Μπορεί να είναι διαθέσιμες οι δυο πρώτες σεζόν της σειράς Cobra Kai στο Netflix, αλλά εσύ έχεις αρχίσει αν ανυπομονείς για την τρίτη. Δε σε αδικεί κανείς (ή σχεδόν κανείς), για αυτό συγκεντρώσαμε κάποιες πληροφορίες εδώ για τον νέο κύκλο: από το πότε θα κυκλοφορήσει, μέχρι το τι έχεις να περιμένεις στο περίπου. 

Όπως πιθανότατα θυμάσαι, ο Johnny Lawrence είναι πατέρας, απολυμένος από τη δουλειά του και με μια καθόλου υγιή σχέση με το αλκοόλ. Με λίγα λόγια, η ζωή του τα τελευταία χρόνια δεν είναι και στην καλύτερη φάση (ναι, σε σχέση με όσα θυμάσαι από τις ταινίες The Karate Kid). Επειδή όμως, μια μικρή στιγμούλα μπορεί να τα ανατρέψει όλα, αφού ο  Lawrence σώζει ένα ασθματικό παιδί από ένα περιστατικό bullying, αποφασίζει να ξανανοίξει το Cobra Kai ώστε να καταφέρει μέσα από το καράτε να βοηθήσει παιδιά-θύματα bullying και outsiders να μάθουν να υπερασπίζονται τον εαυτό τους. Τα κακά νέα είναι πως όταν ο Daniel LaRusso –αιώνιος αντίπαλός- μαθαίνει πως ο Lawrence αποφάσισε να ξαναμπεί στο «παιχνίδι», δεν αργούν να θυμηθούν την κόντρα τους.   

Τι έχεις να περιμένεις από την τρίτη σεζόν;

Στη δεύτερη σεζόν έγινε ένας χαμός που δε θύμιζε σχεδόν σε τίποτα τις ταινίες The Karate Kid. Οι μαθητές του Cobra Kai του Miyagi-Do ήρθαν επίσημα αντιμέτωποι σε μια hardcore μάχη, ο Daniel και ο Johnny συνειδητοποίησαν τις αποτυχίες τους, ενώ η γυναίκα του πρώτου κατέληξε να του λέει κάτι τύπου “καράτε τέλος”.

Στη νέα σεζόν, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε ως τώρα, οι αιώνιοι αντίπαλοι Johnny και Daniel αποφασίζουν να αφήσουν πίσω την κόντρα τους και προσπαθούν να μάθουν να δουλεύουν μαζί για ένα κοινό καλό. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι γίνονται φίλοι; Ναι. Επιπλέον, τα νέα επεισόδια θα κάνουν κάποιες έξτρα αποκαλύψεις για τις ρίζες της φιλοσοφίας του Miyagi και του Cobra Kai για τις πολεμικές τέχνες. Στο μεταξύ, η προηγούμενη σεζόν μας άφησε με τον Miguel στο νοσοκομείο και τον Robby να το σκάει. Όπως είναι αναμενόμενο, και θα μάθουμε επιτέλους τι έγινε με τον Miguel, ο οποίος κινδυνεύει να μείνει εντελώς εκτός, και δεν αποκλείεται να δούμε τον Robby να μένει στον δρόμο, μιας και κυριολεκτικά δεν έχει πού να πάει. 

Πότε θα είναι διαθέσιμη η τρίτη σεζόν;

Ο Jon Hurwitz αρχικά είχε υποσχεθεί πως μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θα μπορούσαμε να την απολαύσουμε. Το καλοκαίρι πέρασε και εν τέλει, το ίδιο το Netflix δεν άργησε να ξεκαθαρίσει πως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2021. Κάπου εδώ να αναφέρουμε πως η σεζόν θα αποτελείται από δέκα τριαντάλεπτα επεισόδια. Με γρήγορους υπολογισμούς μπορείς να καταλάβεις πως πέντε ωρίτσες Cobra Kai είναι εξασφαλισμένες κάπου στην αρχή της νέας χρονιάς.