Σήμερα είναι μια όμορφη μέρα. Είναι η μέρα που, στην Ελλάδα το δικαίωμα στη μόρφωση νίκησε την ανάγκη κάποιων να τιμωρήσουν κυνικά και χωρίς έλεος. Ο Βασίλης Δημάκης, μεταφέρεται στις Ανδρικές Φυλακές Κορυδαλλού. Ο Βασίλης Δημάκης, θα καταφέρει να σπουδάσει!

Έγινε δεκτό το αίτημα του να μετακινηθεί στην Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού Ι, αναμένουμε την διεκπαιρέωσή του και την τελική υπογραφή από μένα προκειμένου να μεταφερθεί εκεί” είπε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ η γραμματέας αντιεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου. Κι ελπίζουμε αυτή να είναι μια τελική απόφαση, να μην αρχίσουν ξανά τα “ναι μεν, αλλά”, να μην ξαναγίνει κόμμα η τελεία της φράσης.

Όμως κι αν ξαναγίνει…

Όλος ο κόσμος που στάθηκε στο πλευρό του Δημάκη για το δίκαιο αίτημά του, θα είναι και πάλι εκεί. Θα είμαστε εκεί, σε κάθε δίκαιο αγώνα για γνώση, δικαιοσύνη κι ανθρώπινη συμπεριφορά. Μέχρι η νίκη να είναι οριστική! Μακάρι η σημερινή νίκη να είναι τέτοια. Μακάρι η μόρφωση να κέρδισε για τα καλά την αναλγησία. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου, ας χαρούμε! Ας χαμογελάσουμε! Κι ας το πούμε επιτέλους, γιατί όχι; Βασίλη… Καλή Πρόοδο!