Είμαι ένας από εκείνους τους πειραγμένους που βρίσκουν πολύ διασκεδαστικό το να χαρίζουν συστηματικά τηλεθέαση στο κανάλι της Βουλής παρακολουθώντας όλους αυτούς τους βαρετούς τύπους που ανοίγουν την καρδούλα τους προς τον λαό, από το βήμα του κοινοβουλίου. Κάπου εδώ σκέφτεσαι ότι ο γράφων έχει πολλά προβλήματα στη ζωή του για να τη βρίσκει έτσι και δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να σου πω ότι έχεις άδικο. 

Πέρα από την προσωπική μου διασκέδαση, πρέπει να ομολογήσεις πως υπάρχουν (λίγες) στιγμές που η Βουλή χαρίζει και σε σένα λίγο χαβαλέ. Μία από αυτές ήταν η χθεσινή με πρωταγωνιστές δύο μεγαθήρια της πολιτικής, τον Πολάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη. Και είναι αυτή…

Αυτά λοιπόν, είναι τα 6 reactions που μας προκάλεσε όλο το ξεκατίνιασμα.

Διάολε μου αρέσει γιατί επιτέλους το κανάλι της Βουλής δεν θα έχει πια 0,0001% τηλεθέαση. Με αυτή τη σύνθεση του κοινοβουλίου που είναι μακράν ό,τι χειρότερο έχει εμφανιστεί ποτέ στην πολιτική ιστορία της χώρας, ήρθε η ώρα να καταλάβουν όλοι ότι έχουν τρελό χαβαλέ οι συνεδριάσεις της Βουλής! Ειδικά αυτό που έγινε μεταξύ των δύο πολιτικών μεγαθηρίων, είναι μια μεγάλη απόδειξη όσων λέμε παραπάνω. Ψευτομαγκιές εκατέρωθεν, νταηλίκια, απειλές, ανυπόστατες ή και με υπόσταση. Ε, τι άλλο θέλεις; Όλη η Ελλάδα μέσα σε λίγες λέξεις. Ναι, ναι, μου άρεσε τρελά. 

Είναι τέλειο να βλέπεις το επίπεδο της πολιτικής που παράγεται καθημερινά στη χώρα μας. Γιατί φίλε ψηφοφόρε ντροπή για την Δημοκρατία σου δεν είναι μόνο οι ναζί βουλευτές που ψηφίστηκαν από συμπολίτες σου, αλλά είναι και όλοι όσοι θεωρούν τη βουλή τσιφλίκι τους και συμπεριφέρονται λες και είναι στο καφενείο του χωριού τους. Ίσως στο καφενείο να έριχναν και καμιά ψιλή για να δείξουν τη μαγκιά τους λίγο παραπάνω και μετά από λίγες μέρες να ήταν πάλι παρεάκι στη δηλωτή. Ε, το ίδιο θα γίνει κι εδώ, μόνο που θα είναι παρεάκι στην κυβέρνηση (;).

Είναι τόσο αστείο να τους βλέπεις να τσακώνονται πάνω από το κουφάρι της δημόσιας υγείας της οποίας της έλαχε να τους έχει υπουργούς. Και επικίνδυνο. Αλλά κυρίως αστείο. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο που όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων επιλέγουν τον πιο γραφικό τύπο για υπουργό υγείας. Τουλάχιστον τους ευχαριστούμε όλοι εμείς που βγάζουμε το ψωμάκι μας από τις δικές τους παπαριές. 

Έμεινες και εσύ έκπληκτος έτσι; Πού να το φανταζόσουν ότι θα συνέβαιναν τέτοια πράγματα μέσα στον ναό της Δημοκρατίας; Αυτής της Δημοκρατίας που ο πρώτος παίρνει και δώρο 50 βουλευτές έτσι για τη φάση, για να μπουν στη Βουλή κι εκείνοι που δεν τα κατάφεραν αλλά αξίζουν και μια δεύτερη ευκαιρία βρε αδερφέ. Ποιος να το περίμενε ότι θα ξεκατινιάζονταν δύο άνθρωποι που έχουν εκλεγεί με χυδαία ψέμματα και από την καρεκλάρα του υπουργού έκαναν την παπιά, μην έχοντας καν την ευθιξία να παραδεχτούν τις κωλοτούμπες τους. 

Καλή η πλάκα αλλά ας σοβαρευτούμε λίγο. Είναι τόσο θλιβερό να ξέρεις ότι οι συμπολίτες σου ψηφίζουν τέτοιους τύπους. Προκαλεί τόσο μεγάλη θλίψη το πολιτικό σύστημα γενικότερα, που πολύ δύσκολα μπορείς να σκεφτείς ποια είναι η λύση. Είναι η κλασική φάση που σε ρωτάνε “εσύ τι προτείνεις ρε φίλε” και δεν ξέρεις τι να πεις. Τίποτα δεν προτείνω γιατί δεν έχω να προτείνω γιατί δεν πιστεύω ότι αυτό το βαρέλι έχει πάτο. Και λυπάμαι τόσο πολύ γι’ αυτό που δεν μπορώ να στο περιγράψω αγαπητέ Προβοκάτορα.

Το έλεος το χαρίζουμε απλόχερα σε δύο κατηγορίες ανθρώπων. Πρώτα σε εκείνους που τους ψηφίζουν και ύστερα σε όσους πιστεύουν ότι έχουν διαφορές. Συγγνώμη που το μαθαίνεις από εμάς, αλλά δεν υπάρχει πια αριστερά και δεξιά. Υπάρχει κράτος και εξουσία και εκείνοι που εκλέγονται κάνουν ό,τι χρειαστεί για να συνεχίσουν να έχουν τον έλεγχο αυτών. Γι’ αυτό ακριβώς τα αριστερά ΜΑΤ δεν χτυπάνε πιο ευγενικά, ούτε οι δεξιοί πρωθυπουργοί αγαπούν τον Αντετοκούνμπο επειδή είναι σούπερ σταρ στο NBA. Κάνουν απλά ό,τι περνάει από το χέρι τους (και όχι μόνο το δικό τους) για να συνεχίσουν να ασκούν την εξουσία με οποιοδήποτε κόστος.