Casablanca. Σκηνή πρώτη, εκτέλεση πρώτη. Ήχος κλακέτας, πάμε: O Χάμφρεϋ Μπόγκαρτ κοιτάζει στα μάτια την Ίνγκριντ Μπέργκαν και την παρακινεί να μπει στο αεροπλάνο όσο το ασπρόμαυρο, υποτονικό και βροχερό πλαίσιο στενεύει. Εκείνη διστάζει. Τον ρωτά «τι θα γίνει με εμάς». Τα μάτια του εξακολουθούν να είναι καρφωμένα στα δικά της. Σε λίγο θα αφήσουν τα πρώτα δάκρυα του αποχωρισμού να κυλήσουν στα ζυγωματικά της. «Θα έχουμε πάντα το Παρίσι», της απαντά και ουσιαστικά δίνει μια υπόσχεση, μια προοπτική για το μέλλον.

«Cut, cut, cut!». Η σκηνή κόβεται.

Εκπληκτική ταινία η Casablanca, κανείς δεν υποστηρίζει το αντίθετο. Αλλά είναι καλοκαίρι, το πρώτο μετά από μια δύσκολη περίοδο που «μυρίζει» κανονικότητα. Οπότε δεν θέλουμε αποχωρισμούς και βροχερά τοπία, θέλουμε την επανένωση της παρέας και νέες γνωριμίες. Θέλουμε χρώμα, ένταση, νεανικότητα, ενέργεια και joyful εμπειρίες. Θέλουμε τη δική μας ταινία, ένα κινηματογραφικό καλοκαίρι γυρισμένο στην Αντίπαρο, το νησί που προσφέρει χαρά όσο το πορτοκαλί του ήλιου δίνει σταδιακά τη θέση του στο πορτοκαλί του Aperol Spritz. Οπότε, ας κάνουμε άλλη μια προσπάθεια και αντί για το Παρίσι, ας εστιάσουμε στην Αντίπαρο και όσο μπορεί να μας προσφέρει αυτό το νησί.

Παραλίες. Σκηνή πρώτη, εκτέλεση πρώτη. Ήχος κλακέτας, πάμε:

Ελαφριά ρούχα, μαγιό και διάθεση για βουτιές στη θάλασσα. Οι επιλογές στην Αντίπαρο είναι πολλές και ποιοτικές. Ξεκινάμε από την παραλία του Άγιο Σώστη και φτάνουμε στην Φανερωμένη. Τα γαλαζοπράσινα νερά παίζουν με τη φαντασία μας και ο ήχος των κυμάτων συνδυάζεται άψογα με την χορωδία που έχουν σχηματίσει τα τζιτζίκια. Το ίδιο συμβαίνει και στον Μικρό Σωρό με το ψιλό του χαλικάκι. Η λίστα είναι πραγματικά πλούσια: Άγιος Σπυρίδωνας, Σιφνέικο, Γλυφά, Λιβάδια, Παναγιά, Φανάρι, Κακό Ρέμα, παραλία Κάμπινγκ. Ύστερα πατάμε στην βοτσαλωτή παραλία του Άγιου Γεωργίου ενώ λίγο αργότερα κολυμπάμε στο Λιβάδι και τα Παντερονήσια και στα τιρκουάζ νερά τους. Όχι, όχι, δεν τελειώσαμε εδώ. Όταν φτάνει η στιγμή της ύστατης χαλάρωσης, όταν το Aperol Spritz που βρίσκεται μπροστά μας ετοιμάζεται να κάνει τη γνωστή διαδρομή από το ποτήρι στα χείλη μας, βρισκόμαστε στις αμμουδιές της Ψαραλικής ή στο Περιγιάλι. Αυτή ναι, είναι μία σωστή εισαγωγή για το κινηματογραφικό μας καλοκαίρι.

Εικόνες & φαγητό. Σκηνή δεύτερη, εκτέλεση πρώτη. Ήχος κλακέτας, πάμε:

Πρόκειται για το αντίβαρο της Πάρου, το μικρό νησί με τη μεγάλη διάθεση να χαρίσει πιο μποέμ, πιο ξέγνοιαστες στιγμές σε όσους την επισκεφτούν. Η Αντίπαρος, παρά το μέγεθός της, χωράει πολλά και διάφορα και καλύπτει και με το παραπάνω τις ανάγκες σου είτε αυτές είναι «οπτικές» είτε είναι γαστρονομικές. Για παράδειγμα, η ομορφιά του Σπήλαιου είναι μοναδική. Υπάρχει το Βενετικό Κάστρο, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο ενώ μπορείς να οργανώσεις μια εκδρομή στο Δεσποτικό, το ακατοίκητο νησάκι με την πλούσια ιστορία. Ο γύρος του νησιού με καραβάκι είναι επίσης must. Όσον αφορά το στομάχι σου, αυτό δεν θα μείνει παραπονεμένο. Υπάρχουν άκρως ποιοτικά εστιατόρια και στέκια και όλα, δίνουν έμφαση στις άριστες πρώτες ύλες. Ψάρι, κρέας, ελληνική κουζίνα, ιταλική κουζίνα, παραδοσιακές πίτες, τα πάντα. Ναι, ναι, φυσικά και θα βρεις το αγαπημένο σου Aperol Spritz. Πόση χαρά συμπυκνωμένη σε ένα νησί;

Joyful parties. Σκηνή τρίτη, εκτέλεση πρώτη. Ήχος κλακέτας, πάμε:

Το κάδρο μεγαλώνει και η ομορφιά της Αντιπάρου ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Η φωνή του αφηγητή φτάνει στα αφτιά μας και μας κάνει εξής ερώτηση: «Τι σημαίνει joyful εμπειρία;». Είναι πολύ απλό. Joyful εμπειρία θα πει κρουαζιέρα με το Aperol Boat για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα. Joyful εμπειρία θα πει διασκεδαστικά events γεμάτα μουσική και συναρπαστικές δράσεις μαζί με τους φίλους μας. Joyful εμπειρία θα πει amphibious beach parties με το πορτοκαλί όχημα που έρχεται από τη θάλασσα και προκαλεί «χαμό» στη στεριά. Ο αφηγητής πήρε την απάντησή του, δεν έχει κάτι άλλο να προσθέσει. Το μόνο που έκανε, ήταν να ζητήσει ένα ακόμα Aperol Spritz και να πει με την χαρακτηριστική του φωνή: «Θα έχουμε πάντα την Αντίπαρο».

Μάθε περισσότερα για τις joyful εμπειρίες σε Πάρο και Αντίπαρο, εδώ