«Υπάρχουν δύο είδη πόνου. Ο ένας, είναι αυτός που σε κάνει δυνατό, ο δεύτερος, είναι ο άχρηστος. Που σε κάνει απλά να υποφέρεις. Δεν έχω υπομονή για άχρηστα πράγματα» και ο Francis Underwood (KevinSpacey) στραγγαλίζει ένα σκυλί που υποφέρει, αφού το έχει χτυπήσει αυτοκίνητο. Αυτή είναι η πρώτη σκηνή – σοκ, του House of Cards, της σειράς που έκανε θραύση στις ΗΠΑ φέτος.
 
Ο Francis Underwood είναι κάτι σαν νέος Μακιαβέλι. Και αυτή η σειρά είναι ο «Ηγεμόνας» του. Δεν διστάζει να σκοτώσει, να κάνει υποχείρια του ανθρώπους, να επωφεληθεί και την παραμικρή αδυναμία για να επιτύχει το σκοπό του. Και ο σκοπός του είναι ένας… Η εξουσία!
Φιλοδοξεί να πάρει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, αφού βοήθησε τα μέγιστα στην εκλογή του νέου Προέδρου. Του το έχει υποσχεθεί, άλλωστε. Όταν, όμως, του ανακοινώνουν πως τον θέλουν αποκλειστικά στο Κογκρέσο, για να ελέγχει τα δρώμενα εκεί, τότε αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
 
Δολοπλοκίες, ίντριγκες, σεξ… Εξπέρ στο τρίπτυχο αυτό, καταφέρνει να οδηγεί τις καταστάσεις εκεί που έχει σχεδιάσει. Και όταν τα πράγματα στραβώνουν, δεν διστάζει να δολοφονήσει. Ένας άνθρωπος χωρίς αναστολές, χωρίς ηθικούς φραγμούς, με τις Ερινύες απούσες, που παίζει όχι μόνο στα δάχτυλα την υψηλή τέχνη της πολιτικής, αλλά πάνω από όλα, την ανθρώπινη ψυχολογία.
 
Για να γνωρίσετε τον Francis Underwood καλύτερα, διαβάστε 11 από τις πιο «δυνατές» ατάκες του που τον περιγράφουν ως… άνθρωπο.
 
1. Μπορεί να τον έχω πιέσει υπερβολικά και αυτό είναι κάτι που με ανησυχεί. Οι χειρότεροι εχθροί είναι «κατασκευασμένοι» από φίλους.
 
2. Δεν μου προσφέρεις συνεργασία, ζητάς να είμαι υπό την κηδεμονία σου. Για αυτό, επίτρεψέ μου να ΣΟΥ κάνω μια πρόταση. Είμαι απολύτως πρόθυμος να συνεργαστώ μαζί σου σε καθεστώς ισοτιμίας. Θα λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου τις απόψεις σου, όπως κάνει και ο Πρόεδρος. Αλλά δεν θα «συνδεθώ» μαζί σου εκ των προτέρων.  Αν αυτό δεν σε ενδιαφέρει, είναι εντάξει. Σας εύχομαι καλή τύχη στην αναζήτησή σας να βρείτε έναν Αντιπρόεδρο τις επόμενες 4 ημέρες, που θα αποδειχθεί τόσο πραγματιστής όσο εγώ. Δεν μπορείς να αγοράσεις την πίστη, Raymond. Όχι το είδος της πίστης που εγώ έχω στο μυαλό μου. Αν θέλεις να κερδίσεις την πίστη μου, τότε θα πρέπει να μου προσφέρεις τη δική σου σε αντάλλαγμα. Και αν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αυτό… Τότε, είσαι ένας άνθρωπος με φαντασία. (Όταν και διαπραγματεύεται με τον πανίσχυρο επιχειρηματία, μυστικό σύμβουλο του Προέδρου να αναλάβει Αντιπρόεδρος)
 
3. Αψηφώντας τους ανωτέρους σου, μερικές φορές, είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίσεις το σεβασμό τους. (Μετά από συνάντησή του με τον Πρόεδρο)
 
4. Αγαπώ αυτή τη γυναίκα. Την αγαπώ περισσότερο και από την αγάπη του καρχαρία για το αίμα.
 
5. Έτσι καταβροχθίζεις μια φάλαινα. Τη δαγκώνεις μια φορά κάθε τόσο.
 
6. Η δύναμη είναι σαν το real estate. Όλα αφορούν την τοποθεσία, τοποθεσία, τοποθεσία. Όσο πιο κοντά είσαι στην «πηγή» (εξουσία), τόσο πιο ακριβά κοστίζεις.
 
7. Τόσο χάσιμο χρόνου… Επέλεξε τα λεφτά αντί της δύναμης.
 
8. Αυτό που ένας «μάρτυρας» ποθεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι να πέσει πάνω στο σπαθί. Για αυτό, να ακονίζεις τη λεπίδα και να το κρατάς ακριβώς στη σωστή γωνία.
 
9. Η ταπεινοφροσύνη είναι η μορφή της δικής τους υπερηφάνειας. Είναι η δύναμή τους. Είναι η αδυναμία τους και αν μπορείς να ταπεινωθείς ενώπιον τους, θα κάνουν ό,τι τους ζητήσεις. (Αναφερόμενος στους πολιτικούς)
 
10.Είμαι ο μοναδικός που πιστεύει σε εσένα. Αλλά μπορεί, αυτός ο μοναδικός να είναι… πάρα πολλοί.
 
11. Ένας σπουδαίος άνθρωπος κάποτε είπε, «τα πάντα σχετίζονται με το σεξ. Εκτός από το σεξ. Το σεξ σχετίζεται με την εξουσία».