13 δισεκατομμύρια ευρώ. Το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβάλει ποτέ η Ευρωπαική Ένωση σε ιδιωτική εταιρεία. Χρωστούμενα από αυτό που κρατάς στο χέρι και κουβαλάς μαζί σου κάθε μέρα. 

Ο καταναλωτικός σου ψυχαναγκασμός βλέπεις, μιλά στη ψυχή, όχι στο πορτοφόλι. Παίρνεις αποφάσεις επειδή γουστάρεις, όχι επειδή πληρώνεις. Αν δεν μπορείς μάλιστα, είσαι δυστυχής. Λες και ο κόσμος μπήκε στην πρίζα και δημιουργήθηκε. 

Απέναντι σου στο τραπέζι, αυτοί που ορίζουν το πλαίσιο της ζωής σου, αυτοί που ορίζουν την ευτυχία σε ευρώ. Εισπράτουν την ψυχή σου, λυτρώνουν τον καταναλωτισμό σου. Simple as that.  

Εκλέγουν τις κυβερνήσεις που εσύ ψηφίζεις, σου δίνουν και 700 δολάρια να τους πληρώσεις. Σου δίνουν εργασία, φιλοδοξίες και καλό πακέτο αποδοχών. Νοιάζονται πιο πολύ απ’τα εκλεγμένα πιόνια και απογειώνουν την οικονομία. Αυτός είναι και ο ορισμός του χαρούμενου κράτους, έτσι δεν είναι; Τι κρίμα που δεν είσαι Ιρλανδός και βλέπεις MEGA. 

Τα κάνουν όλα νόμιμα. Πληρώνουν με το γράμμα του νόμου, είναι συνεπείς και δίνουν θέσεις εργασίας. Είσαι ευγνώμων. 

Με Πλατωνικές σκιές, σε πείθουν για νέες ανάγκες. Είναι σε όλα τους τέλειοι. Απασχολούν και άλλους φιμωμένους -αλλά πάντα χαρούμενους- ασιάτες, για να σου προσφέρουν ποιότητα. Eπαγγελματική Ηθική. 

Φυσικά σου δίνουν το καλύτερο! Δεν χαλάει αλλά σπάει, δεν κολλάει αλλά πνίγεται. Υλικό είναι, έχει τα ελαττώματά του. Τα δέχεσαι όλα. 

Σήμερα ακόμα και τα πιόνια δεν ντρέπονται να παραδεχθούν τον μπαμπά τους. Αρνούνται τα πρόστιμα και τα ευρώ της ένωσης, δεν θέλουν και να δωθούν σ’αυτούς που τα δικαιούνται. 

Βλέπεις, Γαλλία, Αυστρία, Ελλάδα και πολλοί άλλοι, εισέπραξαν καθαρό φόρο από τα 5 ολόκληρα ευρώ που κέρδισε η συσκευή σου. Σχετική η αξία του χρήματος. Σταμάτα.

10+ χρόνια κατ’ εξακολούθηση νομιμότητα, ούτε αποτοξίνωση σε έλληνα φορολογούμενο. Θα σεβεσαι. Να μη σκάσει δηλαδή και κανά αδίκημα να γίνουν λίγο “γήινοι”;

Πλαστικό χρήμα γεμίζει τις τσέπες μας, η αυτοκρατορία θα μακροημερεύσει. Ηρεμήσε.