Καμία μικρή οθόνη, καμία online πλατφόρμα, μόνο αίθουσες. Ιντεάλ, Δαναός και Όπερα περιμένουν τους θεατές του κινηματογραφικού θεσμού της Αθήνας από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου. Φέτος, ελέω COVID-19, το 26Ο Διεθνές Φεστιβάλ φρόντισε οι προβολές του να φιλοξενηθούν και στα θερινά ΛΑΙΣ, Ριβιέρα, Τριάνον, Στέλλα και στην Τεχνόπολη. Ζακέτα να πάρεις.

Το φεστιβάλ αγαπά τους Έλληνες δημιουργούς και στηρίζει έμπρακτα το ελληνικό σινεμά. Οι συμμετοχές για την φετινή διοργάνωση ξεπέρασαν  τις 342 (ξεπέρασαν και τον περσινό αριθμό-ρεκόρ των 311 ταινιών) και τελικά επιλέχθηκαν 47 για το διαγωνιστικό τμήμα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους. Έχοντας παρουσιάσει συνολικά περισσότερες από 470 ταινίες τα τελευταία οκτώ χρόνια, το ολοζώντανο  Διαγωνιστικό Τμήμα των Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους “Ελληνικές Μικρές Ιστορίες” παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι και του φεστιβάλ. 

Για τους θεατές (ευπαθείς ομάδες, άτομα που φροντίζουν ασθενείς ή λόγω επαγγέλματος έρχονται σε επαφή με ασθενείς) οι οποίοι δεν θα μπορούν εκ των πραγμάτων να παραστούν στις προβολές, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έχει ήδη προβλέψει ένα μέρος του προγράμματός του να προβληθεί και ψηφιακά, σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα η οποία θα εξασφαλίζει συγκεκριμένο αριθμό geo-blocked προβολών, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και υψηλού επιπέδου ψηφιακής διάδρασης κατά τα πρότυπα επιτυχημένων παραδειγμάτων μεγάλων διεθνών Φεστιβάλ. 

Η Ζακλίν Λέντζου, ο Θανάσης Τρουμπούκης, οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου του Vaihingen της Στουτγάρδης και τόσοι άλλοι ταλαντούχοι δημιουργοί θα είναι παρόντες. Εσύ;