Γελάει μια πέρδικα; Τρεις λέξεις, ένα αναπάντεχο ερώτημα του οποίου η απάντηση, εφόσον υπάρχει, δεν πρόκειται να καθορίσει απολύτως τίποτα στη ζωή σου. Είναι από αυτές τις απορίες που κανείς δεν έχει, αλλά με ένα τρόπο σε ιντριγκάρουν. Συνήθως, τη σπίθα θα την ανάψει κάποιος πάνω από μια αγαπημένη μπάρα -τέτοιες αναζητήσεις απαιτούν όχι μόνο αφτιά πρόθυμα να συμμεριστούν την παιγνιώδη διάθεσή σου, αλλά και ένα περιβάλλον με οικειότητα όπου μπορείς να είσαι απόλυτα ο εαυτός σου. Γελάει μια πέρδικα; Θα μπορούσε να ήταν και τίτλος από το μονόλογο stand up κωμικού, ειδικά αν δεν ανέβαινε σε μια θεατρική σκηνή, αλλά σε ένα μικρό αυτοσχέδιο stage ενός μπαρ. Ίσως να μην είναι τυχαίο ότι το είδος του stand up comedy ξεκίνησε από τέτοιους χώρους, όπου έχουν τη μαγική ιδιότητα να μας φέρνουν πιο κοντά, να αναδεικνύουν τις πιο αυθεντικές πτυχές του χαρακτήρα μας και μέσα από το χιούμορ και το γέλιο διαστέλλονται για να μας χωρούν και να μας αποδέχονται.

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν γνωρίζω αν γελάει μια πέρδικα. Ξέρω όμως ότι γελάσαμε πολύ εμείς στα Famous Comedy Nights από το Famous Grouse, μια σειρά από comedy specials με hosts τους Λάμπρο Φισφή και Δημήτρη Μακαλιά, “ευθύνονται” για τα τρανταχτά γέλια που ακούστηκαν σε 5 αγαπημένα στέκια που πάντα περνάμε καλά (Upupa Epops, 48 Urban Garden, Tiki Bar, Noah Legendary View, Faust). Για ένα μήνα, από τις 15 Νοεμβρίου έως και τις 18 Δεκεμβρίου, 22 κωμικοί έκαναν τις νύχτες μας μοναδικές και πιο γενναιόδωρες -δεν ξέρω για σένα, αλλά προσωπικά θεωρώ πολύ σημαντική αρετή να μπορείς να δίνεις στην καθημερινότητα ένα διαφορετικό twist μέσα από το χιούμορ και να το μοιράζεσαι με τους άλλους. Όταν μάλιστα αυτό συνδυάζεται και με το αγαπημένο Νο.1 ουίσκι της Σκωτίας*, τότε μιλάμε για κάτι μαγικό.

Και τώρα έφτασε η ώρα για  την πέρδικα να επιστρέψει όχι στον τόπο του εγκλήματος, αλλά εκεί όπου το γέλιο και το χιούμορ είναι οι πρωταγωνιστές. Με πιο απλά λόγια, έφτασε η ώρα για τα Famous Comedy Nights Season 2 από τις 12/3 μέχρι τις 26/3. Τα πετυχημένα συστατικά για μια ξέγνοιαστη και απολαυστική βραδιά είναι πάλι εδώ: 11 top κωμικοί, αυτοσχεδιασμοί και one liner jokes και, φυσικά, τα φοβερά Famous Grouse cocktails, τόσο σε old time classic όσο και σε twisted προτάσεις σερβιρίσματος, διότι όπως στο χιούμορ έτσι και στο ουίσκι τα πάντα είναι θέμα προτιμήσεων και γούστου. Απόλαυσε λοιπόν ξανά το ουίσκι όπως εσύ επιθυμείς.

Έχεις λοιπόν μια μοναδική ευκαιρία να ξαναδείς ή να γνωρίσεις για πρώτη φορά το πηγαίο ταλέντο μερικών από τους καλύτερους stand up κωμικούς της εγχώριας σκηνής. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, κι έτσι στο ρόλο των hosts βρίσκουμε ξανά τους Λάμπρο Φισφή και Δημήτρη Μακαλιά, ο οποίοι για τρεις βραδιές υποδέχονται ξεχωριστούς καλεσμένους. Η αρχή γίνεται στις 12 Μαρτίου στο Half Note με headliner τον Μιχάλη Μαθιουδάκη και καλεσμένους τους Βύρωνα Θεοδωρόπουλο και Γιώργο Αλεβίζο. Τη σκυτάλη των headliners στις Famous Comedy Nights παίρνει ο άνθρωπος που “καίει το σενάριο” μαζί με Φισφή και Θεοδωρόπουλο, ο Ζήσης Ρούμπος, και μας υπόσχεται μια απολαυστική βραδιά γέλιου στο 48 Urban Garden στις 19 Μαρτίου με καλεσμένους τους Μιχάλη Σεβαστέρη και Μάριο Δημητρόπουλο. Την τρίτη και τελευταία βραδιά (26/3 στο Faust) οι Φισφής και Μακαλίας υποδέχονται ως headliner τον Άγγελο Σπηλιόπουλο. Μαζί του θα  μοιραστούν τη σκηνή οι Παναγιώτης Κούδας και Σταμάτης Αθανασάκης. Δεν γνωρίζουμε αν θα είναι επηρεασμένοι από το πνεύμα της εθνικής παλιγγενεσίας, ξέρουμε όμως ότι είναι διατεθειμένοι να ρίξουν όλο το Faust κάτω από τα γέλια.

Όσο για την πέρδικα, εκείνη φροντίζει να δίνει για μία ακόμα φορά γεύση και χαρακτήρα στην κάθε βραδιά. Το “παρών” θα δίνουν και  whisky connoisseurs που θα βρίσκονται στα events και θα κάνουν guide through στις επιλογές του drinklist για να βρουν μαζί με τους καλεσμένους το ιδανικό για αυτούς cocktail. 

Άλλωστε ας το παραδεχθούμε: βρισκόμαστε λίγο πριν τα μεσα του Μαρτίου έχεις ήδη εγκαταλείψει τα περισσότερα από τα resolutions του 2023. Γνωρίζοντας όμως το χαμό της πρώτης σεζόν των Famous Comedy Nights, το να βρεθείς στις ξεχωριστές βραδιές κωμωδίας της πέρδικας είναι ίσως το μοναδικό resolution της νέας χρονιάς που αξίζει να εκπληρώσεις. Με ένα follow στο Instagram account του Famous Grouse @thefamousgrousegr θα μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις. Και ποιος ξέρει; Ανάμεσα στα πολλά γελιά, ίσως να ακούσεις και αυτό μιας πέρδικας.

Απολαύστε Υπεύθυνα
Το παρόν περιεχόμενο απευθύνεται αποκλειστικά σε άτομα άνω των 18 ετών

*No1 ουίσκι της Σκωτίας σε όγκους πωλήσεων βάσει στοιχεία Nielsen UK 2018-2022.