Ο Μπόρις Τζόνσον πέρα από  Βρετανός πρωθυπουργός κι αγαπημένο μας θέμα στο Provocateur, είναι και μια φιγούρα που μοιάζει να κοπιάρει ανατριχιαστικά, πολλούς από τους χαρακτήρες του Τσάρλι Μπρούκερ. Αναφέρομαι σε όλες αυτές τις φιγούρες που μας έδωσε μαζί με τα μυαλά μας στα χέρια, στα επεισόδια του “Black Mirror”. Ναι, αναφερόμαστε στην επική σειρά, που δύσκολα θα δούμε νέο της κύκλο, μιας και όπως αποστομωτικά μας είπε ο δημιουργός της, “δεν υπάρχει λόγος να γυρίσουμε νέα επεισόδια, αφού όλοι ζούμε πια το Black Mirror“.

Σε ένα νέο επεισόδιο, λοιπόν της λαμπρής του καριέρας, ο Μπόρις Τζόνσον, χρειάζεται έναν εκπρόσωπο Τύπου, της προκοπής γιατί δεν έχει δει μεγάλο χαΐρι, από τη στιγμή που η ανοσία της αγέλης στράβωσε κι αυτός νόσησε από κορονοϊό. Έκτοτε όπως είναι φυσικό οι αντίπαλοι του, του την πέφτουν ένθεν κι ένθεν κακείθεν κι εντεύθεν κι ο Μπόρις, χρειάζεται πιο πολύ από ποτέ μια χείρα βοηθείας. Έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο, για τον οποίο δεν θα τσιγκουνευτεί καθόλου και θα σπάσει τον κρατικό κουμπαρά, βγάζοντας 100 χιλιάδες λίρες, για να μπορέσει να κάνει τη δουλειά του, σαν άνθρωπας!

Είπε λοιπόν που λες ο Μπόρις, όσο ψάχνει τον επόμενο άνθρωπο που θα γίνει το πρόσωπο της κυβέρνησης στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις τύπου, από φθινόπωρο μεριά. Δεν θέλησε όμως να καταφύγει σε εύκολες και δοκιμασμένες λύσεις εντός του κόμματος του. Επέλεξε αντίθετα να ανοίξει τη θέση στο κοινό, περιμένοντας επιστολή έως 500 λέξεων από όποιον ενδιαφέρεται. Γενικά αν τον δείτε στο chat κι έχετε τα προσόντα, στείλτε Inbox!