Άλλες πήραν βραβεία Oscar και Νόμπελ Λογοτεχνίας, άλλες έκαναν δυναμική επιστροφή στο προσκήνιο, ενώ κάποιες είναι αυτές που «κρύβονται» πίσω από την επιτυχία ενός ισχυρού άντρα. Όμως τίποτα από τα προηγούμενα δεν συγκρίνεται με το πάθος για ζωή και τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε. 

Ήταν 14 Μαΐου του 2013 όταν όλος ο κόσμος σοκάρεται από μια είδηση: η Angelina Jolie πήρε την απόφαση και υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή, προκειμένου να μειώσει όσο μπορούσε τις πιθανότητες να αναπτύξει καρκίνο του μαστού. Δεν ήθελε να έχει την ίδια τύχη με την μητέρα της, η οποία πάλεψε με την επάρατη νόσο μια δεκαετία, προτού αφήσει την τελευταία της πνοή σε ηλικία 56 ετών. 

Με ένα γράμμα της στους New York Times, η star του Hollywood και μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη, εξηγούσε τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και όλος ο κόσμος υποκλίθηκε στη γενναιότητά της. 
Το CNN, το περιοδικό Time και πολλά ακόμα γνωστά Μέσα της… έβγαλαν το καπέλο, γιατί πρέπει να έχεις κότσια για να πάρεις τέτοιες αποφάσεις. 

Και η Jolie, από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στη δημοσιότητα έχει αποδείξει ότι ξέρει να παίρνει δύσκολες αποφάσεις. Και να κάνει αυτό που θέλει η ίδια. 
Θα μπορούσε να είναι μια στάρλετ του Hollywood. Έχει όλες τις προδιαγραφές και τις… αναλογίες. Και για μια περίοδο ήταν. Αλλά, αφού πέρασαν τα χρόνια της τρέλας (και δεν ήταν λίγες οι τρέλες που έκανε) έδειξε πως η περίοδος της ωριμότητας της ταιριάζει γάντι. 

Από τις γυναίκες που δεν διστάζουν να τρέχουν στην Αφρική για να ευαισθητοποιήσει κυβερνήσεις άλλων χωρών και να μαζεύει χρήματα για καλό σκοπό, από τους πιο γνωστούς φιλάνθρωπους της showbiz έχοντας δωρίσει πάνω από 5 εκ. δολάρια στον ΟΗΕ, από τις γυναίκες που έχουν υιοθετήσει παιδιά, πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, έχει καταφέρει να γίνει ένα σύμβολο της εποχής. 

Και όχι, δεν τα κάνει όλα αυτά για τα φώτα της δημοσιότητας, όπως πολλοί άλλοι. Αυτά τα φώτα ήταν στραμμένα πάνω της για πάρα πολλά χρόνια. Από τότε που άλλαζε τους συντρόφους σαν τα πουκάμισα, με τις επιτυχίες της στη μεγάλη οθόνη, με τις σέξι φωτογραφήσεις της, με τη σχέση της με τον -άντρα που όλες οι γυναίκες θα ήθελαν- Brad Pitt. 

Και όπως πολύ ωραία έγραψε και στο γράμμα της στους New York Times «η ζωή μας βάζει πολλές προκλήσεις. Αυτές που δεν θα έπρεπε να μας φοβίζουν είναι αυτές τις οποίες μπορούμε να ελέγξουμε». Και η Angelina Jolie ξέρει να κοιτάει στα μάτια τις προκλήσεις. 

Για αυτό και είναι η γυναίκα που αγαπάμε μέσα στο 2013. Και η αλήθεια είναι ότι πάντα ήταν από τις αγαπημένες μας η Jolie. Γιατί είχε όλο αυτό το «πακέτο» που τρελαίνει έναν άντρα. Γοητεία και δυναμισμό.

Αποτελέσματα «Η Γυναίκα του 2013»

Angelina Jolie: 37% 

Alice Munro: 20% 

Jeniffer Lawrence: 18% 

Sandra Bullock: 13%

Michelle Obama: 12%