Είδαμε αυτό πρωί πρωί.

Και αφού παίξαν τα νεύρα μας και η πίεσή μας έφτασε σε δυσθεώρητα επίπεδα, μαζέψαμε 10+1 κλασικά παραδείγματα αγνού ελληνικού σταρχιδισμού.

1) Όταν περιμένεις σαν τον μαλάκα να εξυπηρετηθείς σε δημόσια υπηρεσία και είναι ο υπάλληλος στο τηλέφωνο και κάνει σάλια με το γκομενάκι και κάποια στιγμή επιτέλους το κατεβάζει και σε κοιτάει περίλυπος λέγοντας «δεν μπορείς να φανταστείς ρε φίλε τι τραβάει η μανούλα μου στο χωριό»!

2) Όταν το γίδι, το βούρλο, το χάπατο κλείνει τη διάβαση των αναπήρων στο πεζοδρόμιο για κάνα μισάωρο και όταν επιστρέφει και το μουντζώνουν όλοι απαντάει «γιατί ρε παιδιά, αφού είχα βάλει αλάρμ;»

3) Όταν ο ταρίφας που έχει να πλυθεί από τότε που τον ξέρασε η κοιλιά της μάνας του αποφασίζει μέσα στο χειμώνα, δύο βαθμούς θερμοκρασία, κλειστά παράθυρα, να καπνίσει τσιγαρούμπα του θανάτου, να βάλει τσίτα Τράγκα και να αμολήσει και μια κούφια, όλα με μία κίνηση όπως σε κορεάτικη ταινία σπλάτερ.

4) Όταν είσαι στην παραλία την τσίλικη και χαλαρώνεις και φεύγει από δίπλα σου παρέα από θείτσες και όπως έχουν μαζέψει τα σκουπίδια τους σε σακούλα πλαστική, πάει μία απ’ αυτές και την πετάει μέσα στη θάλασσα. Χαμογελώντας.

5) Όταν είσαι στο Μετρό και θέλεις να ανέβεις γρήγορα την κυλιόμενη σκάλα και είναι ένας τύπος που κάθεται μπάστακας αριστερά και σε κλείνει.

6) Όταν περιμένεις στο φανάρι περίπου 4 δεκαετίες μέχρι να ανάψει πράσινο και σκάει από δίπλα ο παλαιοπασόκος ο ορθόδοξος με την Μερτσεντέ και μπαίνει μπροστά του γιατί ζμπούτσατ, γι’ αυτό.

7) Όταν βγάζεις βόλτα το σκυλάκι σου σε πάρκα ή σε δημόσιους χώρους, εκείνο χέζει ό,τι έχει φάει από τη μέρα που γεννήθηκε και σκέφτεσαι ότι δεν είναι πολύ καλή ιδέα να έχεις μαζί σου μια σακουλίτσα για να τα μαζέψεις.

8) Όταν περιμένεις στο ταμείο του σούπερ μάρκετ με 1,5 τόνο ψώνια και δεν δίνεις τη σειρά σου στον από πίσω που περιμένει έχοντας αγοράσει μόνο ένα καπάκι για σέικερ.

9) Όταν βγάζεις γλάστρες ή καφάσια στο δρόμο για να κλείσεις τον χώρο που θέλεις να παρκάρεις την αμαξάρα σου ακριβώς έξω από το σπίτι σου, κάνοντας νταβατζιλίκια σε όποιον επιχειρήσει να παρκάρει εκεί.

10) Όταν μέσα στο μετρό βάζεις μουσική στο κινητό σου αναγκάζοντας όλο το βαγόνι να ακούει τον Τερλέγκα σου ή όποιον άλλον πιστεύεις ότι αξίζει να ακούγεται.

10+1) Όταν η θρησκειάρα σου κάνει κουμάντο στην παιδεία αγνοώντας κάθε διαφορετική φωνή.