Ήταν θυμάμαι 16 Απρίλη του 2017, Κυριακή του Πάσχα. Καθόμασταν όλοι αγκαλιασμένοι γύρω από αρνιά και κοκορέτσια που στρόφαραν στα ντιριντάχτα της Κονιτοπούλου, με τις σκέψεις μας να μουλιάζουν σε τζατζίκι και να ξεβγάζονται εναλλάξ με κρασί και γνωστό ανθρακούχο αναψυκτικό. Το δημοψήφισμα στη γείτονα χώρα ήταν σε εξέλιξη, κάνοντας μας να νοσταλγήσουμε το δικό μας, που ΤΙ ΩΡΑΙΑ θα ήταν να έπεφτε πασχαλιάτικα.

Θανατηφόρο χτύπημα στη δημοκρατία (;) της δέχτηκε η Τουρκία μετά το δημοψήφισμα, με συγκρατημένους πανηγυρισμούς. Στην Ελλαδάρα ρε αλάνια, που γεννήσαμε αυτό το σπουδαίο πολίτευμα, γλεντήσαμε το “ΟΧΙ” μας, λίγο περισσότερο από Eurovision και λίγο λιγότερο από Euro. Βγήκαμε με πέδιλο στο Σύνταγμα και καίγαμε τα λεφτά που μας τσόνταραν τα capital controls και μοιάζαμε ΚΑΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ.

Πήγατε κάνατε Σουλτάνο τον Ταγίπ ρε φίλε. Τον Ερντογάν, που παίρνεις όρκο ότι τα προφυλακτικά που απαγορεύει, θα έπρεπε να τα είχε χρησιμοποιήσει ο πατέρας του. Και γιατί δηλαδή να έχετε μόνο έναν μάγκα να σας κάνει να μετανιώνετε κάθε μέρα που γεννηθήκατε σε μια κούκλα χώρα, με ηλίθιους ανθρώπους; Εμείς δηλαδή είμαστε βλάκες που έχουμε 300 και fabulous;

Πάει ο ΑΣΧΕΤΟΣ, ο φασιστοδολοφόνος και νοθεύει το αποτέλεσμα, χώνοντας στην κάλπη ό,τι μπορούσε να χωρέσει. Από ασφράγιστα ψηφοδέλτια, μέχρι ληγμένους λογαριασμούς νερού, από τον Βόσπορο. Μάντεψε! ΉΤΑΝ ΟΛΑ ΕΓΚΥΡΑ! Πέφτουν και λίγοι πυροβολισμοί, με καναδυό νεκρούς και ποιος χέστηκε;! Μετά το και καλά πραξικόπημα, νεκροί και απολυμένοι είναι ό,τι πιο must have σε μια τουρκική οικογένεια. Δηλαδή συγγνώμη κιόλας ρε Σουλτάνε, αλλά ένα ελληνικό σκάνδαλο δεν έχεις μελετήσει, να δεις πως γίνεται; Ο Αλέξης ας πούμε. Τι ωραία που το έκανε! Ούτε νοθείες, ούτε τέτοια μελό. Πήρε το αποτέλεσμα και απλά το έγραψε στον τοίχο της Καισαριανής.


Με 51,4% η αλήθεια είναι ότι πας παντού και πουθενά. Εδώ 61% και το κάναμε κομφετί. Τόσες συναυλίες, τόσο βρώμικο από τον Παντελή στην πλατεία, για μια τρύπα στο νερό να έχουμε να πλατσουρίζουμε. Εντάξει, τώρα θα μου πεις ο σωστός ο φασίστας καβατζάρει και τη θέση μέχρι το 2029, σε περίπτωση που ο Αλάχ μας κόβει μέρες και του δίνει χρόνια.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί λυσσάει να επαναφέρει τη θανατική ποινή. Αφού τα καταφέρνει το ίδιο καλά και χωρίς αυτήν. Στραγγαλισμοί, βιασμοί και άλλα τέτοια τρύφερά, είναι η μόνιμη ατζέντα του. Το άλλο πάλι; Τόσα λεφτά, τόσες περιποιημένες δημοσιογράφοι που “τι φταίνε αυτές που όλα τα κοινωνικά στρώματα ψηφίζουν “Ναι”, για να βγεις με τη ψυχή στο στόμα; Παραλίγο να την πατήσει ο Σουλτάνος σαν τη συγχωρεμένη τη Μοσχολιού, όταν φώναζε στις τηλεοράσεις με γαλάζια σημαία: “Nα φύγει η χολέρα” (βλέπε ΠΑΣΟΚ). Εκείνη δεν έφυγε και τράβαγε μετά τις κουρτίνες, στο χρώμα που αγαπούσε.
 

Έχουν και αυτοί ζαβούς, αλλά και εμείς παράπονο κανένα. Βγαίνει το ΠΟΤΑΜΙ και εύχεται να χρησιμοποιήσει ο Ερντογάν τις νέες του εξουσίες για καλό. Αυτοί λογικά πετάνε αετό μόνιμα. Είναι άλλωστε τόσο λογικό ένας τύπος που απαγορεύει το σεξ, επιτρέποντας παράλληλα την πολυγαμία, χειροκροτώντας τη βία των γυναικών, να τα πάει εντυπωσιακά καλύτερα. Είναι πολύ λογικό, το ρυάκι που φαντασιώνεται ότι είναι ποτάμι, να πιστεύει ότι ο φασισμός μπορεί να έχει ένα πιο όμορφο πρόσωπο. Άλλωστε, ο πρωταγωνιστής των Πρωταγωιστών, προσπάθησε τόσο να αναδείξει αυτό το πρόσωπο ξεβγάζοντας τον στα μάτια μας, με ωραία σκηνοθεσία και μουσική. Είστε θρασείς και επικίνδυνοι, πολιτικάντηδες του γλυκού νερού.

Του έχουν πέσει βαριά τα κεμπάπ του Σουλτάνου και κατηγορεί την Ευρώπη για ναζιστικές πρακτικές. Την Ευρώπη μας ρε ανατολίτη; Που δεν σε ενόχλησε στο παραμικρό, όσο θέριευε ο αυταρχισμός σου; Που τόσο σκόπιμα σε αγνόησε σαν την αγαπημένη της νατοϊκή χώρα; Που τόσο της χρησίμευες, σαν ανάχωμα στα σύνορα και ως φύλακας άγγελος για την παράνομη διακίνηση προσφύγων; Οι Ευρωπαίοι εχθροί σου βρε παλιόπαιδο; Γιατί; Επειδή δεν σε πήραν τηλέφωνο σαν τον “χωρίς σωστό κομμωτή αγόρι της Η.Π.Α”; Αααα Ερτντογάν θα σε μαλώσω. Αγάπη δίχως πείσματα;

Ζητάει η αντιπολίτευση ακύρωση του δημοψηφίσματος και κατουριούνται σου λέει από τα γέλια στο παλατάκι. Απολαμβάνει ο κύριος με το καλοκουρεμένο μουστάκι, την εσωτερική πόλωση που τόσο χρειάζεται για να κρατάει ενωμένους του ανελεύθερους πολίτες του και τις εξωτερικές εντάσεις για να ενισχύσει τα εθνίκια του. Πάντως και στο δικό μας δημοψήφισμα, δεν ήξερες γιατί πανηγυρίζει ο καθένας. Δεν πειράζει παιδιά. Μπορεί να μη γελάμε, αλλά τουλάχιστον να κλαίμε παρέα.

Ευχάριστα ή δυσάρεστα, αυτά ήταν τα νέα από την Ανατολή που έθρεψε η Δύση. Όσο για τον Σουλτάνο, δεν έχω άλλη επιλογή από το να του αφιερώσω την τραγουδάρα των Χατ Τρικ: “Πες μου πως μπόρεσες να ξαπλώσεις με φινέτσα στα σκατά/ και γιατί έντυσες με κουρέλια τον γυμνό σου βασιλιά/ Σε ποιο πηγάδι έριξες για ευχές τα τελευταία σου ψιλά/ πως έτυχε και διάλεξες το τίποτα μέσα από τα τόσα μηδενικά/ Χτυπιόσουνα και ξέρναγες αγάπη για όλης της γης τα ζωντανά/ Για κοίτα πως κατάντησες να σε φοβίζουν τα αγέννητα μωρά”