτος στο MEGA δηλώνει “Δεν είναι σωστό να κάνουμε αντιπολίτευση πάνω στην τιμή του εμβολίου. Δεν τιμά κανέναν αυτό”. Όλα αυτά τα βλέπει από το σπίτι του, ο Παύλος ο Πολάκης και νευριασμένος ποστάρει στο fb, “ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΟΛΛΑΝΔΕ, ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΚΟΤΤΑΡΑ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΑΛΗΤΑΡΑ, ΤΟΜΑΡΙ, ΤΙΚ ΤΑΚ ΤΙΚ ΤΑΚ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ! ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ”.