Η Κατερίνα Καινούργιου είναι γνωστή για τις τόσο-όσο σφιχτές μπούκλες της, το διδακτορικό της πάνω στη σωστή φιάπα που οφείλει να έχει ένα παπούτσι που σέβεται την αισθητική της, καθώς και για τα Unfollow που παίζουν με τους πρώην της, όταν έχουν πια ξεστοκάρει όλες τις ρομαντικές φωτογραφίες ανάμεσα σε μπουζούκια και γαρύφαλλα με μικρά διαλλείματα για λίγο πύργο του Άιφελ.

Η ξανθιά “κεντρικιά” παρουσιάστρια, όπως ευχαριστιέται να αυτοαποκαλείται, έχει επιτέλους τη δική της εκπομπή επιβεβαιώνοντας ότι η τηλεόραση βρίσκεται ακόμη σε βαθύ μνημόνιο βγαίνοντας σε περίοδο εκπτώσεων στην αγορά.

Η Κατερίνα η πρωτοπόρα λοιπόν, αποφάσισε να κάνει κάτι φοβερά καινοτόμο στην εκπομπή της, με προσωπικά καθημερινά διλλήματα όλων μας, όπως: δεν θέλω να φιλάει η πεθερά μου το παιδί γιατί έχει σάλια και αγαπώ τον άντρα μου αλλά θέλω να μου γράψει την περιουσία του για να τη χαρώ με τον αδερφό του. Το πάνελ τρομερά προβληματισμένο ακούει και βλέπει τις μικρές ιστορίες τρέλας. Η παρουσιάστρια δεν χάνει ευκαιρία να γίνει έξαλλη με αυτά που ακούει, σε ένα παραλήρημά ηθικολογικής μπούρδας. Άβολη για όλους στιγμή όταν οι ιστορίες γίνονται σκετς με οσκαρικές ερμηνείες.

Το θέμα μας όμως δεν είναι τόσο η τρας τηλεόραση μιας και συνηθίσαμε τη σκατίλα της γεμάτης στρας, τρέσας και τερακότας εικόνα. Φήμες θέλουν ακόμη να μην έχει καταλάβει τι πήγε στραβά όταν δεν την πάλεψε με τους Κορεάτες τραγουδιστές, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονταν στη μπρουτάλ και γεμάτη τεστοστερόνη εκπομπή της. Ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια αμολήθηκαν υπέροχα καμουφλαρισμένα μπροστά από χριστουγεννιάτικα δέντρα και πορσελάνινα δόντια, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι ο λαϊκός φασισμός είναι καθημερινός και μας αφορά όλους. Όπως καταλαβαίνεις, ο χλευασμός αντρών που μοιάζουν με γυναίκες επειδή φοράνε λιποζάν, αντικαταστάθηκε γρήγορα με μηνύματα ανθρωπισμού και ισότητας με προσεγμένες μια προς μια λέξεις.

Λες λοιπόν, μάλλον “ένιωσε” επιτέλους η παρουσιάστρια, αλλά ούτε για πλάκα. Σχεδόν ντρεπόμαστε που το σκεφτήκαμε. Ο κατήφορος του “Ευτυχείτε”, τρυπάει ταβάνι παρουσιάζοντας ακόμη μια ολιγόλεπτη παρωδία, με πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά μια μαύρη γυναίκα. Και που είναι το κακό θα αναρωτηθείς. Η γυναίκα αυτή, έχει βαφτεί με φούμο μαύρη προκαλώντας το γέλιο της λαμπρής παρουσιάστριας. Ακόμα πιο αμήχανο από το γεγονός ότι η γυναίκα είναι βαμμένη σαν τον Βουτσά σε ελληνική ταινία, είναι η επιλογή της λεοπάρ ενδυμασίας, που κάνει πλέον καθαρό στους περισσότερους ότι οι πρωινές εκπομπές είναι ακατάλληλες ως προς την αισθητική μικρών και μεγάλων. Γενικά, το σενάριο απευθύνεται στην “και καλά” μαύρη γυναίκα στο ουδέτερο γένος, γιατί κατά την άποψη τους αυτή είναι μια σκηνή, πιο κοντά στην ελληνική πραηματικότητα.

Η παντοδυναμία του lifestyle και το άγχος για το πότε θα μακρύνουν τα μαλλιά και τα νύχια κάθε περσόνας, καθρεφτίζει τις νευρώσεις μιας κοινωνίας που κοιτάει δημόσια από την κλειδαρότρυπα. Giveaway ρουχαλάκια, παπουτσάκια, κρεμούλες και κοσμηματάκια για τις αγαπούλες που θα κάνουν like, θα ταγκάρουν μια φίλη τους και θα μπουν για λίγο στη φούσκα της τεχνικής αφέλειας.

Ξέρεις, δεν είναι κακό να είσαι ροζ. Το κρίμα είναι να είσαι κίτρινη…