Eίναι πολύ σημαντικό να βρίσκεις τη δύναμη να παραδέχεσαι τα λάθη σου. Να παραδεχθείς τη μαλακία που τυχόν έχεις κάνει και να προχωρήσεις, δίχως το βάρος της λανθασμένης απόφασης που πήρες και των ενοχών που σου δημιούργησε. Σήμερα λοιπόν, χαζεύοντας διαδικτυακά, έπεσε το μάτι μου σε μπόλικα δημοσιεύματα, που έχουν πρωταγωνίστρια την Κέιτ Γουίνσλετ.  Με αφορμή λοιπόν τη νέα ταινία που πρωταγωνιστεί, το Ammonite του Φράνσις Λι μίλησε στο Vanity Fair.  

Εκεί αναφέρθηκε στο λάθος της να συνεργαστεί με τους Γούντι Άλεν και Ρόμαν Πολάνσκι, μονολογώντας: Τι σκατά σκεφτόμουν, δεν ξέρω Μου είναι αδιανόητο πώς αυτοί οι δυο άντρες ακόμα λαμβάνουν το σεβασμό και τον έπαινο της κινηματογραφικής βιομηχανίας – τόσο απροκάλυπτα και για τόσο πολύ καιρό. Είναι επαίσχυντο! 

Ενώ σε παλαιότερη τοποθέτηση της, είχε υπερασπιστεί την επιλογή της να δουλέψει με τον Πολάνσκι στον “Θεό της Σφαγής” το 2011 και με τον Γούντι Άλεν στο “Wonder Wheel” το 2017, πλέον πήρε την ευθύνη της και δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο της. Οι δύο σκηνοθέτες έχουν μπει στη μαύρη λίστα του Χόλιγουντ λόγω των υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που υπάρχουν εναντίον τους