Πρώτη μέρα Οκτωβρίου και η Ναταλία Γερμανού όχι απλώς ανακαλύπτει το TYN, αλλά αποφασίζει να μοιραστεί με όλα τα μέλη του γκρουπ μια δική της προσωπική ερωτική ιστορία με το άδοξο τέλος που συνοψίζεται σε ένα “Thank You, Next”. Το ποστ της έγινε το πρώτο που κέρδισε αβίαστα δώδεκα -ως τώρα- χιλιάδες likes, αλλά και ένα από εκείνα που ανέδειξαν ακόμα μια φορά το κουτσομπολιό και το shaming σε δηλητήριο που εύκολα διαρρέεται στα social media. Και χωρίς φίλτρο στο μεταξύ.

Οι ομάδες στο Facebook καλώς ή κακώς φέρνουν κοντά –έστω εικονικά- ανθρώπους που έχουν κάτι να μοιραστούν. Το ιδιαίτερο με το TYN είναι πως κάτω από την ομπρέλα «ερωτική απόρριψη» έχει καταφέρει να κάνει ένα θέμα που για πολλούς είναι πηγή δημιουργίας συμπλεγμάτων, μια μίνι έκθεση ακομπλεξάριστων εξομολογήσεων που μετατρέπουν το άδοξο τέλος μιας σχέσης σε light αφορμή για γέλιο. Αυτό δεν το λες και εύκολο σε μια κοινωνία που παίρνει τον εαυτό της περισσότερο σοβαρά από ό,τι χρειάζεται. Βέβαια, από ό,τι φαίνεται, το χιούμορ, η αποδοχή και το πατ-πατ στην πλάτη σταματούν μεταξύ των μελών του TYN, όταν ο αφηγητής της ιστορίας είναι αναγνωρίσιμος, γένους θηλυκού και έλκεται ερωτικά από μικρότερους άντρες.

Η Ναταλία Γερμανού έκανε το ντεμπούτο της στο TYN με μια ιστορία βγαλμένη από το χάος που πολλές φορές μετατρέπεται σε κόλαση και ακούει στο όνομα dating. Μετά από χρόνια μονόπλευρου έρωτα προς έναν άντρα με τον οποίο μεγάλωσαν μαζί, τα έφερε έτσι το timing που δόθηκαν τα σημάδια ότι ενδέχεται ο έρως να μην είναι πια μονόπλευρος. Τη μέρα που η Ναταλία περίμενε πως θα έμπαινε ο πραγματικός ερωτισμός στο παιχνίδι, κατέληξε να παίρνει αυτό το τραγικό φιλί που δε θέλει να γίνει φιλί εκεί στην άκρη των χειλιών και ένα άτιμο ghosting. Γυναίκες και άντρες ταυτίστηκαν με την ιστορία γιατί ποιος άνθρωπος που έχει να λέει πως έχει αφήσει την καρδούλα του να χτυπήσει σε ραντεβού και ειδύλλια δεν έχει ζήσει αυτό το φαινόμενο της εξαφάνισης του ερωτικού στόχου χωρίς προειδοποίηση και δικαιολογία; Σχεδόν κανείς.

Σε μια ούτως ή άλλως βαρετή πραγματικότητα, φτάσαμε να ελπίζουμε αυτό το ποστ θα κατέληγε στο βολικό για τις αυτοεκτιμήσεις μας «ακόμα και οι διάσημοι τρώνε TYN”. Η ελπίδα μας πήγε περίπατο, γιατί αυτό που πήραμε ήταν ένα «ακόμα και στο TYN ζήσαμε για να δούμε shaming”.

Ναι, τα μέλη του TYN αποφάσισαν να ακολουθήσουν το πρίσμα όσων έχουμε διαβάσει και ακούσει κατά καιρούς για το ηλικιακό, ερωτικό target group της Γερμανού. Τα σχόλια γέμισαν με κλισέ ειρωνείες για την ηλικία του άντρα που ράγισε την καρδούλα της Ναταλίας, με αστειάκια για δημοτικά σχολεία, φοιτητές και μαμάδες που προσπαθούν να σώσουν το σπλάχνο τους από τα χέρια μιας διαολεμένης κούγκαρ. Με λίγα λόγια, σε ένα group που λέει «ας μην το κάνουμε θέμα» σε όλα τα κλισέ προβλήματα του dating, παρακολουθήσαμε το shaming να συνεχίζει να μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, χωρίς να έχει γίνει σαφές ακόμα ότι πρακτικά, είναι βαρετό.

Η απόλυτη έλλειψη τακτ ήρθε για ακόμα μια φορά να μας θυμίσει πως για πολλούς, στο πληκτρολόγιο μπορεί να στάξει όλη η χωλή που καταπιέζεται στον οργανισμό όλη τη μέρα, αδιαφορώντας για ζητήματα ευγένειας, συμπεριφοράς, κοινωνίας, ελευθερίας και δικαιωμάτων. Είχαμε και σήμερα το reminder μας ότι για μερικούς έχει ακόμα σημασία η ηλικιακή διαφορά σε ένα ζευγάρι, πως μια γυναίκα μεγαλύτερη από τον σύντροφό της αξίζει να γίνεται δέκτης μπανάλ χλευασμού και πως το shaming στις γυναίκες που έχουν το ταλέντο και την ψυχή για να μπορούν να συνεννοηθούν με έναν μικρότερο σύντροφο θα συνεχίζεται μέχρι να βγάλουν μερικοί το κεφάλι τους από το χρονοντούλαπο και να δουν το 2020 κάτω δεξιά στο ημερολόγιο. Αμην.