Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε να ξαναχτίσουμε το Provocateur από μια τελείως διαφορετική βάση, είχα διαμηνύσει στους συνεργάτες που δέχτηκαν να κουβαλήσουν το βαρύ φορτίο του να με ανεχτούν, πως θα ασχοληθώ εκτεταμένα με το θέμα «στρατός». Ένα θέμα που αφορά το σύνολο της κοινωνίας και ειδικά τον ανδρικό πληθυσμό, είτε έχει κάνει τη θητεία του είτε όχι.

Μην έχοντας πολλές επιλογές (sic) δέχτηκαν, καθώς όπως φαίνεται ταυτίστηκαν κι έτσι ξεκίνησα με τις 10 μεγαλύτερες μούφες που έχεις ακούσει ή θα ακούσεις ή έχεις πει στο στρατό. Μετά ασχολήθηκα με εκείνη την καταραμένη τελευταία νύχτα πριν μπεις για πρώτη φορά να υπηρετήσεις. Ε, λοιπόν ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τις γυναίκες στο στρατό αγγίζοντας και την επικαιρότητα που μιλά για πρόθεση από πλευράς κυβέρνησης να επιτρέψει στις γυναίκες μια εθελοντική θητεία.

Αρχικά για όσους δεν το ξέρετε, πρέπει να γνωρίζετε ότι ήδη υπάρχουν γυναίκες στο στρατό, όχι πολλές είναι η αλήθεια, που καλύπτουν καίριες θέσεις. Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί αλλά και ΕΠ.ΟΠ. (επαγγελματίες οπλίτες). Δεν έχει να κάνει με σεξισμό η άποψή μου (γιατί δεν είμαι σεξιστής), αλλά ειλικρινά δε μπορώ να δω τη χρησιμότητα στο να κατατάσσονται εθελοντικά οι γυναίκες ως έφεδρες. Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι, κάτι που συμβαίνει συνέχεια για κάποιο λόγο που αδυνατώ να αντιληφθώ. Αφήνοντας στην άκρη τις φαλλοκρατικές βλακείες, αυτοί είναι οι 5 λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες δεν πρέπει ποτέ να μπουν ως έφεδροι στο στρατό:

1. Ο στρατός είναι το τελευταίο καταφύγιο για τους άντρες που μπορούν να απλώσουν την ανελέητη καφρίλα τους και να μην νιώθουν καν άσχημα γι’ αυτό. Με γυναίκες στο θάλαμο, αυτό θα είναι μια παλιά καλή ανάμνηση.

2. Το σεξ. Οι άντρες ξέρουν πως κατά τη διάρκεια της θητείας, το σεξ είναι κάτι που γενικά δεν παίζει μέσα στο στρατόπεδο. Σε καμιά έξοδο ή σε καμιά «κοπάνα» πολύ πιθανόν κάποιος να τα καταφέρει. Με γυναίκες μέσα, το πράγμα περιπλέκεται επικίνδυνα. Και στο λέω εγώ που ήμουν στη Ρόδο και τα έξυνα έκανα περίπολο με γυναίκες ΕΠ.ΟΠ. που είχαν δικό τους (!) ξεχωριστό θάλαμο με air condition (!!!!!).

3. Οι καλομαθημένοι άντρες που έχουν μάθει σε ποσοστό 98% να τα έχουν όλα έτοιμα από τη μανούλα τους δε θα μπορούν να δεχτούν να καθαρίζουν Καλλιόπες (τουαλέτες κωλόψαρο) και οι γυναίκες δίπλα τους να πίνουν καφέ μόνο και μόνο επειδή είναι παλιότερες.

4. Το μετά. Τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας όσο και μετά το πέρας της, οι άντρες μιλούν συνέχεια για το στρατό και με πολύ περιορισμένο και συγκεκριμένο λεξιλόγιο. Αυτό το γεγονός έχει συμβάλλει δραστικά στην αύξηση της υπογεννητικότητας στη χώρα μας καθώς ποτέ κανείς δε γάμησε μιλώντας σε γυναίκα για το στρατό. Σκεφτείτε να μιλούν και ο γυναίκες για το στρατό. Ένα έθνος θα ξεχάσει τι σημαίνει «καύλα» με καταστροφικά για το δημογραφικό αποτελέσματα.

5. Οι σεξιστικές υπόνοιες που θα αφήνουν τα φαντάρια για τις γυναίκες συναδέλφους τους:

-Πάλι εγώ 2-4 πύλη ρε μαλάκα και η Παπαδοπούλου έξοδο. Δεύτερη μέρα σερί!

-Έλα ρε μαλάκα, αφού κάθεται στο Λοχαγό. Πάλι χθες 2 ώρες την είχε στο γραφείο. Δηλωτή έπαιζαν νομίζεις;

 

*(το κείμενο είναι άκρως χιουμοριστικό και δεν εχει σκοπό να θίξει κανέναν)