Η επιθυμία της οικογένειας Γιαννακόπουλου να έχει τον πρώτο λόγο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, χρονολογείται από το 1979, τότε που ο σύλλογος πέρασε στα χέρια της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Οι Γιαννακόπουλοι τελικά πήραν το μπάσκετ και το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε όλοι: έξι ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, χώρια τις εγχώριες κούπες (ας τις αφήσουμε στην άκρη, διότι θα κουραστούμε να γράφουμε).

Στη συνέχεια, φτάσαμε στο 2008 και στην πολυμετοχικότητα με μπροστάρη τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ακολούθησε τον Mr MIG, στο όραμα του οποίου -για έναν Παναθηναϊκό ευρωπαϊκών “διαστάσεων”- πίστεψε και ακολούθως κατέθεσε τον οβολό του, ώστε οι “πράσινοι” να γίνουν πιο δυνατοί κι απ’ τον Αμπράμοβιτς, σύμφωνα με την ιστορική ατάκα Βγενόπουλου.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι και οι περισσότεροι εκ των μετόχων που διαδέχθηκαν την “οικογένεια Βαρδινογιάννη” έκαναν πίσω, παρασύροντας και τους Γιαννακόπουλους, οι οποίοι παρέμειναν με το τμήμα μπάσκετ. 

Τώρα, λοιπόν, ήρθε ο Δημήτρης, ο γιος του “Παύλου Θεέ, πάρε την ΠΑΕ”, να κάνει πράξη αυτό που ζητούσαν χρόνια τώρα εκατομμύρια “πράσινες” καρδιές (κι άλλη ατάκα του Ανδρέα Βγενόπουλου). Πού ποντάρει ο Δημήτρης;

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι έχει δίπλα του ισχυρούς συμπαίκτες. Συμπαίκτες με χαρτοφυλάκιο που μπορεί να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Ελλάδας και να τον (επανα)τοποθετήσει στην ευρωπαϊκή ελίτ. Η “φανέλα”, άλλωστε, υπάρχει και ζυγίσει… πολλά κιλά.

Ο ίδιος ο υποψήφιος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, δηλώνει ότι μέσα στην εβδομάδα θα τρέξουν οι εξελίξεις, τη στιγμή που ο νυν πρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, Γιάννης Αλαφούζος, έχει ανοίξει την πόρτα και περιμένει. Και πώς να μην το κάνει, όταν δεν έχει πλέον στα πόδια του την οικογένεια Βαρδινογιάννη, όταν έχει βάλει μια σειρά από ζητήματα σε έναν σχετικά καλό δρόμο (σ.σ. προπονητικό κέντρο) και όταν στην ομάδα έχουν μπει θεμέλια για το μέλλον, όσον αφορά το αγωνιστικό της κομμάτι. Αυτό που απομένει, λοιπόν, είναι μερικά γερά πορτοφόλια, όπως στην περίπτωση Γιαννακόπουλου και των Κινέζων που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στο πλάι του ο Έλληνας επιχειρηματίας.

Η επιθυμία που εκδήλωσε ο Γιαννακόπουλος για την ΠΑΕ μόνο τυχαία δεν είναι, αν σκεφτούμε δύο κινήσεις που προηγήθηκαν από μεριάς του: η απόκτηση του πρώτου Κινέζου μπασκετμπολίστα από ελληνική ομάδα και βεβαίως το “άνοιγμα” της πράσινης ΚΑΕ στην αχανή αγορά της ανατολής, στα βήματα των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών football clubs (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης κλπ).

Αυτό, λοιπόν, που “βγαίνει” από την… αναζήτηση πληροφοριών γύρω από το κρίσιμο ζήτημα της εισόδου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον πολύπαθο τα τελευταία χρόνια, Παναθηναϊκό, είναι ότι σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός, τύφλα να ‘χει ο πεθερός. 

Που σημαίνει, πως αν δεν βρεθούν λογιστικά και οικονομικά “τέρατα” στον έλεγχο που θα διενεργηθεί από αξιόπιστο κα ανεξάρτητο οίκο, ο κόσμος του “τριφυλλιού” μπορεί να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, έχει δικαίωμα να ευελπιστεί σε επιστροφή των παλιών καλών (και ευρωπαϊκών) ημερών και να δει τα παλιά μεγαλεία να… ανακαινίζονται.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν θα εξέθετε τον εαυτό του, αν δεν είχε εξασφαλίσει όσα θεωρεί αναγκαία για επιστροφή στην κορυφή.