Γιατί ξαφνικά όλοι αναρωτιούνται αν γελάει μια πέρδικα;

Κι όμως, η πιο απρόσμενη απορία για το 2023 έχει απάντηση.

Γιατί ξαφνικά όλοι αναρωτιούνται αν γελάει μια πέρδικα;

Κι όμως, η πιο απρόσμενη απορία για το 2023 έχει απάντηση.


Γελάει μια πέρδικα; Τρεις λέξεις, ένα αναπάντεχο ερώτημα του οποίου η απάντηση, εφόσον υπάρχει, δεν πρόκειται να καθορίσει απολύτως τίποτα στη ζωή σου. Είναι από αυτές τις απορίες που κανείς δεν έχει, αλλά με ένα τρόπο σε ιντριγκάρουν. Συνήθως, τη σπίθα θα την ανάψει κάποιος πάνω από μια αγαπημένη μπάρα -τέτοιες αναζητήσεις απαιτούν όχι μόνο αφτιά πρόθυμα να συμμεριστούν την παιγνιώδη διάθεσή σου, αλλά και ένα περιβάλλον οικειότητα όπου μπορείς να είσαι απόλυτα ο εαυτός σου. Γελάει μια πέρδικα; Θα μπορούσε να ήταν και τίτλος από το μονόλογο stand up κωμικού, ειδικά αν δεν ανέβαινε σε μια θεατρική σκηνή, αλλά σε ένα μικρό αυτοσχέδιο stage ενός μπαρ. Ίσως να μην είναι τυχαίο ότι το είδος του stand up comedy ξεκίνησε από τέτοιους χώρους, όπου έχουν τη μαγική ιδιότητα να μας φέρνουν πιο κοντά, να αναδεικνύουν τις πιο αυθεντικές πτυχές του χαρακτήρα μας και μέσα από το χιούμορ και το γέλιο διαστέλλονται για να μας χωρούν και να μας αποδέχονται.

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν γνωρίζω αν γελάει μια πέρδικα. Ξέρω όμως ότι γελάσαμε πολύ εμείς στα Famous Comedy Nights από το Famous Grouse, μια σειρά από comedy specials σε 5 αγαπημένα στέκια που πάντα περνάμε καλά (Upupa Epops, 48 Urban Garden, Tiki Bar, Noah Legendary View, Faust). Για ένα μήνα, από τις 15 Νοεμβρίου έως και τις 18 Δεκεμβρίου, 22 κωμικοί έκαναν τις νύχτες μας μοναδικές και πιο γενναιόδωρες -δεν ξέρω για σένα, αλλά προσωπικά θεωρώ πολύ σημαντική αρετή να μπορείς να δίνεις στην καθημερινότητα ένα διαφορετικό twist μέσα από το χιούμορ και να το μοιράζεσαι με τους άλλους. Όταν μάλιστα αυτό συνδυάζεται και με το αγαπημένο Νο.1 σκωτσέζικο ουίσκι, τότε μιλάμε για κάτι μαγικό.

Το κλείσιμο των Famous Comedy Nights πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, σε έναν ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό χώρο που διαχρονικά τηρεί μια άρρητη υπόσχεση: «εδώ πάντα κάτι θα συμβαίνει». Στις 18 Δεκεμβρίου, το stage του Faust φόρεσε τη γιορτινά του και υποδέχθηκε το Λάμπρο Φισφή σε ρόλο host, ο οποίος, πέρα από τη δικά του κείμενα, μοιράστηκε τη σκηνή με τον Δημήτρη Μακαλιά, σε bits αυτοσχεδιασμού. Φυσικά, υπήρχαν και άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι: ο Ανδρέας Πασπάτης, το δίδυμο Χαριζάνης και Αυγερινός που συνδύασαν την κωμωδία και το τραγούδι για να μας δώσουν ένα πρωτόγνωρα αστείο act και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος που έκλεισε εντυπωσιακά την βραδιά – οι συνεπείς φαν του θα θυμούνται ότι στον μονόλογό του «Τούνδρα-Τάιγκα-Στέπα» έχει χωρέσει ένα υπέροχο bit γύρω από την κουλτούρα του ουίσκι.

Όσο για την πέρδικα, εκείνη φρόντισε να δώσει για μία ακόμα φορά γεύση και χαρακτήρα στη βραδιά. Όπως πάντα, το Famous Grouse είχε ετοιμάσει επιλογές μοναδικών cocktail που συνόδευσαν τη βραδιά κωμωδίας. Οld time classic και twisted προτάσεις σερβιρίσματος με Famous Grouse, δημιουργίες από τον Brand Ambassador Θοδωρή Αναγνώστου, προσφέροντας στο κοινό εναλλακτικές επιλογές για να απολαύσει το ουίσκι όπως εκείνο επιθυμεί! 

Και μπορεί κάθε χρόνο τα resolutions να αποτελούν μια σταθερή συνήθεια, που, ας είμαστε ειλικρινείς, πολλές φορές δίνει εξαιρετικό υλικό ώστε να αυτοσαρκαστούμε για όσα δεν καταφέραμε, όμως τα resolutions του Famous Grouse είναι από αυτά θέλεις να πετύχεις. Ta Famous Comedy Nights θα έρθουν και το 2023, με την ίδια ενέργεια, φοβερά line ups, στιγμές γέλιου και πολλά χαμόγελα. Με ένα follow στο Instagram account του Famous Grouse @thefamousgrousegr θα μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις. Και ποιος ξέρει; Ανάμεσα στα πολλά γελιά, ίσως να ακούσεις και αυτό μιας πέρδικας.

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα