«Πάρε τη φωτογραφική μηχανή μαζί». Γενικώς, αν νομίζετε πως αυτή είναι μια φράση ξεχασμένη στο παρελθόν, κάτι έχετε χάσει. Μπορεί να είμαστε στην εποχή πλήρους συνειδητοποίησης των λόγων που είναι όντως “smart” ένα smartphone, στην εποχή που ακόμα και τις αγαπημένες μας στιγμές, το τώρα μας, συχνά το βλέπουμε μέσα από το κινητό μας, αλλά όταν η φωτογραφία αξίζει να είναι καλή, ποιοτική, σχεδόν- επαγγελματική, τα φερμουάρ των backpack ανοίγουν και από μέσα βγαίνει το πραγματικό εργαλείο: η φωτογραφική μηχανή. Απόδειξη όλοι οι influencers και TikTokers που αρχίζουν να μας δείχνουν τις ψηφιακές τους φωτογραφικές, πιστεύοντας πως μάλλον είχε ξεχαστεί η χρησιμότητά τους για τους «κοινούς θνητούς». 

Μιλώντας για κοινούς θνητούς, η φωτογραφική μηχανή, πέρα από κόστος είναι και βάρος. Ένα ακόμα στοιχείο που κάνει την τσάντα μας πιο βαριά, τα χέρια μας πιασμένα. Και ευτυχώς, όλοι οι λόγοι που την έκαναν απαραίτητοι τόσο στους εραστές της τέχνης της φωτογραφίας, όσο και στον κάθε ένα από εμάς που σε ένα ταξίδι, σε ένα live (ναι, βραδινό), σε μια ιδιαίτερη περίσταση, οι λήψεις μας αρνούμαστε να είναι μέτριες ποιοτικά, αλλά θέλουμε ένα αποτέλεσμα όσο πιο κοντά στο επαγγελματικό, πάνε περίπατο, γιατί επιτέλους μπαίνει στη ζωή μας το vivo X90 Pro

Η νέα ναυαρχίδα της vivo θα επαναπροσδιορίσει την άποψή σου για τις επαγγελματικές φωτογραφίες μέσω κινητού, χαρίζοντάς σου μια μοναδική εμπειρία απεικόνισης φακού ZEISS 1 ιντσών σε φωτογραφίες και βίντεο (4Κ ή 8Κ). Με λίγα λόγια η πίστη σου στη δυνατότητα ενός και μόνο κινητού να καταφέρει για μια φορά να απαθανατίσει στα κλικ σου αυτό ακριβώς που βλέπεις μπροστά σου και όχι κάτι που «χάνει» στην εικόνα, αναβιώνει και βασίζεται στο vivo x90 Pro. 

Υπάρχουν πέντε πολύ καλοί λόγοι που χρειάζεσαι το vivo x90Pro στη ζωή σου και στους εξηγούμε παρακάτω. 

Φωτογραφία και Βίντεο σε επαγγελματικό επίπεδο

Θυμάσαι την τελευταία φορά που προσπάθησες να φωτογραφίσεις μια πανσέληνο; Δεν πήγε καλά αυτό. Το ξέρουμε. Μόνο που με το vivo x90 Pro θα πάει. Γενικώς, η φωτογραφία σαν concept θα πάει καλά με αυτό το κινητό, ακόμα και σε συνθήκες απόλυτου σκοταδιού. Η κάμερα ZEISS (ναι, η vivo συνεργάστηκε με την κορυφαία γερμανική εταιρεία οπτικό-μετρικών) δίνει τη δυνατότητα λήψης επαγγελματικών φωτογραφικών πάντα και παντού, χωρίς να χρειαστείς οτιδήποτε άλλο, αλλά κυρίως χωρίς εκείνες τις ενοχλητικές απογοητεύσεις τις οποίες έχουμε συνηθίσει μετά από προσπάθειες βραδινών λήψεων. Με το vivo x90 Pro δεν χρειάζεται να είσαι photo-expert για να βγάλεις μια επαγγελματική φωτογραφία. 

Η κύρια κάμερα 1 ίντσας, με αισθητήρα IMX989 προσφέρει 77% μεγαλύτερη περιοχή φωτοευαισθησίας, ενώ στην πράξη και με πολύ απλά λόγια, μιλάμε για φωτογραφίες και βίντεο 4Κ και 8Κ (και με το μεγαλύτερο διάφραγμα της smartphone βιομηχανίας) στην τσέπη του κινητού σου. ΟΚ, ή στη μπροστινή θήκη του backpack σου. Extra Bonus: το απωθημένο σου για βραδινές ληψάρες του νυχτερινού ουρανού. 

Design

Για να κερδίσεις όλα αυτά τα extra, με το vivo X09 Pro, όχι απλώς δεν κάνεις εκπτώσεις στο design, αλλά ουσιαστικά έχεις έναν κομψό και πρακτικό σχεδιασμό, με τον στυλάτο συνδυασμό αλουμινίου και μασίφ με συνθετικό δέρμα και χρυσές, διακριτικές λεπτομέρειες. Να μην ξεχάσουμε την επένδυση χρώματος Τ, ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό όλων των προϊόντων ZEISS, η οποία προσφέρει αντιανακλαστικές επιστρώσεις. Στην πράξη; Επαναπροσδιορισμός στη φωτεινότητα της εικόνας, στην απόδοση στο λυκόφως και στην λαμπρότητα. Ναι, σημαντικό.

Η μνήμη δεν είναι πλέον πρόβλημα 

Flagship επεξεργαστής Dimensity 9200- V2: τσεκ. 256GB αποθηκευτικού χώρου: τσεκ. 12GB μνήμη RAM: τσεκ. Η μνήμη δεν είναι πρόβλημα με το vivo X90 Pro. Σε ελεύθερη (πολύ ελεύθερη μετάφραση), δεν «μετράς» τα apps για να αφήσεις χώρο για άπειρες φωτογραφίες. Εδώ, κρατάς και τις «κακές» λήψεις. Ποτέ δεν ξέρεις σε ποιο Instagram post θα φανούν χρήσιμες, με το κατάλληλο caption. 

Βασικά, ούτε η μπαταρία

Υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να έχεις μια τεράστια μέρα μπροστά σου και να συνειδητοποιείς ότι σίγουρα θα μείνει το κινητό σου από μπαταρία; Δεν έχει και τόση σημασία η απάντηση σε ό,τι έχει να κάνει με το vivo X90 Pro, γιατί αυτό το στρες εξαφανίζεται. Με Μπαταρία 4870mAh με FlashCharge 120W το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν κινδυνεύεις να μείνεις χωρίς κινητό στη μέση ή πριν το τέλος της μέρας, αλλά ειλικρινά, ποιος αγχώνεται όταν έχει ασύρματη φόρτιση 50W;

Τα πιο ξεκούραστα μάτια στα χρόνια της digital ζωής σου

Περνάμε όλη μας τη μέρα, και με μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς, όλη μας τη ζωή, μπροστά σε οθόνες. Για να πειστείς, τσέκαρε την ημερήσια χρήση σου. Μη φρικάρεις. Τα μάτια μας πράγματι κουράζονται, δεν είναι ένας μύθος που έβγαλαν οι boomers από το μυαλό τους, αλλά το vivo X9 Pro έρχεται να καθησυχάσει και εκείνους, μιας και αποτελεί το πρώτο smartphone της αγοράς με δυνατότητα τριπλής προστασίας των ματιών από την ακτινοβολία του κινητού. Πώς; Με τη δυνατότητα αναπαραγωγής 1,07 δισεκατομμυρίων χρωμάτων στην οθόνη. Ω, ναι.