Η υπόθεση είναι απλή. Ο Μπιλ Μάρεϊ λατρεύει το γκολφ κι εδώ και μερικά χρόνια λάνσαρε μια σειρά ρούχων με την επωνυμία του. Σε διαφημιστικό σποτ, χρησιμοποίησε κομμάτι των Doobie Brothers. Εκείνοι όχι απλά τον μηνύουν -επειδή δεν ζήτησέ την άδεια- αλλά του στέλνουν στην μηνυτήρια αναφορά το εξής: “θα κάναμε τα στραβά μάτια αλλά τα πουκάμισα είναι άσχημα”.

“Ο μόνος που χρησιμοποιεί την μουσική του πελάτη μας χωρίς άδεια περισσότερο από εσένα, είναι ο Ντόναλντ Τραμπ” γράφει σε άλλο σημείο ο δικηγόρος του συγκροτήματος Πίτερ Πατέρνο.

Η πιο απίθανη μήνυση συνεχίζει στον ίδιο τόνο λέγοντας για την σειρά του brand “Zero Hucks Given” ότι πιθανότατα να χρειάζεται να μετονομαστεί σε “Zero Bucks Given” γιατί δεν έχει αποδώσει τα χρωστούμενα από το κομμάτι “Listen to the Music” στους πελάτες του.

Το καλύτερο όμως σημείο είναι το ακόλουθο: “… θα έπρεπε  να σας γράψω αναλυτικά τον νόμο περί δικαιωμάτων, να σας σταυρώσω που παραβιάσατε την υποπαράγραφο, που είμαι τρομερά τεμπέλης να αναζητήσω και  να σας απειλήσω με γενική κατακραυγή. Αλλά, αυτό, το έχετε ήδη κερδίσει με τη συμμετοχή σας στις ταινίες με το γάτο Garfield…” Επικό.

https://t.co/AdzUjaYGwo

Η απάντηση της νομικής ομάδας του 70χρόνου ηθοποιού, μια εβδομάδα μετά τη μήνυση, ουσιαστικά είναι “έχετε τρομερή αίσθηση του χιούμορ, ειδικά σε μια τέτοια στιγμή που το έθνος μας χρειάζεται λίγο γέλιο. Μας λείπει πάρα πολύ η ζωντανή μουσική και οι συναυλίες. Είμαστε μεγάλοι σας φαν και λυπούμαστε που δεν σας αρέσουν τα πουκάμισα μας. Με μεγάλη μας χαρά θα σας στείλουμε μερικά κομμάτια να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας”.