Η αρχή έγινε με τον Τομ Χανκς και τη σύζυγό του, Ρίτα Ουίλσον, οι οποίοι πόζαραν χαμογελεστοί το ΣΚ στα στενά της Αντιπάρου κρατώντας τα ελληνικά τους διαβατήρια. Χθες μάθαμε ότι και η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ δέχθηκε περιχαρής τηλεφώνημα από τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος τής ανακοίνωσε ότι θα λάβει την ελληνική υπηκοότητα. Κατά πώς φαίνεται, το ελληνικό κράτος έχει θέσει ένα στόχο σοβαρό: να πολιτογραφήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ξένους σελέμπριτιζ. 

Προτείνουμε μια 10άδα-φωτιά.

1) Τσακ Νόρις
Γατάκι Ερντογάν, πολύ κουνιέσαι άμα έχεις απέναντί σου τον Παναγιωτόπουλο. Κάτσε όμως να κάνουμε Έλληνα τον Τσακ και να του αναθέσουμε τη φύλαξη του Αιγαίου. Θα δεις για πότε στέλνουμε ερευνητικό σκάφος να κάνει γεωτρήσεις σε Ίμβρο και Τένεδο!

2) Μαρκ Ζούκερμπεργκ
Του απονέμουμε την υπηκοότητα, του δίνουμε το διαβατήριο, του βγάνουμε ΑΦΜ, τον δαγκώνει ο Σταϊκούρας, επιστρέφει το Δώρο Χριστουγέννων στο Δημόσιο.

3) Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Όχι μόνο του χαρίζουμε διαβατήριο, αλλά τον παντρεύουμε κιόλας με Ελληνίδα χαμηλοσυνταξιούχο που χρωστάει μαλλιοκέφαλα σε στεγαστικό. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει ο Γιάνης μας…

4) Σνουπ Ντογκ
Γιου νόου Καλαμάτα σταφ; Άι νόου Καλαμάτα σταφ!
(Άντε τσάκα τσάκα να του το δώσουμε, μην πιεί κάνα αλβανικό και μπετώσει το παλικάρι. Υπάρχει και ανταγωνισμός, μην το λησμονούμε).

via GIPHY

5) Γιάννης Αντετοκούνμπο
Τι θα πει «έχει ήδη ελληνικό διαβατήριο, δεν χρειάζεται άλλο»; Δεν του το έχουν αφαιρέσει ακόμη οι εκατοντάδες πανηλίθιοι που έπεσαν να τον φάνε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

6) Βασίλισσα Ελισάβετ
Αρκεί να μας αποκαλύψει το μυστικό της μακροζωίας της!

7) Κορωνοϊός

Τον διορίζουμε κιόλας στην ΕΡΤ, αρχίζει αμέσως τους αγώνες για τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ξεχνάει την εγκληματική αποστολή του, τη γλυτώνει η υφήλιος.

via GIPHY

8) Τζόνι Ντεπ
Μια χαρά θα του κάτσει να δικαστεί στα ελληνικά δικαστήρια και να βγαίνει στα κανάλια κάθε τρεις και λίγο απειλώντας με φυλακή τους εισαγγελείς, τους προέδρους και τους ανακριτές. Προσφέρονται δωρεάν μαθήματα από επιφανή μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου.

9) Γιούργκεν Κλοπ
Τώρα που πέθανε ο Αλέφαντος, κάποιος επιτέλους πρέπει να μας μάθει μπαλίτσα.

via GIPHY

10) Έλον Μασκ
Θα μας μάθει τα μυστικά του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και θα του μάθουμε τα μυστικά της διακοπής ρεύματος!

10 +1) Παιδιά μεταναστών και προσφύγων, που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα
Δεν είναι σελέμπριτιζ, το ξέρω, αλλά το έχουν περισσότεροι ανάγκη απ’ όλους το ελληνικό διαβατήριο. Άμα θες να δείξεις κοινωνικό πρόσωπο απ’ αυτούς ξεκινάς, δεν τους αφήνεις να περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία μπας και δούνε Θεού πρόσωπο.