Δεν περιμένεις εμένα, φυσικά, να σου πω πόσο πιο εύκολη έχει γίνει η ζωή και ψυχαγωγία μας με όλες αυτές τις υπέροχες on demand πλατφόρμες και υπηρεσίες. Αν είσαι λίγο μετά τα τριάντα θα θυμάσαι πόσο δεσμευτικό ήταν να πρέπει να βρίσκεσαι σε ένα συγκεκριμένο μέρος μια συγκεκριμένη ώρα προκειμένου να δεις την αγαπημένη σου σειρά ή ταινία. Και οι υπηρεσίες αυτές δεν προσέφεραν μόνο αποδέσμευση, αλλά και πληθώρα επιλογών: ήθελες να δεις μια κωμωδία; Ήταν εκεί διαθέσιμη για σένα ώστε να γελάσεις με την ψυχή σου; Έψαχνες για θρίλερ που θα σε έκανε να πάρεις αγκαλιά το μπολ με τα ποπ κορν από τον φόβο σου; Έσβηνες τα φώτα και οι πιο τρομακτικές ταινίες περίμεναν το κλικ σου.

Καθώς μέσα στην περίοδο της καραντίνας έψαχνα για νέο αυτοκίνητο σκεφτόμουν πόσο υπέροχο θα ήταν μπορούσα να είχα και ένα αυτοκίνητο on demand. Τι σημαίνει αυτό; Να έχω όποιο αυτοκίνητο θέλω, όποτε θέλω, για όσο θέλω και σε κόστος προσιτό. Ακουγόταν τρελό, όμως η Avis το έκανε πραγματικότητα με την νέα υπηρεσία Switch by Avis που φέρνει το on demand στην αγορά των αυτοκινήτων. Αδύνατο; Ασύλληπτο; Κάτσε να στα εξηγήσω.

Κατ’ αρχάς, δεν μιλάμε ούτε για ενοικίαση ούτε για leasing, αλλά για μια νέα συνδρομητική υπηρεσία της Avis που λειτουργεί, πάνω-κάτω, όπως όλες οι αγαπημένες συνδρομητικές υπηρεσίες. Πηγαίνεις στο site της Avis, κάνεις εύκολα, γρήγορα και απλά την εγγραφή σου, η οποία μάλιστα αυτό το διάστημα είναι δωρεάν. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, έχεις διαθέσιμη μια μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων για το χρονικό διάστημα που εσύ επιθυμείς, κάνεις την κράτησή σου και στη συνέχεια παραλαμβάνεις από τον σταθμό Avis της επιλογής σου.

Το βασικό πακέτο της υπηρεσίας περιλαμβάνει μηνιαία συνδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες διαθέσιμων αυτοκινήτων. Αν χρειάζεσαι οικονομία στις μετακινήσεις, τότε θα βρεις αυτό που ψάχνεις στην Economy περιλαμβάνει μοντέλα με χαμηλή κατανάλωση σε καύσιμο και άνεση στις μετακινήσεις. Αν πάλι θέλεις ένα αυτοκίνητο για να κινείσαι εντός πόλης, τότε ρίξε μια ματιά στα οχήματα της City & City Auto. Είστε πολλοί και μετακινείστε όλοι μαζί; Τα αυτοκίνητα της Family σε περιμένουν. Θες να δοκιμάσεις μια διαφορετική οδηγική εμπειρία, με High End τεχνολογία και πλούσιο εξοπλισμός; Τότε η κατηγορία Premium είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου.

Είπαμε όμως ότι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της υπηρεσίας Switch by Avis είναι η ευελιξία. Ανάλογα λοιπόν με τις ανάγκες που έχεις, μπορείς να αλλάξεις μοντέλο όποτε θες ή ακόμα και να κάνεις αναβάθμιση σε καλύτερη κατηγορία. Επίσης, μπορείς να ανανεώνεις την κράτησή σου όποτε εσύ θες χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις, αλλά και να εξασφαλίσεις σταθερή τιμή και εγγυημένη διαθεσιμότητα μοντέλων στην κατηγορία που σε ενδιαφέρει. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις ένα από τα πακέτα με περισσότερα προνόμια. Τόση ώρα βέβαια δεν σου έχω αναφέρει μάλλον το σημαντικότερο. Με το Switch by Avis δεν έχεις έκτακτα έξοδα. Μεικτή ασφάλιση, service, τέλη κυκλοφορίας και οδική βοήθεια συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο συνδρομής σου. Το μόνο που θα χρειαστεί να πληρώσεις είναι τα καύσιμά σου.

Δεν είναι υπέροχο όλο αυτό; Με λίγα κλικ από την άνεση του υπολογιστή, του tablet ή του smartphone σου να κλείνεις το αυτοκίνητο που πραγματικά χρειάζεσαι μέσα σε λίγα λεπτά, τη στιγμή που το θες και για όσο το θες.

Αυτοκίνητο on demand λοιπόν, διότι η Avis το κατάφερε και αυτό.