Να αγαπάτε τους ανθρώπους ρε, μην αφήνετε το μίσος να σας ξενερώνει!

Το 1ο μας Ντοκιμαντέρ έρχεται περήφανο για το Athens Pride.

Να αγαπάτε τους ανθρώπους ρε, μην αφήνετε το μίσος να σας ξενερώνει!

Το 1ο μας Ντοκιμαντέρ έρχεται περήφανο για το Athens Pride.


Tο 2019 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την ελληνική LGBTQI κοινότητα. 

Η εξέγερση του Stonewall Inn, στις 28 Ιουνίου του 1969, στους δρόμους της Νέας Υόρκης, στάθηκε η αφορμή για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο απελευθερωτικό κίνημα, το Gay Liberation Front. Ένα χρόνο μετά, στις 28 Ιουνίου του 1970, διοργανώθηκε η πρώτη Christopher Street Liberation Day March, η οποία έγινε το πρότυπο για τα Pride παγκοσμίως.

Τριανταπέντε χρόνια μετά στις 25 Ιουνίου του 2005, τα LGBTQI άτομα της Ελλάδας βγήκανε περήφανα στους δρόμους της Αθήνας για να διεκδικήσουν την ορατότητα και τον σεβασμό στο πρώτο Athens Pride Parade.
[banner]
Στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, σε έναν αθηναϊκό δρόμο ο Ζακ Κωστόπουλος / Zackie Oh! άφησε την τελευταία του πνοή δολοφονημένος μέρα μεσημέρι. Το 15ο Athens Pride τιμά τη μνήμη του πολυαγαπημένου μας Ζακ, θυμάται τον γενναίο ακτιβισμό του και μαζί με την κοινότητα απαιτεί να αποδοθεί δικαιοσύνη για το θάνατό του.

Το Athens Pride 2019 τονίζει τον ρολό του δρόμου ως δημοκρατικού χώρου διεκδίκησης, επανάστασης αλλά και θριάμβου μπροστά στην αδικία και τη βιαιότητα. Η αφίσα φέτος παρουσιάζει κάποιες εμβληματικές στιγμές από τους δρόμους της LGBTQI ιστορίας που έχουν απαθανατιστεί.

Στις 8 Ιουνίου 2019, θα βγούμε ξανά περήφανα στους ιστορικούς δρόμους της Αθηνάς. Αλλά δεν αρκεί αυτό. Σε κάθε δρόμο που περπατάμε, διεκδικούμε την ελευθερία και την ασφάλεια από οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης και βίας. Ο δρόμος ανήκει σε όλους εξίσου.

Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία και το Provocateur ετοίμασε το πρώτο ντοκιμαντέρ που εξηγεί όλους τους λόγους που θα είμαστε όλοι εκεί! Μπορούμε να είμαστε διαφορετικοί, δεν αντέχουμε να μην είμαστε ίσοι.

Δες και το προηγούμενο
  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα