Η σκηνή με το παγκάκι στο Love Actually ή τη Mary Poppins που πετά πάνω από τον Τάμεση. Αυτά είναι οι πιο εμβληματικές σκηνές που θυμόμαστε από ταινίοες που γυρίστηκαν στο Λονδίνο. Πριν πάμε στο Selfridge’s είχαμε δει τη σκηνή στο πολυκατάστημα με τον αγαπημένο “Μίστερ Μπιν” στο Love Actually. 

Υπάρχουν εκατοντάδες τοποθεσίες στο Λονδίνο που έχουν γυριστεί οι πιο αγαπημένες μας ταινίες. Και τηλεοπτικές σειρές, ξέρουμε ότι όλοι είδατε το You στο Netflix. Λοιπόν, το Stepping through film αξίζει ένα Όσκαρ διασκευασμένης ινσταγκραμικής φωτογραφίας. Θα σας εξηγήσουμε τα πάντα. 

Ο Thomas Duke μεταφέρει στιγμιότυπα από τις αγαπημένες του ταινίες στις πραγματικές τοποθεσίες τους και τις φωτογραφίζει για ένα λογαριασμό στο Instagram που είναι τέλειος τουριστικός οδηγός για τους σινεφίλ. Ξεκίνησε από το Λονδίνο αλλά πλέον γυρίζει τον κόσμο. Ο Thomas επισκέπτεται μόνο τοποθεσίες που σημαίνουν κάτι για αυτόν. Και πλέον πλήρώνεται για να το κάνει. Ξεκίνησε ως φοιτητής κινηματογράφου και κατέληξε travel blogger with a twist. 

Δίνει μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες, βρίσκοντας τη σωστή γωνία και προοπτική και με αυτόν τον τρόπο θολώνει εντελώς τη γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και κινηματογραφικού κόσμου.

 Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε σκεφτεί να ταξιδέψουμε σε ένα νησί ή μια πόλη επειδή την είδαμε σε μια ταινία ή μια τηλεοπτική σειρά. Αυτός ο Λονδρέζος όμως όχι απλά το έκανε πράξη αλλά πλέον συνεργάζεται και με την Pixar.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pixar (@pixar)

Πήγε στο πλατό της ταινίας Les Misérables – γυρίστηκε στο Old Royal Naval College στο Greenwich.

Στο Thor: The Dark World – γυρίστηκε στη γραμμή του μετρό Jubilee.

Στο διάσημο σπίτι του Σέρλοκ Χολμς.

Επίσης, συνεργάστηκε με τη Universal για να εξερευνήσει τον απίστευτα πλούσιο κόσμο ενός από τα αγαπημένα του σόου, του Downton Abbey. Του ανατέθηκε να επισκεφτεί το Κάστρο Highclere και στη συνέχεια να ταξιδέψει στη Γαλλική Ριβιέρα. Εντάξει, λάθος δουλειά κάνουμε ξεκάθαρα.