Δεν θέλω να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο μου, σε καμία περίπτωση. Λόγω μουσικών ακουσμάτων, κινηματογραφικών προτιμήσεων και βαρεμένης ελαφρώς προσωπικότητας, μου αρέσουν τα προκλητικά t-shirts και hoodies. Άλλωστε, τα ρούχα που επιλέγουμε να φορέσουμε, δηλώνουν σχεδόν πάντοτε κάτι. Όταν λοιπόν κλείνουν το μάτι, με έξυπνα σκίτσα και λεκτικά αποφθέγματα στη βαρετή και αυστηρώς πολιτικά ορθή καθημερινότητα, ακόμη καλύτερα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν λόγια για την κίνηση της εταιρείας Βstroy, που έχει τη βάση της στη Νέα Υόρκη.

Η εταιρεία παρουσίασε την ανοιξιάτικη κολεξιόν της, σε ένα fashion show, λανσάροντας μια σειρά hoodies με τα ονόματα Sandy Hook, Columbine, Virginia Tech, και Marjory Stoneman Douglas, να είναι ραμμένα πάνω τους. Πρόκειται για σχολεία, όπου έγιναν μαζικές επιθέσεις με όπλα και είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες μαθητές να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι τόσοι να τραυματιστούν. Συγκεκριμένα στο Sandy Hook υπήρξαν 26 νεκροί, στο Columbine 13, 32 στο Virginia Tech και 17 στο Marjory Stoneman Douglas Λύκειο. Στα φουτεράκια λοιπόν η εταιρεία, αποφάσισε θα ανοίξει τρύπες, που αναπαριστούσαν σημάδια από τις σφαίρες των πυροβολισμών.

Εδώ δεν χωράνε ναιμεναλλάδικες τοποθετήσεις, ούτε υπερασπιστές της μόδας ως πρόκληση. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Άλλο μόδα, άλλο φρικαλεότητα. Μαθητές έχασαν την ζωή τους, όταν κάποιοι αρρωστημένοι τύποι μπούκαραν στο σχολείο τους και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, σκορπώντας το θάνατο. Μόνο με σεβασμό, πρέπει να φερθούμε απέναντι σε επιζώντες και στους συγγενείς των θεμάτων. Τελεία. Δεν χωρούν δικαιολογίες, ειδικά από εταιρείες που βρίσκουν αφορμή, να καπηλευθούν θύματα επιθέσεων με στόχο την προβολή και το κέρδος.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Brick Owens τοποθετήθηκε, δηλώνοντας: “Μερικές φορές η ζωή μπορεί να είναι οδυνηρά ειρωνική. Όπως η ειρωνεία του να πεθάνεις βίαια σε ένα χώρο που θεωρείται ασφαλές και  ισορροπημένο περιβάλλον, όπως το σχολείο. Μας υπενθυμίζει την εύθραυστη και απρόβλεπτη φύση της και τη μικρή της διάρκεια, αλλά και τις απεριόριστες δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά σου, όταν ζεις.

Θα του απαντούσα, πως είναι χάλια το φουτεράκι σου αδερφέ. Καλύτερα, να φορέσεις κάτι άλλο και ας μην είσαι τόσο cool. Την επόμενη φορά, όταν ανοίξεις την ντουλάπα, να σκεφτείς πως υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από τις μοδάτες φωτογραφίες, που θα ανεβάσεις στο Instagram.