Ακολουθώντας την ανάγκη για ανάδειξη του diversity, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, ανακοίνωσε κάποιες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αλλαγές στα κριτήρια στα οποία θα πρέπει να βάζουν τικ οι υποψηφιότητες για Όσκαρ καλύτερης ταινίας. 

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ακαδημίας, Ντέιβιντ Ρούμπιν και ο CEO, Ντον Χάντσον, ανέφεραν πως η διαφορετικότητα θα πρέπει να μπει και επίσημα πια στο κομμάτι της δημιουργίας μιας ταινίας, αλλά και στο κοινό το οποίο συνδέεται με αυτή. «Η Ακαδημία δεσμεύεται να παίξει σημαντικό ρόλο στο να το κάνει αυτό μια πραγματικότητα», ανέφεραν χαρακτηριστικά. 

Συγκεκριμένα, τα νέα αυτά κριτήρια ορίζουν ακριβή ποσοστά εργαζομένων σε κάθε παραγωγή με βάση το χρώμα, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Παράλληλα, και άτομα με αναπηρίες θα πρέπει να περιλαμβάνονται σε αυτές. 

 

https://twitter.com/hashtag/Oscars?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η προσπάθεια για εισδοχή της διαφορετικότητας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα δείχνει να μην είναι και η πιο εύκολη δουλειά στο παράδοξο έτος 2020. Η Ακαδημία, λοιπόν, θέλοντας να δώσει τον παλμό παρά τις αντιξοότητες όρισε πως η ομάδα κάθε ταινίας που φιλοδοξεί να πάρει λίγη από τη δόξα της υποψηφιότητας για Best Picture θα πρέπει να στελεχώνεται από γυναίκες, φυλετικές ή εθνοτικές ομάδες που δεν έχουν βρει ακόμα τη θέση τους στον χώρο επαρκώς, LGBTQ+ άτομα και άτομα με αναπηρίες πρέπει να ένα σημαντικό μέρος του team πίσω από μια ταινία. 

Στα άσχημα νέα μπορείς να βάλεις το γεγονός πως όλα αυτά τα κριτήρια που ικανοποίησαν λίγο την ψυχούλα σου, θα μπουν σε εφαρμογή από την 96η Απονομή Βραβείων το 2024. Μετάφραση: θα γκρινιάζεις για λίγα ακόμα χρονάκια για την απουσία των αυτονόητων.