Δεν  μπορώ να το πιστέψω πως έχουν περάσει 10 χρόνια από την πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με το Sons of Anarchy! Αφού αναφωνήσω, γεράσαμε μαλάκα και τρέξω στον καθρέφτη να τσεκάρω πιθανές άσπρες τρίχες και ρυτίδες στο πρόσωπο, ριλαξάρω στον καναπέ και βάζω τον τραγούδι των τίτλων να παίζει. Θυμάμαι λοιπόν πως ήταν καλοκαίρι και μόλις είχε τελειώσει η πρώτη σεζόν της σειράς. Αυτή η σειρά είναι για σένα μου είπαν! Από το όνομα και μόνο μπορούσα να συμφωνήσω, καθώς γούσταρα πολύ να δω τους Γιους της Αναρχίας! Με το που άκουσα και το τραγούδι λέω εδώ είμαστε. Είδα λοιπόν σε 2 μέρες την πρώτη σεζόν και τις επόμενες 6 ο καημένος τις έβλεπα επεισόδιο, επεισόδιο μέχρι με δάκρυα στα μάτια να αποχαιρετήσω τη σειρά και τους ήρωες της που ένιωθα σαν αδέρφια μου, τον Δεκέμβρη του 2014. Όχι τότε δεν είχαμε Netflix να τα βλέπουμε όλα μια και έξω, με ειδικό κουμπάκι που παραλείπει την εισαγωγή. Δεν ήμασταν φλώροι και καθόμασταν και βλέπαμε ολόκληρη την εισαγωγή όπως έπρεπε!

Ας πάμε λίγο στην σειρά όμως. Ο Charlie Hunnam, είναι ο Jax Teller αντιπρόεδρος σε ένα κλαμπ μηχανόβιων, που λέγεται Sons of Anarchy, το αυθεντικό παράρτημα του Charming, της California. Ιδρυτής του κλαμπ ο πατέρας του Jax, John Teller, ο οποίος σκοτώθηκε καβαλώντας την αγαπημένη του μηχανή. Ο John ίδρυσε το κλαμπ το 1967, μαζί τον Piney Winston και άλλους 7 τύπους. Αυτοαποκαλέστηκαν First Nine (μτφ Οι πρώτοι 9) και το κότσαραν μάλιστα στα γαμάτα δερμάτινα που φορούσαν πάντοτε. Δεύτερο πετσί τα είχαν κάνει και πώς να γίνει διαφορετικά αφού είχαν και το γαμω-καταπληκτικό σχέδιο του σκελετού θεριστή, να τερματίζει το badass-όμετρο! Στo club προεδρεύει ο Clay Morrow (Ron Perlman άρχοντα, πάρε μας τα υπάρχοντα), που είναι ο δεσμός της μάνας του Jax, Jemma Teller. Tην τελευταία υποδύεται συγκλονιστικά η Κatey Sagal (ναι η γυναίκα του Αl Bundy από το Married With Children) που είναι παντρεμένη με τον υπερ-μάστορα δημιουργό της σειράς, Kurt Sutter (που δίνει επίσης μια παρανοϊκή ερμηνεία ως Otto)

Στο κλαμπ είναι και άλλα καλόπαιδα. Θα ξεχωρίσουμε τον Opie, καλλητό του Jax, τον Tig που γουστάρει παραπάνω από όσο πρέπει τα άλογα, τον Chibs από την όμορφη Σκωτία, τον Πορτορικάνο Juice και την μορφάρα που ακούει στο όνομα Bobby. O Jax γουστάρει την Tara από παιδί, μα μεγαλώνει τον γιο του Abel, μακριά από την ηρωινομανή γυναίκα του. Το κλαμπ των μοτοσυκλετιστών της καρδιάς μας είναι προφανώς βιτρίνα για παράνομες δραστηριότητες. Εμπόριο όπλων, ναρκωτικών αργότερα, δημιουργία εταιρείας παραγωγής πορνό, καθώς και lux οίκοι ανοχής φέρουν την σφραγίδα των Sons of Anarchy. Μέλη πάνε και έρχονται, άλλοι πεθαίνουν, άλλοι καρατομούνται, άλλοι υπόκεινται στην πιο εξευτελιστική διαδικασία, αφαίρεσης των τατουάζ.

Πολλές φορές λειτουργούν με την ανοχή της αστυνομίας, γιατί δίνουν ζωή και δουλειές στο άμοιρο Charming, ενώ συχνά παίζουν ψιλές ή και πιο χοντρές με τους Mayans, πότε με την Ένωση των Αμερικάνων Εθνικιστών (League Of American Nationalists ή εν συντομία LOAN), πότε με τα καρτέλ που διευθύνει ο Danny Trejo! Aν νομίζετε πως εδώ περιορίζονται οι guests πάρτε χαρτί και γράφετε για τον David Hasselhoff σαν πορνοστάρ, ο Henry Rollins σαν skinhead πρωτοπαλίκαρο, ο Stephen King (σαν Bachman στο καλύτερο cameo της ιστορίας) ο Marilyn Manson σαν κρατούμενος εραστής του Juice, η Courtney Love και ο Walton Goggins σαν τρανσέξουαλ Venus, ερωμένη του Tig τα σπάνε απλά!

Η σειρά αυτή, παιδιά δεν είναι σειρά είναι ιδέα! Μην μας παρεξηγήσετε δεν είμεθα τίποτα άγριοι και παραβατικοί τύποι που μπρος το χρήμα τα ξεπουλάνε όλα. Η σειρά είναι ιδέα γιατί βάζει την φιλία και την πίστη στα ιδανικά του κλαμπ πάνω από όλα. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι εν δυνάμει αδέρφια που δεν κωλώνουν να δώσουν και την ζωή τους για το κλαμπ. Οι χαρακτήρες σαν κεντημένοι σχεδόν είναι τόσο grower που μεγαλώνεις και εσύ μαζί τους, παρακολουθώντας την πορεία τους, χαράσσοντας την λέξη με τα 6 γράμματα SAMCRO (Sons of Anarchy Motorcycle Club, Redwood Original), βαθιά μέσα σου. Η οικογένεια επίσης δεν θα μπορούσε να λείπει από το κάδρο επίσης. Μια σύγχρονη αρχαιοελληνική τραγωδία, με προεκτάσεις στην λακανική ψυχολογία μέσα από θαμμένα μυστικά, αγάπη, αίμα, και πόνο από αυτόν που οπλίζει το χέρι την πιο δύσκολη στιγμή. Μια ενδιαφέρουσα κατάβαση στην ανδρική ψυχή, μέσα από τα μάτια και την ζωή του πρωταγωνιστή, που όσο και αν προσπαθεί, δεν μπορεί στο τέλος να απαρνηθεί, αυτό που πραγματικά είναι. Ευφυές χιούμορ, σαρδόνιοι διάλογοι και ένα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ soundtrack να ντύνει τις εικόνες του Sutter. Δεν πρόκειται να σας ξεχάσουμε ποτέ Sons Of Anarchy. Έχουμε ορκιστεί και εμείς πίστη αιώνια στο κλαμπ σας για πάντα!