Από χθες το απόγευμα, προσπαθώ κάπως μάταια να διαχειριστώ όχι τόσο τον θυμό, όσο την οργή μου απέναντι σε ακόμη μια μάτσο φιγούρα που μετράει το αντριλίκι που υιοθέτησε χτυπώντας υπερωρίες στα γυμναστήρια, τριμάροτνας το μουστάκι του και που απλόχερα ξερνάει η τηλεοπτική χαβούζα, από τα σπλάχνα της. Άλλη μια παρφουμαρισμένη εγκληματική ύπαρξη που έχει αλεστεί στο στομάχι και βγαίνει από το στόμα της, λουσμένη σε γαστρικά υγρά, χολή και αίμα.

Ο Κρητικός που μάλλον απουσίαζε όταν διδάσκονταν οι αντιφασιστικοί αγώνες του τόπου του, μιας και προτεραιότητα αποτελούσε να δομήσει το προφίλ εκείνων των αντρών που βίασαν και σκότωσαν την Ελένη, που εξόντωσαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη και που καθημερινά κακοποιούν γυναίκες, ξαπλωμένος και μπροστά σε δεκάδες κάμερες, ομολόγησε τον τρόπο με το οποίο αρπάζει ό,τι τολμήσει να αντισταθεί στη σιχαμένη φιγούρα του.

*Trigger warning

“Δεν γουστάρω να μου τρίβονται οι γκέι, χοντρές γυναίκες δεν τις θεωρώ γυναίκες. Με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο αλλιώς έχει βιασμό. Οι γυναίκες θέλουν καβλί για να στρώσουν”.

Δεν ξέρω πώς αντιλαμβάνεται ο σταθμός παραγωγής αυτού του τηλεοπτικού σκουπιδιού (που εν γνώσει του έθρεψε), τη συγκεκριμένη ομολογία, όμως κανονικά θα έπρεπε ήδη να ξηλώνει το γκαζόν και να πίνει το νερό της πισίνας. Αντ’ αυτού, προτίμησε να διακόψει τη live μετάδοση και να καλέσει όλους τους δικηγόρους του ντουνιά για να συντάξουν ένα κακοδιαβασμένο με φωνή Θεού παραμυθάκι, για το πώς η βία κατά των γυναικών είναι καταδικαστέα.  

Η οργή ξεχειλίζει με το ξέπλυμα πριν την αποχώρηση του συγκεκριμένου παίχτη, μιας και η προτροπή βιασμού τοποθετείται στο πλαίσιο μια πλάκας και “ΑΝΤΩΝΗ ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΕΥΘΕΩΣ. ΕΧΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΒΙΑ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ;”. Εντυπωσιακό παραμένει ακόμη και μετά απ’ όλα αυτά, η θρασυδειλία του κάθε ψευτόμαγκα, που έχοντας αφομοιώσει την αίσθηση ατιμωρησίας που του παρέχει η κοινωνία, θυματοποιείται πανεύκολα, αποτινάζοντας κάθε ευθύνη των όσων είπε και έπραξε.

Ο παίχτης αποχώρησε όχι πάνω σε μια κρίση ευσυνειδησίας της παραγωγής, αλλά μετά τη συντονισμένη κατακραυγή των social media και την σαν ντόμινο απόσυρση χορηγιών των εταιρειών. Ξέρουμε πολύ καλά τη θέση που αποφάσισε να κρατήσει ο σταθμός τόσο στην υπόθεση του Ζακ όσο και σε αυτήν του Φύσσα, ενώ δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τι άφησαν να ακούγεται ανεμπόδιστα, για την Τοπαλούδη και τον Γιακουμάκη, περιφρονώντας τόσο τα θύματα όσο και τις επιζώσες.

Όσο για τη γελοία και συνάμα συνένοχη φωνή που “κρίνει” το λεβεντοκάθαρμα ζητώντας του να αποχωρήσει, μιας και δεν ανέχεται στο σπίτι που έχει μαζέψει ένα μάτσο ομοφοβικούς φασίστες τέτοιες εγκληματικές απόψεις, ας της γίνει ένα tutorial μιας και ούτε το fat shaming ούτε το slut shaming και γενικά οποιοδήποτε shaming είναι αποδεκτό. Προφανώς, η ηθική γραμμή μπαίνει όπου κόβονται τα φράγκα, απλά διευκρινίζω τα “αθόρυβα” εγκλήματα που διαπράττονται ασύστολα στο σπίτι του σιχαμένου αδερφού. Εν τω μεταξύ, στα μεσημεριανά του καναλιού σχολιάζουν ποιος παίχτης μαγειρεύει καλύτερα, χασκογελώντας. 

Η εξόντωση της ανθρώπινης ύπαρξης και ταυτόχρονα αξιοπρέπειας, κυριαρχεί στο για ανθρωποφάγους ριάλιτι. Λίγες ημέρες πριν, πατώντας πάλι σε φθηνά σεξουαλικά τρίγωνα, η παραγωγή παρουσίασε δυο διδύμους οι οποίοι φλέρταραν εναλλάξ την ίδια κοπέλα χωρίς εκείνη να το ξέρει, εξυπηρετώντας την κλειδαρότρυπα. Όταν τα αποκαλυπτήρια έγιναν, εννοείται την παράτησαν στα κρύα του λουτρού.

Η αποχώρηση του κακοποιητικού παίκτη  δεν λέει τίποτα, ούτε παίρνει την ευθύνη απ’ τα χέρια της παραγωγής. Στην Ισπανία, στο ίδιο ριάλιτι κοπέλα είδε μαγνητοσκοπημένο τον βιασμό της, ενώ ήταν ημιλιπόθυμη. Όχι δεν είμαστε μακριά απ’ αυτό, απλά από τύχη δεν το έχουμε δει ακόμη.

Είμαστε στο πλευρό όλων των θυμάτων, τα στηρίζουμε, δεν πρέπει στιγμή να σταματήσουν να μιλούν για τους βιαστές της ψυχής και του κορμιού τους. Δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε και να διεκδικούμε δικαίωση, θα είμαστε πάντα το φως που θα τους κάψει.

Με άλλα λόγια: Εισαγγελίας για το συγκεκριμένο παίχτη, άμεσο κόψιμο του παιχνιδιού, πρόστιμο στον σταθμό και ο ελεύθερος δημοκρατικός κόσμος τα δέοντα.