“Ο Μάνος Βόσκαρης μπαίνει στη σειρά “Άγριες Μέλισσες” ως διευθυντής των φυλακών που μεταφέρεται η Ελένη. Είναι σκληροτράχηλος και επιβλητικός και θα της κάνει τη ζωή κόλαση”. Ένα δελτίο τύπου έσκασε στο mailbox μας για να δώσει σε μια βαρετή Τρίτη λίγο αχρείαστο αγνό cringe. Ο Βασίλης Μπισμπίκης, μια ανυπέρβλητη ηθοποιάρα θα μεταμορφωθεί στον Μάνο τον Βασανιστή.

Θα την βασανίζει καθημερινά, θα την βιάσει, θα τον ερωτευτεί εκείνη (facepalm) και θα μείνει έγκυος. Τα τηλεφωνήματα στο Booth δεν φτουράνε μία μπροστά σε αυτό το σενάριο. Δώσε σαπουνόπερα στο λαό και παντεσπάνι. Τον ρόλο του “Σπύρου Καλογήρου του 2020” ο Βασίλης Μπισμπίκης θα τον εκτελέσει υπέροχα.  Αν έχεις παρακολουθήσει παράσταση του Βασίλη Μπισμπίκη στον τεχνοχώρο Cartel ξέρεις ήδη ότι μιλάμε για εξαιρετικά ταλαντούχο και σπουδαίο ηθοποιό και σκηνοθέτη. 

Οι σινεφίλ τον λατρέψατε στο ρόλο του ινδάλματος της καψούρας, του άρχοντα της πίστας, ιδιοκτήτη σκυλάδικου στη Λαμία στη μαύρη κωμωδία  “Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς” του Οικονομίδη. Δυνατή ερμηνεία. Στην ταινία που θα γινόταν η πιο εμπορική του Οικονομίδη. Αν δεν υπήρχε η Covid-19. 

Τα θεατρικά must της ζωής πριν την πανδημία ήταν το αριστούργημα “Άνθρωποι και Ποντίκια” και ο “Πατέρας”. Κοινά τους γνωρίσματα το προκλητικό ανέβασμα, ο ωμός, ακραίος, ακατέργαστος ρεαλισμός (εξοντωτικές πρόβες). Μια κολεκτίβα που παράγει διαμάντια είναι λογικό να χρειάζεται χρηματοδότηση, ειδικά αν έχει προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας της. Οπότε ένας καλός ηθοποιός δεν έχει περιθώρια να αρνηθεί μια εμπορική τηλεοπτική δουλειά αν θέλει να συνεχίσει κάποτε το όραμά του.

Η άλλη επιλογή είναι να αγκαλιάσει το σκοτάδι της απραξίας και της κατάθλιψης και να μονολογεί τσιτάτα του Στρίντμπεργκ πριν κοιμηθεί. Και, ίσως να προσελκύσει κι ένα άλλο κοινό στο Βοτανικό, εξαιτίας της δημοφιλίας που θα του φέρει αυτός ο ρόλος. Μια επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά πιθανότατα θα δώσει στον Βασίλη Μπισμπίκη τον αχρείαστο τίτλο, “το επόμενο σύμβολο του σεξ” , για να αντικαταστήσει επάξια τον Γιάννη Στάνκογλου/ Κυπραίο.  Και να γίνει θέμα στα τηλεοπτικά περιοδικά, τα γυναικεία sites και τα lifestyle έντυπα που αναζητούν εναγωνίως εξωφυλλικά πρόσωπα γιατί υπάρχει μια ένδεια θεμάτων. 

Ο αλλοτινός έφηβος πανκ από το Λουτράκι θα γίνει η φαντασίωση της νοικοκυράς στην επαρχία και της πελούσιας στο Ψυχικό. Έχει ζήσει το περιθώριο και έφαγε τη νύχτα με το κουτάλι δουλεύοντας ως πορτιέρης και μπάρμαν.Τώρα, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την κυρία στο πάγκο τυριών που θα τον αγριοκοιτάζει επειδή βασανίζει τη γυναίκα σύμβολο Μαρία Κίτσου. Ελπίζω να ανοίξουν σύντομα τα θέατρα γιατί βαρέθηκα και το Netflix.