Το σουκού που πέρασε ήταν λίγο περίεργο – μην πω καταθλιπτικό για την κοινωνία και τους θαμώνες του κέντρου, των μαγαζιών του και των συναυλιών του. Βλέπεις μέσα σε δύο μέρες δέχθηκαν το ένα πισώπλατο χτύπημα μετά το άλλο.

Αρχικά η Sarah ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τους Keep Shelly in Athens. Μετά έσκασε και η είδηση ότι οι Κόρε.Ύδρο διαλύονται. Μην πω, μέσα σε όλα, για τον πόλεμο που ξέσπασε στα social media για το αν και ποιος πρέπει και δικαιούται να διασκευάζει κομμάτια των Nirvana. Σου λέω, χαμός.

Δεν ήξερες από πού να το πιάσεις και που να το αφήσεις. Τελικά πάλι καλά που είναι blue Monday η σημερινή (έτσι είδα στο facebook μου) και ταιριάζει με την διάθεση των hipsters. Μαύρη και άραχνη Δευτέρα. Μετά από τόσα μαζεμένα νέα πώς να πας να πιεις το ποτάκι σου κέντρο ακούγοντας ψαγμένες μουσικές; Πώς να βγεις βόλτα με το ποδήλατο και τα τεράστια ακουστικά στο κεφάλι – αλήθεια τι μουσική να ακούσεις μετά από τόσες άσχημες ανακοινώσεις. Μήπως έμεινε και κανένα συγκρότημα να ακούσεις;

 

Όχι, να το ξεκαθαρίσω. Δεν ειρωνεύομαι τα συγκροτήματα. Μπορεί να μην είμαι φανατικός θαυμαστής ούτε τον Κόρε.Ύδρο, ούτε των Keep Shelly in Athens, αλλά τρέφω απεριόριστο σεβασμό και για τους δύο. Βλέπεις οι Keep Shelly in Athens κατάφεραν αυτό που ονειρεύονται αρκετά άλλα γκρουπάκια, δηλαδή να τους ακούσουν και στο εξωτερικό. Και με πολύ καλές κριτικές – κι αν θυμάμαι καλά πρώτα τους έμαθαν έξω και μετά στην Ελλάδα (για να λέμε τα πράγματα όπως είναι). Ενώ οι Κόρε.Ύδρο στη μια 10ετία που υπάρχουν έχουν δείξει ότι κάνουν ότι θέλουν και όπως θέλουν. Και τους πάω για αυτό, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι περισσότεροι θέλουν να δείχνουν «κάπως» και να είναι αποδεκτοί από όλους. Μακάρι να ήταν και άλλοι σαν κι αυτούς, που να μην τους ενδιαφέρει τι θα πει ο ένας και ο άλλος.

Ειρωνεύομαι όμως (λίγο, ε;) τις αντιδράσεις. Λες και αυτές οι ειδήσεις διέλυσαν τη χώρα – κάπως έτσι εμφανίστηκαν στα δικά μου social media, τύπου «σοκ και δέος». Ε, όχι, ούτε ο πλανήτης πάγωσε, ούτε η Ελλάδα συγκλονίστηκε. Ούτε καν έπεσε από τα σύννεφα όπως το συνηθίζει τον τελευταίο χρόνο.
 

 

Όσο για τον πόλεμο στα social media, εκεί ήρθε και έδεσε το γλυκό. Μπορεί ένα ελληνικό συγκρότημα να διασκευάζει Nirvana στις συναυλίες του; Και αν ναι, τότε ποιοι μπορούν; Διότι από ότι κατάλαβα δεν… επιτρέπεται σε όλους. Τουλάχιστον οι Κόρε.Ύδρο έφαγαν κράξιμο από μια μερίδα επειδή το τόλμησαν. Τότε στη μάχη μπήκαν όσοι πήγαν στα live τους στο 6 D.O.G.S. την περασμένη εβδομάδα και τους υπερασπίστηκαν. Και ο πόλεμος άρχισε να παίρνει διαστάσεις, που άγγιζαν λίγο τη φάση ότι του φανεί του λωλοστεφανή.

Και μετά από αυτά δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις που μετατρέπουμε και τα πιο μικρά πράγματα σε γεγονότα που θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι ρεπορτάζ του CNN και το BBC να διακόπτει τη ροή του προγράμματός του.

Ψυχραιμία παιδιά…

ΥΓ.: Φυσικά και ο καθένας έχει τη δυνατότητα να σχολιάζει και να κράζει την διασκευή των Κόρε.Ύδρο στο κομμάτι των Nirvana. Όπως το ίδιο δικαίωμα έχουν οι Κόρε.Ύδρο να την κάνουν. Και ο κόσμος από κάτω να περάσει καλά. Γούστα είναι αυτά και εκεί δεν χωράει κριτική.

ΥΓ.1: Τελικά όλοι έχουν δίκιο και άδικο. Μαζί. Συγχρόνως. Πόσο κλασική Ελλάδα.